Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 07:00, 08 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie wiem czy mam aż tyle do pokazywania za to u Irenki jest zawsze na co popatrzec. Pozdrówka.To dla Ciebie

Takich orlikow nie mam, cudne, w Anglii je podziwialam, czekam na te kanadyjskie, cos w tym rodzaju powinny byc, ale to zawsze niespodzianka, rosna razem z rodkami
jablon cudowna, fajne zestawienie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:57, 08 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wiem, że też walczysz.... a mamy chyba podobny areał.. ale sie nie dajemy

Dziś na rabatę wrzuciłam resztki sadzonek astrów.. bo codziennie jest ich mniej.. zapominam podlewać W gruncie szybciej dadzą sobie radę.

CW kwitnie w pełni, ale z normalnych Mieszko już prawie, prawie.. Zazdrościłam ci glicynii że kwitną.. patrzę dziś, a moje też prawie prawie..

Dokladnie tak, wczoraj, jak slepiec w ciemnosci zbieralam, zarly czosnki; astry ma do posiania, tylko nie wiem gdzie, bo miejsca brak twoj kolor glicynii ciemniejszy, ładne moja jest olbrzymia, ale i wiekowa juz, kolejne 2 ida po wiazie, wysoko, ale nadal nie kwitly, moze kiedys doczekam, bo to biala i rozowa, bylby cudny widok
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:48, 08 maj 2015

Do góry
Na tarasie

miłego słonecznego dnia

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:47, 08 maj 2015

Do góry
Wszystkie 3 zestawienia kolorystyczne razem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:47, 08 maj 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 08 maj 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:45, 08 maj 2015

Do góry
I rabata pod oknami jadalni......

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:44, 08 maj 2015

Do góry
Wczoraj podlewając wszystkie rosliny środkiem, zobaczyłam jak niektóre już poszły mocno wzdłuż i wszerz i do góry hahahahaha.

Róże okrywowe opanowują rabatę, trawki się rozrastają, a między nimi byliny....
jak skoszę trawnik zrobię lepsze zdjęcia i wreszcie może całościowe, bo na razie wstyd rabaty z łąką kwiatową pomiędzy hahahahaha

Mój 4 arowy azyl... 06:44, 08 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, naprawdę podobają Ci się te inwazyjne zawilce? Wyszukam, może oprócz tych dwóch kępek coś się odnowiło. Zaklepane!
A dziś wyglądały już tak:

Bardzo mi sie podobają, chcialam je do lasku do rh i hortensji,jak wysoko rosną? Na rozowe tez jestem chetna od Weroniki dostalam kepkę zawilcow lesnych, te niziutkie i chce wysokie jeszcze, a jak tak sie twoje rozrastaja, to super, bedzie szybciej ladnie w lasku
źurawka Rio rzeczywiscie sliczna
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:42, 08 maj 2015

Do góry
W donicy jako ostatnie

tak cudnie zaglądają przez okno w kuchni

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:40, 08 maj 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:39, 08 maj 2015

Do góry
Po siłowni w ogrodzie z konewkami złapałam aparat i co nieco cyknęłam .
Moje diw kompozycje pokazują swoje cudne oblicze

żółta z niskimi białymi i czarnymi

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:35, 08 maj 2015

Do góry
Pierwsza część zamontowana i przed malowaniem, choć ten zielony kolor wtopił się w tło Myślałam o wenge, bo taki mam kolor ale waham się czy nie za ciemny.

Wawrzynek bezkonkurencyjny!

I pierwsza azalia
Rododendronowy ogród II. 04:17, 08 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na główny spektakl jeszcze za wczesnie, na razie tylko wczesniejsze odmiany zaczynaja.Ciągle kwitnie nowo kupiona magnolia

Łał
Rododendronowy ogród II. 04:14, 08 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Rzeczywiscie tak . Dzis juz zaczeła sie rozwijac jabłonka rosnaca przy CW ale to na razie w większosci pąki , lubię jak kwitna razem.

Rzeczywiście cudny widok z tą jabłoniąo spotkaniu czytałam, dziękuję serdecznie za zaproszenie Niestety siedzę w tym roku u siebie, myślami będę z Wami
Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:45, 08 maj 2015

Do góry
Jola - lawenda już niedługo... tylko ślizgaczy pilnuj..bo lawendę też wpinkalają.. acha, moja lawenda przycięta drastycznie (wzorem Irenki) odbiła.. z wyjątkiem tej co była zawsze cięta wzorowo.. Miło mi, że zaglądasz do mnie... jak widać taki wesoły misz-masz ma też swoich zwolenników ..

Pytanie do fachowców lawendowych.. jak kilka krzaczków zapomniałam przyciąć i już ładnie rośnie (ale poczochrana) .. jak teraz przytnę to co ??????

Ola - moja rzodkiewka też poszła na karmę, z liści pilnowałam , to mi pożarły korzenie.. i mam rzodkiewki z tunelami i wżerami.

Basiu - nocny marek... jutro do Cie zajrzę.. a raczej dziś Jednak rano uderzy mnie kantem poduszka.. i padnę na godzinę... łapiąc poranne spóźnienie..

Dobranoc.. nie pamiętam co wrzucałam..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:37, 08 maj 2015

Do góry
Z braku czasu nie zaglądałam do ślizgaczy.. dostały dziś trochę karmy w najgorszych miejscach.. a jutro dokupię jedzonka.. niech maja..

Tu dość solidnie posypałam wcześniej.. niestety za ogrodzeniem mam łąkę czasami koszoną...... i niestety stamtąd idzie cała szarża.. i tu nie jest źle.. część agastache tylko mi dopadły..

I zbliżenia wsiowego ogródka .. bardzo go lubię

Mój przyszły ogród 01:42, 08 maj 2015

Do góry
Nie, drzewko to chyba nie..

No to może posadź te trzy trzmieliny ale po kolei po łuku, a w "środek", który utworzą razem z cyprysikiem - stipę.
Żurawki Limelight? Na pewno tak się nazywają? W każdym razie pewnie sa jasne. Może pasem dookoła, a potem jakieś inne w odcieniu. Te żurawki dobrze znoszą słońce?
Na pewno chcesz tego typu rabaty równiez za domem? Takie mało zmienne? Nic się tam nie zadzieje w ciągu roku, poza kwiatami żurawek. A co wiosną? Nie będzie Ci brakowało kolorów, kwiatów?

Ogród Oliwkowy :-) 00:53, 08 maj 2015

Do góry
oliwka napisał(a)

tak wyglądało w ubiegłym roku.

Piękny poplon.
Oliwko.
Konia z chłopem, czy tam na odwrót i trzeba to wszystko zaorać.
Tyle zielonej materii organicznej w glebie to dodatkowa próchnica.
Witam się i pozdrawiam.
Małymi kroczkami do celu... 00:37, 08 maj 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
a oto sprawczyni, jeszcze na nosie ma ziemię

Paulinko.
Na nosie to nie jest ziemia!
Nie wiem co to jest, ale jak patrzę w te oczka, to ten nosek nawet nie dotykał ziemi.
Nie wiesz za co się pogniewała?
Za oszczerstwa.
Pies w swoim życiu nigdy nawet na oczy rozchodników nie widział. Zgadzam się z psem, że pewnie za płytko wkopałaś i w nocy wiatr poprzewracał. Masz nauczkę na przyszłość, że roślinki trzeba trochę głębiej wsadzać do ziemi, a nie od razu z buzią do Bogu ducha wingo psa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies