Ha, ha, mnie też się zdarzyło Beatko
i w pobliżu klonów i rabaty z hortensjami i czym tylko
trawa to turzyca palmowa...pełno tez goździków, liliowców, werben, marcinków, liliowców
i kolejne maki, rzeszowskie
hakone All Gold i Konwalniki oraz wyhodowane bukszpany, nadam im tylko kształt, może na pniu poprowadzę
1 stokrotkę miałam rok temu w donicy, z nasion zrobiły się sadzonki i teraz jest spory szpaler
a w plecach moje ubiegłoroczne patyki limek i miskanty ML z hakone
Ciszę się Gosiu, że sie podoba ale to jeszcze nie to, co chcę
Morduję 2 razy dziennie, tych w skorupkach teraz mam więcej, ale bez szybciej żrą
kielichowiec chiński, kwiaty jak u kameli, liście podobne, cudo, rośnie wolno, po 4 latach ma około 1m
czyśćce od Uli, pięknie odbiły
a za nimi szałwie szykują się do kwitnienia, konkretnie szałwie omszone
z ciekawości sypałam przekwitłe kwiatostany pysznogłówek- monardy i proszę, są siewki
Bardzo i taki mocny, ja ci radze kupować powojniki z grupy montana, one jednak niezawodne są
piwonie niebawem, ta pierwszy raz, ale mam takie co bez pąków, kolejny rok czekania..
stożki, cisy, bukszpany i azalie i kto, co chce
Kochani, pomocy! Moja Lennei Alba ma ciemnobrązowe plamy tylko na płatkach. Poszperałam w necie i różne strony sugerują grzyba Botrytis cinerea - mowa jednak o plamach wodnistych, nie do końca rozumiem co to znaczy. Śliskie? Jeśli tak, to u mnie jest coś innego, te plamy wyglądają jak przypalenie. Macie jakiś pomysł?
Nowe liście są delikatne, jak polał deszcz i przyświeciło słoneczko to je "ugotowało". W dodatku jest świeżo sadzony. Ja bym go zacieniowała przed słońcem.
Myślę, że mu nic nie będzie. Tak mój klon palmowy czasami się zachowuje przed domem.
Crimson z jak się ukorzeni to będzie nie do zdarcia. Nie przesadzaj z podlewaniem, bo go utopisz.
I pachnąco, bzy kwitną piękna pora, gdyby nie ślimaki, wróg nr 1 teraz
buziaki
Misia odgryza kwiaty tulipanów, potem trzyma w pysku i udaje niewiniątko
tym sposobem, wazony w domu się zapełniają
Moniko, fajnie,że napisałaś bogaty w fotki, bo ja dużo ich daję ale tyle się dzieje....sunia łobuz, ale jest przesłodka
czuję się super, tylko cierpię na brak czasu, wolałabym grzebać się w ogrodzie, ale cóż, samo życie pozdrawiam i ja
i kolejna rabata, gdzie pełno kostrzew i inszości, o wiele za dużo, bo trudno wejść i zabić slimaka i przy okazji czegoś nie zdeptać
oś punktowa to cis stożek i kolejna magnolia parasolowata
szykują się tu irysy, naparstnice i piwonie i liliowce
Kupiłam dzisiaj 5 lawend juz siedzą w ziemi a raczej w piasku w pobliżu roz okrywowych na skarpie
Widok szmaty jest wkurzający i nieestetyczny, wiec musze jechać szybciutko jutro po korę i ja wyspać. Kamienie pod różami są po to aby ziemia nie spływała a musiałabym jeszcze zabezpieczyć lawende i ogólnie nie wiem co zrobić aby kora się trzymała ?
Zobaczcie w tle jak mi już wschodzi trawa na dziko z chwastami. Dzisiaj zrobiłam oprysk z roundapu z Mniszkiem a za miesiąc będę porządkowła teren pod nawiezienie ziemi i sianie trawy.