Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:19, 07 maj 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Przez te ogródki kolejny obiad pójdzie z dymem Cudnie Lecę

Ha, ha, mnie też się zdarzyło Beatko

i w pobliżu klonów i rabaty z hortensjami i czym tylko
trawa to turzyca palmowa...pełno tez goździków, liliowców, werben, marcinków, liliowców

Od ogrodu do łąki i stawu 16:18, 07 maj 2015

Do góry
Wiosenny mix kolorów
Tysiąc radości i utrapień 16:12, 07 maj 2015

Do góry

czy to realne??
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:10, 07 maj 2015

Do góry
i kolejne maki, rzeszowskie

hakone All Gold i Konwalniki oraz wyhodowane bukszpany, nadam im tylko kształt, może na pniu poprowadzę

1 stokrotkę miałam rok temu w donicy, z nasion zrobiły się sadzonki i teraz jest spory szpaler
a w plecach moje ubiegłoroczne patyki limek i miskanty ML z hakone

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:06, 07 maj 2015

Do góry
chyba biały łubin

buk kolumnowy

maki z nasion z Kanady, są olbrzymie, kolor będzie niespodzianka
Tysiąc radości i utrapień 16:05, 07 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)
Rabata, nad którą pracowałam 2 dni temu, przybrała bardziej geometryczne kształty.

Obecnie:

Jono..tak gdybam u Ciebie..nie wskazałaś dokładnej lokalizacji pana S.,ale już doszukałam się sedna sprawy czyli jest tak,jak myślałam w pierwszej wersji;usunęłabym płotek obok stołu i wizualnie powiększysz przestrzeń.I aby zasłonić się przed sąsiadem,to przed warzywniakiem kilka drzewek posadż ozdobnych może takich na "nóżce" a przy samym sąsiadowym płocie kwietniki coś takiego
http://www.leroymerlin.pl/architektura-ogrodowa/ploty-pergole-kratki-donice-ogrodowe/serie-architektury-ogrodowej/donica-z-kratka-nive-naterial,p273925,l2332.html
lub przeniesienie krat w to miejsce.

Coś Ciebie tu nie ma(
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:01, 07 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ależ soczyście i kolorowoCudnie Irenko. Ślimory tłuc trzeba bo wredoty zjedzą wszystko. Buziolki

Ciszę się Gosiu, że sie podoba ale to jeszcze nie to, co chcę
Morduję 2 razy dziennie, tych w skorupkach teraz mam więcej, ale bez szybciej żrą
kielichowiec chiński, kwiaty jak u kameli, liście podobne, cudo, rośnie wolno, po 4 latach ma około 1m

czyśćce od Uli, pięknie odbiły

a za nimi szałwie szykują się do kwitnienia, konkretnie szałwie omszone

z ciekawości sypałam przekwitłe kwiatostany pysznogłówek- monardy i proszę, są siewki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:55, 07 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko...jaki piękny powojnik!!! A u mnie tak słabo rosną Nie lubią chyba...

Bardzo i taki mocny, ja ci radze kupować powojniki z grupy montana, one jednak niezawodne są
piwonie niebawem, ta pierwszy raz, ale mam takie co bez pąków, kolejny rok czekania..

stożki, cisy, bukszpany i azalie i kto, co chce

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 15:53, 07 maj 2015

Do góry
Kochani, pomocy! Moja Lennei Alba ma ciemnobrązowe plamy tylko na płatkach. Poszperałam w necie i różne strony sugerują grzyba Botrytis cinerea - mowa jednak o plamach wodnistych, nie do końca rozumiem co to znaczy. Śliskie? Jeśli tak, to u mnie jest coś innego, te plamy wyglądają jak przypalenie. Macie jakiś pomysł?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:49, 07 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ach...wisteria
U Ciebie też ślimory żrą??? Dopiero u Ani zdjęcie iryska z całym stadem widziałam...;( To wredziole!!!

U nas na razie względny spokój. Widocznie z Rzeszowa do Wrocławia nie przez Pszczynę idą

Najlepsze życzenia Irciu, niech Ci się wiedzie!!!

Tak, daje pokaz, to dopiero początek
I to jak żrą, moje hakone nawet zjadły! ha, ha...ciesz się, że nie masz, bo tak naprawdę, to problem w skali kraju, chodzi tez o uprawy; z moich kalarep nici i chyba sałaty też, zjadły one;(
dzięki za życzenia i różę, jak sztuczna, taka piękność

trzmielina idzie dywanowo i kratkowo...zaraz na pniu trzmieliny trzeba ciąć, chyba że pozwolic kwitnąć, ich kwiaty pachną

hiacyntów jeszcze ciut kwitnie i ruszyła rozplenica Little Bunny...niziutka

i bzy
Choroby, szkodniki świerka kłującego 15:48, 07 maj 2015

Do góry
Ronczes napisał(a)
Witam, proszę o pomoc u mnie zalęgły się owady
zalęgły mi się jakieś owady na srebrnym świerku
drzewko usycha, młode pędy idą ładnie
ale stare igły opadają
mnóstwo owadów jak chude czarne osy
przebarwienia jak zielone mszyce na igiełkach
pomarańczowe żółte rządki jajeczek (2cm długość jajeczka pół mm)

poradźcie co to może być i co z tym zrobić
dzięki

a czy ktos wie co to są za owady, te widoczne na zdjęciach ?
czy to jakies szkodniki ?
Mój ogród pod górkę... 15:44, 07 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Czy ktoś podpowie co z moim klonem - zwinął się w sobie - sumiennie podlewany i nie wiem czy niedolany, czy przelany?

Nowe liście są delikatne, jak polał deszcz i przyświeciło słoneczko to je "ugotowało". W dodatku jest świeżo sadzony. Ja bym go zacieniowała przed słońcem.

Myślę, że mu nic nie będzie. Tak mój klon palmowy czasami się zachowuje przed domem.

Crimson z jak się ukorzeni to będzie nie do zdarcia. Nie przesadzaj z podlewaniem, bo go utopisz.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:42, 07 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko, na szybko przebiegłam kilka ostatnich stron i jestem pod wrażeniem Jest przyjemnie kolorowo i wiosnę czuć na całego

Buziaki

I pachnąco, bzy kwitną piękna pora, gdyby nie ślimaki, wróg nr 1 teraz
buziaki
Misia odgryza kwiaty tulipanów, potem trzyma w pysku i udaje niewiniątko
tym sposobem, wazony w domu się zapełniają

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:41, 07 maj 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)

oddawaj te kapcie!
Miejsko & sielsko 15:39, 07 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

co tu jest dokładnie zestawione?
cudnie
Rododendronowy ogród II. 15:36, 07 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Zanosi sie na to ze będe miała pole namiotowe. A może wpadniecie z Krzysiem 23 maja? Zapraszam.
U mnie misz masz w tulipanach , co rok inne dosadzane stworzyły mało zjadliwa mieszankę.

jak to malo zjadliwą ? ja mam sklonnosci do robienia podobnego bałaganu na rabatkach

a poza tym bede protestowac bo kwiatowy mix jest uroczy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:34, 07 maj 2015

Do góry
Monic napisał(a)
Irenko, nadrobiłam zaległości u Ciebie - wątek pędzi bogaty w piękne fotki Twoja maleńka sunia jest przeurocza! A ogród ... zachwyca bogactwem roślin. Masz niesamowite zakątki, piękne rośliny i ogród piękny o kazdej porze roku.
Jak Twoje zdrówko, Irenko? Jak się czujesz?
Pozdrawiam Cie serdecznie!

Moniko, fajnie,że napisałaś bogaty w fotki, bo ja dużo ich daję ale tyle się dzieje....sunia łobuz, ale jest przesłodka
czuję się super, tylko cierpię na brak czasu, wolałabym grzebać się w ogrodzie, ale cóż, samo życie pozdrawiam i ja

i kolejna rabata, gdzie pełno kostrzew i inszości, o wiele za dużo, bo trudno wejść i zabić slimaka i przy okazji czegoś nie zdeptać
oś punktowa to cis stożek i kolejna magnolia parasolowata
szykują się tu irysy, naparstnice i piwonie i liliowce

Trudny teren - dużo pracy! 15:31, 07 maj 2015

Do góry
Kupiłam dzisiaj 5 lawend juz siedzą w ziemi a raczej w piasku w pobliżu roz okrywowych na skarpie

Widok szmaty jest wkurzający i nieestetyczny, wiec musze jechać szybciutko jutro po korę i ja wyspać. Kamienie pod różami są po to aby ziemia nie spływała a musiałabym jeszcze zabezpieczyć lawende i ogólnie nie wiem co zrobić aby kora się trzymała ?

Zobaczcie w tle jak mi już wschodzi trawa na dziko z chwastami. Dzisiaj zrobiłam oprysk z roundapu z Mniszkiem a za miesiąc będę porządkowła teren pod nawiezienie ziemi i sianie trawy.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:30, 07 maj 2015

Do góry
Kasiu, Olu, Halinko, Joasiu, dziękuje za odwiedziny, dla was moj clematis dzisiaj rano

Ogród w Puszczykowie 15:27, 07 maj 2015

Do góry

Amonagawa, wykorzystuje swój krótki czas, chwilowo jest prawdziwą królową rabaty

Cudna ta Twoja Amonagawa, u mnie jedna przetrwała ale kiepska jest niestety

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies