Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:33, 02 cze 2015

Do góry
a oto kilka moich fotek... i moje wiosenne zmiany

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:19, 02 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Widzę tutaj duży potencjał. Zdrowiej!
Ogród w skali mikro cz.II 16:00, 02 cze 2015

Do góry
A jeszcze Wam pokażę , jakiego przed chwileczką miałam gościa specjalnego wiem ,źe dla niektórych mieszkających pod lasem czy na wsi nie jest to szczególna atrakcja ,ale dla mnie mieszczucha mieszkającego w takiej aglomeracji jest to naprawdę cudowne przeżycie

Ogród Tosi 15:57, 02 cze 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Dalsze i bliższe widoki

Pieknie....ten Ambrowiec w dali to ile ma tam miejsca? Czy to jakas odmiana, czy zwykły, ten wielki?
Ogród w skali mikro cz.II 15:55, 02 cze 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Czy planujesz wystawę swoich Loli, proponuję nowy osobisty wyjątkowy wątek na ogrodowisku, oczywiście za zgodą szefowej, bo jak one powstają raz na tydzień, to szkoda mi będzie, że wszystkich nie zobaczę, a swoją Lolę też taką od Gierczusi chciałabym mieć, cudne są
pozdrawiam

Aganiu ja bym się chyba nie odważyła takiego czegoś Szefowej zaproponować ... Ale za to specjalnie dla Ciebie zrobiłam streszczenie a w lipcu będę juz wolna , wiec można pisać ..ustalać czy ma siedziec czy wisieć , jaki kolor i resztę preferencji typu garnki , łopaty itp

Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:50, 02 cze 2015

Do góry
Mój trawnik z żółtymi plamami
.
Przedwiośnie ogrodu..:) 15:22, 02 cze 2015

Do góry
No to wrzucam cos, chociaż to co zobacztcie to nic skonczonego, trocherewolucji i nowego.
Tatarak trawiasty- bardzo mi sie spdobał

nowa zmieniona rabata dosadziam 2 buki do mojaego biedaka

ta kula bedzie przeniesiona -zostanie tylko buki, ML, i ostrokrzew Golden Gem.

wz przedogródka wyrzuciłan na razie żurawki i kule tu przesadzam

Jeszcze dojdzie jedna, potem jakies smaczki.
Róża sie rozrosła, za cchwile beda kwiaty

koło furtki, w dali widac 3 trzmieliy w miejscu ostrokrzewów, ktore zdecydowanie wolą wiecej cienia

I bardzo prosze o rade, chce posadzic jakies wyższe drzewa i pytanie gdzie i jakie?Tu gdzie Nigra cos bym chciała jeszcze wyższego

Mam tez 4 brzozy pozyteczne czekaja na posadzenie-myslałam ze gdzies w rejonie szopki?.....a po lewej Co?
Dwa ogrody 15:17, 02 cze 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Rench, pustynnika sadziłam poprzedniej jesieni, będzie kwitł teraz, wszystko chyba zależy od wielkości kłącza, najlepiej rośnie na górce, lubi sucho zimą, Alinak ma ich sporo
Anabell, będę się przypominać, chociaż obiecałam sobie, iż w przyszłym roku koniec z wysiewami

pomimo chłodnego wiatru wczoraj cień był potrzebny, w cegłach miniaturowy przetacznik i macierzanka

ale po południu wiatr ucichł, zrobiło się spokojnie, wykoszona trawa, wszelkie zakamarki, chwasty na miedzy za siatką od pola u sąsiada również zaraz zakwitnie tam rzodkiewka i w tle tymczasowa "bramka" do New Dawn

mam nadzieję, że od tego roku wreszcie będą widoczne drzewa, nie tylko byliny

Jastem na bieżąco
ALe ten nowy ogród ci urósł, jaki sie busz zrobił - slicznie masz, ty jak nasza Ania MAła Mi jestes taka bylinową królową...
Placyk okragły z miejscem dla relaksu, super wyszedł, i liliowce ci juz kwitna... pieknie, bogato, kolorowo..
Buziaki zostawiam !
Mój wymarzony ogród 15:15, 02 cze 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
Dziewczyny wpadłam na chwilę bo moja cierpliwość została wynagrodzona jeszcze nie do końca działają ale już był pokaz możliwości podłączone "na krótko" działają a po konkretnym podłączeniu niestety już nie Mój M się zestresował i obiecał wrócić to tematu innego dnia byle by nie dziś

Łał, jak pięknie to wygląda! Świetnie!
Rododendronowy ogród II. 15:13, 02 cze 2015

Do góry
Bożenko Twoja Piwonia wittmanniana prawdziwy rarytas bardzo trudno dostępny
Drzewulcowo 15:03, 02 cze 2015

Do góry
Fotki mi się zdublowały, to edytuje z poprawkami, dzisiaj o 20:00 wygladało to tak:

Jodła też dostała swoją donicę i trochę buszu zza skalniaka. Taki chciałabym mieć wszędzie

Kwiatowy ogródek Monteverde 14:59, 02 cze 2015

Do góry
Jacqueline du Pré

Maingold
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:56, 02 cze 2015

Do góry
Już jestem dziękuje wszystkim odwiedzającym za mile słowa i pamięć u mnie w ogrodzie dużo kwitnie a jeszcze więcej już przekwitło ale zdjęcia mam zrobione. Pokażę piwonię drzewiasta od Mariuszka była śliczna już przekwitła czekam na inne, koperkowa ma jeden pączek i nie wiem czy sie otworzy Pierwszą różą jaka zakwitła jeszcze w maju była Jacequline de Pre a druga Maingold

kalina Watanabe

powojnik Omoshiro

Nelly Moser
"Niezdecydowana ogrodniczka" 14:45, 02 cze 2015

Do góry
Dzięki, cały czas działam jeszcze nie koniec kółek i kantów
Piwonie tuż tuż...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:27, 02 cze 2015

Do góry
Moje zapytanie z wątku o graby. Może ktoś z odwiedzających będzie wiedział...

Posiadam kilkanaście metrów żywopłotu grabowego. Graby sadzone jesienią, dobrze się przyjęły. Dwa tygodnie temu, wyściółkowałam żywopłot skoszoną trawą. Wczoraj zauważyłam, że kilka grabów dziwnie wygląda (dotyczy to pojedynczych sztuk, obok siebie, w kilku miejscach), tzn. następuje brązowenie końcówek liści, które następnie usychają i opadają. Podejrzewam, że graby zostały podgryzione przez nornice, które zwabiło ciepło wytworzone przez ulegającą rozkładowi trawę. Chciałabym jednak wykluczyć chorobę grzybową. Pozostałe graby są w świetnej kondycji.

Wygląda to tak.
Życie w wiejskim ogrodzie 14:26, 02 cze 2015

Do góry
dubel wklejam kwiatka na 500 zeszłoroczna fotka

Grab - Carpinus 14:25, 02 cze 2015

Do góry
Posiadam kilkanaście metrów żywopłotu grabowego. Graby sadzone jesienią, dobrze się przyjęły. Dwa tygodnie temu, wyściółkowałam żywopłot skoszoną trawą. Wczoraj zauważyłam, że kilka grabów dziwnie wygląda (dotyczy to pojedynczych sztuk, obok siebie, w kilku miejscach), tzn. następuje brązowenie końcówek liści, które następnie usychają i opadają. Podejrzewam, że graby zostały podgryzione przez nornice, które zwabiło ciepło wytworzone przez ulegającą rozkładowi trawę. Chciałabym jednak wykluczyć chorobę grzybową. Pozostałe graby są w świetnej kondycji.

Wygląda to tak.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:25, 02 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
juz paki na hortkach...
u mnie w zeszlym roku zakwitly tak pozno ze ledwo zakwitly to zwazyl je przymrozek i nie zdazyly zmienic koloru na rozowy tylko od razu na brazowy

cudne naparstnice ja mam cale 3

i piwonie..tez u mnie będą kwitły pierwszy raz a niektore wcale

to są hortki ubiegłorocznych patyków, prawie wszystkie w pąkach, nawet taki mini patyk, 5 cm, ma pąk
naparstnice niesamowicie się sieją, ani się obejrzysz, a będzie 100, chyba tyle u mnie kwitnie, a siewek, pełno plewienia..
a piwonie, to księzniczki, mają swoje fochy, 3 drzewiaste nadal mi nie zakwitły i te normalne, tez kilka, czekam, ale inne juz nadrabiają
pozdrawiam Kasiu
popatrz taki maluch i będzie kwitł

a tak się pleni werbena!
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 14:22, 02 cze 2015

Do góry
IzaK napisał(a)

wczoraj pracowałam
póki co maleńkie wszystko... jeszcze podczas prac zadeptałam sobie jednego berberysa... chyba będę musiała, dokupić i wymienić... roślinki przyszły solidnie zapakowane, w dobrej kondycji... teraz tylko, żeby się przyjęły i rosły... wysypałam pasy korą i żwirkiem... na razie tak zostaje...
tak się zastanawiam czy między te berberysy nie wsadzić jakichś trawek...
i oczywiście nie dosadziłam jeszcze tawuł z przodu, bo nie opłaca mi się zamawiać samych 3 sztuk... może gdzieś się natknę w jakiejś szkółce na takie...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 02 cze 2015

Do góry
Mirka...dzięki maki dopiero część, pełno w pąkach, część dopiero wschodzi, tak wczoraj nie mogłam usnąć i liczyłam, co jeszcze będzie kwitnąć, oj będzie tego pozdrawiam

Gosia
...sama prawda, plewienia mało, najwięcej w kole bukszpanowym z hortensjami i różami, ale one zaraz zakryją i nie będzie widać to się nie wysilam

AgnieszkaB....i słusznie, przy twoim potencjale i w fazie tworzenia, to ja bym tych rodków i azalii sadziła od groma nas zainspirował ogród Bogdzi, nie szkodzi, że raz w roku, ale na ten widok warto czekać

Rysiu....fajnie, że zaglądasz i dziękuję za pochwały, to znaczy, że włożona praca i zmiany, dały efekt tyramy obydwoje, mamy jakoś tak podzielone, co kto robi, ja dokupuję roslin, a biedny M. duma, gdzie wcisnąć, ale cięcia ja robię, podlewania nie cierpiętylko eMowi stale marudzę, trzeba podlać, bo padnie i tak wkoło pozdrawiam

Kasya...czyściec jest wieloletni, dotyk liści, to jakby aksamitu dotykać
indygowiec cudny, z jednego krzaczka mam już 2 siewki, będę rozdzielać, tylko gdzie wcisnąć, tego nie wiem, trzeba podpytać dziewczyny, co mają w tym praktykę

Wiunia...oglądanie obrazków i szybkie i przyjemne

Madżenka...jak niedoczas, to tylko patrzeć, ja czasami też inaczej nie daję rady

Bogdzia...no ja się z kolei dziwię, jak Wy swoje obrabiacie, zwłaszcza skubanie rodków? tyle lepiej, że juz zawodowo nie pracujecie i można robic, to co się lubi najbardziej a mnie tylko wydłużają wiek emerytalny, na 2021 prawie 22 zaplanowalijak dożyjębuziaki

kwitnie krzewuszka, formuję w kulę, ale nie wychodzi mi zbytnio

ten bez nazwy też śliczny, bluszcz tylko wkoło niego trzeba wyciąć, bo go zadusza

lawendy prawie
siewka robiona rok temu 09/2014

jeżówki już w pąkach
i uciekam, a wieczorkiem na kominki do was

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies