No bo taki los ogrodnika najpierw płacze, że mało i pusto, potem bo ciasno i gdzie to dać
kwiaty prawie czarne i pachną, ni to jabłkiem ni truskawką 1 krzaczek w nadwyżce
Ula, mam smutną wiadomość, Miśka wyszarpała twoja hortensję, bo tak mi rozrabia, wsadziłam w ziemię, ale nie wiem, czy ruszy, korzenie całe, więc zobaczymy, jakby co, coś pokombinuję
no to kolejne rozważania
łubin jednak inny kolor pokazał i on problemem, zakrył jeżówki i trawkę, marnieją i teraz, czy wyciąć mu liście od spodu, czy przenieść rośliny, też problematyczne, bo inne przy okazji ucierpią..
...w drugim końcu tej rabaty, orlik wysiał się w środku rozplenicy Hameln i co teraz? jak rozdzielić, oba trzeba wykopać i rozsupłać
jeśli ktoś chce siewki łubinu, mam, ale odbiór osobisty lub przez kogoś; trzeba pamiętać, że na 1 roślinę potrzeba około 60-80 cm
takie siewki i przy okazji judaszowiec, na razie zaszczyca mnie tylko liśćmi
pierwszy pąk rudbekii, a obok czosnki, jakieś dziwne, nitki i coś tam na końcu
i szał rudbekii w trawach, a widziałam już siewki kosmosu
tu do nich przesadzę po raz 4 sasanki ot rozważna ogrodniczka
Czyli mają różne gusta kulinarne ale końcowy efekt, taki sam
miejmy nadzieję, że pomoże, jak u ciebie z autem za jakieś 2 miesiące znowu ją pokażę, czy coś drgnęło
orliki, jak młode sadzonki, to niziutkie i po 1 lub 2 kwiatku, z czasem kępy są olbrzymie, kwiaty strzelają w górę nawet do 1m wysokości, są wtedy większe, no i przede wszystkim jest ich mnóstwo
tu masz siewkę
wiem co je podjada, o to zielone, jakaś gąsienica...i młoda siewka kwitnąca
trzymam kciukasy
a żółtków to wokoło mnie od metra i ciut ciut, bo ja mam z trzech stron działki nieużytki...a w tamtym roku tak sobie przekwitały mlecze na przedpłociu
Mam jeszcze dylemat co do tej rabatki, wolę się dwa razy zapytać, zanim wybiorę się na zakupy, czy taki układ może być?
1. Śliwo wiśnia na pniu,
2. Hortensja vanilla fraise,
3. rozchodnik olbrzymi,
4. rozplenica hameln,
5. przed rozchodnikami turzyca ice dance ( pomyliły mi się numerki )
Zastanawiam się jeszcze, czy przy samych rozchodnikach z jednej i drugiej strony, zamiast hortensji nie dać po jeszcze jednej rozplenicy, jak myślicie? Czy już zostawić tak jak jest i nie kombinować?
Z lewej strony przed hortensjami mogłabym jeszcze dać np żurawki bordowe, z prawej strony jest linia węższa, więc tam mi się już nie zmieszczą.
Iwonko, no coś ty, każdemu się poplącze i słusznie, taki gęsty żywopłot z lawendy podziwialiśmy w Anglii, no rewelacyjny wygląd i efekt, nawet po przekwitnięciu
teraz na tapecie rabata rdokowa, są tam trawy Red Baron, Carex elata Aurea i hakone Albostriata
i hosta, 3 razy wykopana i stale coś odrasta, żywotna bestia
rh CW
kant po lewej zjechany, psy kopały, chyba krety tu rządzą, bo dziury, albo nornice