Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:43, 02 cze 2015

Do góry
zawitka napisał(a)

To jedna ma 2 gałązki bo jedną taka samą ucięłam I wsadziłam do ziemi ha ha ;d

Ha, ha dobra jesteś w tych sadzonkach, to już chyba wszyscy ci mówią i że jesteś Królową Laurkową
Pytałaś o korzenie klona japońskiego, korenie madrobne i luźne, te głowne korzenią się głębiej, ale cały system korzeniowy jest delikatny jak u magnolii
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:43, 02 cze 2015

Do góry
Deszczu doczekałam, do późna podlewanie, a jak skończyliśmy, lunęło, tak powoli i delikatnie przez całą noc, od razu ogród odżyłchyba do was też dotrze
W sumie dosadzę 4 azalie, 2 przesadzę i jedna od Gosi dojdzie
hortensja pnąca jest bezproblemowa, a do tego jak ona pachnie, żadna inna nie daje takiej perfumerii wokół.
To jeszcze fotki z okna sypialni, już na druty wchodzi, pewnie ktoś ją zetnie....wkrótce
buziaki
Nasz przydomowy ogródek 12:42, 02 cze 2015

Do góry
Teraz 5 minut mają irysy.

Ogród Tosi 12:38, 02 cze 2015

Do góry
atena35 napisał(a)
Trawki rosnące

Tosiu te trawki rosnące to jakie to?
Nasz przydomowy ogródek 12:36, 02 cze 2015

Do góry

Tu ma być ogród :) 12:35, 02 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
hehe, dobrze mówisz, obecnie podwórko przypomina szkółkę.
Ostatnio wiecznie coś odwraca uwagę od sadzenia, a to wesele, a to dzień dziecka, a to goście.
A w ten weekend tematem numer jeden będzie.... taka mała zajawka

tak, tak, długo wyczekiwane przęsła i brama przyjeżdżają.

Także będziemy montować, bo wolałabym, żeby to aluminium nie stało za długo w stanie umożliwiającym wyniesienie

Brzydkie słowo ciśnie mi się na usta wiec powiem kulturalnej: piękne - ale to już Ci mowilam.
A ja kupiłam dziś cisy i dziś mam je zamiar posadzić
Pszczelarnia 12:32, 02 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Struktura zielnika (dla Konstancji):

Nie tylko dla Konstancji, dla mnie to też jest inspiracja
Nasz przydomowy ogródek 12:30, 02 cze 2015

Do góry
No i mus było zrobić małą rabatkę.

Mój jest ten kawałek ogrodu 12:25, 02 cze 2015

Do góry
Po skończeniu podjazdu został niezły bałagan, ale też daje to nowe możliwości. I teraz mam problem. Chciałam odciąć istniejącą rabatę kostką granitową i zasiać na nowo trawę. Powstałby ładny dywanik.

Ale mąż, wyjątkowo z trawy chce zrezygnować na rzecz kamieni szarych lub białych.

Jest też opcja z powiększeniem istniejącej rabaty aż do chodniczka ale wtedy byłaby ona naprawdę duża a nawet dwie, bo one są symetryczne. Rosną na nich golden globe, szmaragdy, róże, hortensje limelight, hosty, żurawki. Na razie też widać jeszcze resztki tulipanów. Jak już będę je porządkować to dojdą też trawy.

I co wybrać?
Nasz przydomowy ogródek 12:24, 02 cze 2015

Do góry
Mirka a to ta pięknisia w Twoim awatarku. Tak - masz rację. Posadziłem je w drugim planie niestety bo tam było miejsce. Przed nimi są róże które sadziłem 10-15 lat temu. To są zwykłe, takie jakie wtedy były dostępne. Pasowało by pozostałe wykopać, wrzucić do kompostownika, rabatkę przekopać i sadzić od nowa. Ryzykowne działanie bo żona by mnie mogła odesłać do Komańczy na odosobnienie i w celach resocjalizacji. Ale nie mówię nie. Tyle teraz pięknych odmian jest.

Nabyłem drogą kupna 2 azalie.

A przed chwilą kurier dostarczył paczuszkę

- miskant Morning Light - 2 szt (sprzedawca dorzucił 1 szt na szczęście)
- trawa włosowata różowa - 1 szt

Pszczelarnia 12:15, 02 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Łubiny były siane. Te różowe są od lat, były na skarpie wróciły na rabatę (sieją się delikatnie same). A śmietankowy wysiałam w zeszłym roku.

Podziwiam Cię za pracę na warzywniku, bo mały to on nie jest, życzę ci obfitych plonów...imponujująca zielona jadalnia...mniam
Mój warzywnik dopiero się przekopuje i czasu brakuje ,na pilnowanie, ale chciałabym Cię zapytać, czy mogę teraz wysiać łubiny, czy czekać i w przyszłym roku wysiać pod rozsadę?
Ogród niby nowoczesny ale... 12:13, 02 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
A w związku z tym, że zupa ugotowana i relacja skończona to pomęczę Was jeszcze moim ogrodem bo mi zaraz czosnki przekwitną

Cudne te Twoje widoki czosnkowe Dla mnie bajka

Zdjęcia z odmianami pozwoliłam sobie ukraść do siebie
Dla mnie Gladiator i Giganteum to do dziś było jedną odmianą teraz widzę różnicę.
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz.
Ogród niby nowoczesny ale... 12:03, 02 cze 2015

Do góry

i rabata odętkowa - dostala ostatnio kamyki...

coś tam ją już widać? myślisz, że da w tym roku czadu? nie ukrywam, że namiętnie jej kibicuję
Ogród Tosi 11:59, 02 cze 2015

Do góry
I te też ukradłam u Magdy70
Magda70 napisał(a)

Ogród Tosi 11:57, 02 cze 2015

Do góry
Ukradłam sobie od Magdy

Magda70 napisał(a)

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 11:33, 02 cze 2015

Do góry
Pola napisał(a)
[img

Mam pytanie odnośnie wspinającego się bluszczu na ścianę. Czy nie niszczy elewacji? Czytałam, że odciąga wilgoć z murów. Czy to prawda?
Droga do spełnienia 11:33, 02 cze 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
tak się wczoraj zastanawiałam
czy zrobić "rabatę" na podjeździe który obecnie jest wysypany żwirem
podjazd i chodnik prowadzą do domu i fajnie byłoby posadzić coś co mogłoby od razu cieszyć oko

po lewej stronie w donicach roścnie smagliczka górska która się pienie w tym roku rozrosła

ale na dole chyba fajnie byłoby jakby coś rosło i najlepiej zimozielonego
myślalam o bukszpanie ale boję się że mój pies tak będzie go podlewał że nic z niego nie zostanie

może coś szczepione na pniu? tylko że prócz bukszpanu to chyba nie ma nic zimozielonego, a może coś jest?
jest to odcinek ok 12 m

po prawej stronie obok śmietników zostały posadzone bzy - stare odmiany ukopane od chyba 35-letniego bzu mojej babci , żeby trochę je zasłonić obok smietników nic nie mogę posadzić bo zimą, póki co mam ustawione tu palety z ekogroszkiem
ale po tej drugieh stronie chętnie coś bym widziała

piękne te żółtki są
Tu ma być ogród :) 11:29, 02 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dziś kupiłam w O. polecaną przez wielu użytkowników lawendę Viva, sadzonki są malutkie, a ja nie bardzo jeszcze wiem jak przygotować dla niej podłoże, więc proszę o porady posiadaczy i miłośników lawendy.

Czy jest szansa, że z takich małych sadzonek lawenda zakwitnie tego lata?

Edytko, zakwitnie - ja kupiłam ją prawie 2 miesiące temu, nadal mam ją w 6-pakach i zawiadamiam Cię, że mimo przebywania w 6-paku kwitnie
Tu ma być ogród :) 11:25, 02 cze 2015

Do góry
hehe, dobrze mówisz, obecnie podwórko przypomina szkółkę.
Ostatnio wiecznie coś odwraca uwagę od sadzenia, a to wesele, a to dzień dziecka, a to goście.
A w ten weekend tematem numer jeden będzie.... taka mała zajawka

tak, tak, długo wyczekiwane przęsła i brama przyjeżdżają.

Także będziemy montować, bo wolałabym, żeby to aluminium nie stało za długo w stanie umożliwiającym wyniesienie

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:19, 02 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
co zrobic z takka malinowa masakrą ?

jakos to przerzeddzić czy zostawić bo owoce będą i tak na gorze ?

u mnie co roku taki busz, walczę tylko z rozłogami bo inaczej rozlazło by się wszędzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies