Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:06, 06 maj 2015

Do góry
Kasia wiedziałem że dasz radę

było zielono jest lila

dwa lilaki jeden Palibin drugi ciut inny jaśniejszy i listki bardziej okrągłe

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 22:05, 06 maj 2015

Do góry
Wymyśliłam coś takiego, jak myślicie? Te trawy u doły to robią za żurawki

Ogród w duszy mi gra... 22:04, 06 maj 2015

Do góry
Witam Was wieczorową porą chciałam od razu na początku napisać że jestem bardzo wdzięczna wszystkim osobom za roślinki i nasionka- i Reni i Marcie i Oli i Hani a także Ymmie, jeżeli chciałybyście ode mnie jakieś rośliny dajcie znać bardzo chętnie się podzielę!
Marto twoje truskawki są piękne i rosną wspaniale, kwitną oczywiście, dziś już nie będę lecieć na koniec ogrodu bo ciemno i mokro ale niebawem zasadzę się na nie z aparatem, bo są warte uwiecznienia. Póki co zamieszczę to co mam pod ręką bo na balkonie:
Od Reni stipki sobie ładnie rosną, również werbena nabrała rozpędu we wzroście i już się wietrzą przed przesadzeniem na miejsca docelowe

Pośród werbenek od Reni jest jedna werbenka największa która mi wzeszła z nasion od Hani, więc nie jest tak że wszystkie nasiona poszły na zmarnowanie, o tu na tym zdjęciu widać:

i część stipek:

Duże werbenki stały na parapecie zachodnim, małe na północno-wschodnim, duże stipki na wschodnim - widać różnice wrostu u werben w zależności od ilości słońca, innej możliwości nie miałam, może nie są to imponujące osiągi ale ja się cieszę bardzo że żyją, i mam nadzieję że teraz na slonku się bardziej utuczą.

I jeszcze się chciałam zapytać czy Wam też się pojawia taki biały nalot na ziemi w doniczkach, ciekawa jestem co to jest, dziwnie to wygląda, również na doniczkach coś takiego jest, w doniczkowych w domu też tak jest. Mieszkamy na poddaszu czyżby powietrze było nie ten tego? Grzyb jakiś czy co?
Gunnera - parzeplin 22:03, 06 maj 2015

Do góry
Moja rusza powoli z kopyta dostąła obornik tylko susza ją trzyma bo niepadało u mnie a temp dzis było 27*C i ją podlałem delikatnie wieczorkiem
Zielona odskocznia 22:02, 06 maj 2015

Do góry
Widok z góry

Z południa Polski - ogród Marzeny 22:02, 06 maj 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
U mnie powolutku do przodu... Czasu brak niestety, w pracy młyn, więc ogród z doskoku. Niewiele udało mi się zrobić:
Kupiłam tawuły japońskie Golden Princess i miałam trzy wierzby japońskie na pniu (nie mieliśmy pomysłu, co z nimi zrobić, więc tak je wkomponowałam). Z tyłu będą tuje cały rząd i pomiędzy wierzby berberysy kolumnowe.

Posadź tuje, będziesz miała szybciutki efekt. Będzie zielono i wysłonisz ten widok za siatką. Jakie będziesz sadzić, szmaragdowe? A tawułka prześliczna, wcale się nie dziwię, że Cię oczarowała

Ogrodowe przygody 22:01, 06 maj 2015

Do góry
dziś nowa porcja widoczków

moja jedyna zakulkowana róża, zobaczymy efekty, na razie wypuściła dużo bocznych pędów

Moja bajka 22:00, 06 maj 2015

Do góry
Hehe, wreszcie mogę robić foty z takiej perspektywy, co oznacza, że remont się zaczął pełną parą

Działka wkoło Lubczyka :) 21:58, 06 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Kasiu a tak sobie myślę..... to długi pas ta rabata, jakie drzewka byś tam chciała mieć, bo mi tak się pomyślało że mogłabyś dać szpaler hortensji a w nich ze 3 śliwy pissardi, potem jest ten występek i tam można by dać trzmieliny/miłorzęby na pniu potem w dalszej części np. derenie niskie i brzózka niewysoka ... rysunek bardzo poglądowy ...

Kochana, dzięki za pomysły
w sumie zestawienia roślin mogą być, ale ja bym musiała namieszać z kolejnością, bo nie do końca tak mi pasuje, a w innej kolejności nie wiem, czy dałoby to też dobry efekt!
np tam gdzie Ty widziałabyś miłorzęby, ja mam tam już wsadzone hortki-hortki z pissardii mi się podobają, fajne zestawienie! ale wiąże się to z przesadzaniem-ale to u mnie przecież już normalne zależy mi, żeby to już zostało w tym miejscu, bo to jest pośrodku tarasu i ładny byłby widok!
więc w sumie jest ok, ale kolejność trzeba by rozważyć, czy tak by można było posadzić?!
już nawet em dał zgodę na małą brzózkę więc trzeba działać, żeby się nie rozmyślił jakie odmiany proponujecie?
a ten dereń, to miałby być taki, co szefowa często daje, o tych białawych liściach ? czy jaki?
Ogród w Tarnowie 21:58, 06 maj 2015

Do góry
Kolejna wymiana bukszpanu...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:57, 06 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ach te twoje widoczki zachwycające Buziaczki

Zrywając mlecze i puchacze, nawet ich nie zauważam...zapachy i kolory wirują mi przed oczami

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:57, 06 maj 2015
Do góry
Haniu, u mnie już wisteria kwitnie, a od Ciebie żadnych wieści nie ma...
opiszę pokrótce, że u mnie w ogrodzie raczej zielono, kwiatów niewiele, ale berberysy kwitną, kilka tulipanów, z czego dwa w kolorze buraczkowym, pod słońce kolor bardzo ciekawy, ślimaki zjadają szałwię, ale wieczorem zbieram je spod zawciąga, pod którym znajdują kryjówkę, nie potrafię unicestwić, wynoszę daleko, nad strumień, gdzie i tak od dawna, jest ich siedlisko. Pogoda dopisuje, choć może jest trochę za sucho. Jutro posadzę w skrzynkach surfinie, nie znalazłam roślin, które chciałam w skrzynce skomponować, będą surfinie
Róże okrywowe zagęściły się ładnie, z mini sadzonek mam ładne krzaczki, będzie różowo.
Pozdrawiam bardzo, bardzo

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:55, 06 maj 2015

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:51, 06 maj 2015

Do góry
No i na zakończenie jeszcze raz... psioczyłem na tego różanecznika, że ma piękny pokrój, a tak beznadziejnie kwitnie, chyba każe mi zmienić zdanie

Tulipany i Rh, zaraz czosnki, później chwila przerwy zakwitną hortensje za tulipanami, a do końca roku cieszyć będą trawy i żurawki. Jestem zadowolony z tej rabaty, a przerabiana była przypadkowo
Tuje trzeba przyciąć w ekran.
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 21:50, 06 maj 2015

Do góry
Może tym zaskarbię sobie przychylność Pani Danusi -szefowej mam hortensję pnącą, od strony pólnocnej, podobno lubi cień.
Ogrodowa symfonia 21:50, 06 maj 2015

Do góry
Ilona - dla Ciebie - Pan Grujecznik

Ewa - lawenda na zdjęciu powyżej jest najmniejsza. Pewnie dlatego, że rośnie przy wierzbie Hakuro. Pozostałe wyglądają tak:

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:50, 06 maj 2015

Do góry
A czy Wasze roślinki też tak się kochają i się tak czule obejmują? Bo u mnie to pełna miłość - zboczeńcy nawet się nie wstydzą że to od strony drogi jest!

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:48, 06 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Obecnie uwielbiam tą rabatę

Rany, ależ Ci pięknie rh zakwitły.
Wzdycham i pozdrawiam..a zdjęcie jak z katalogu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:46, 06 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
I present od eMusia kochanego umartwionego nad żony poczynaniami szpachelką na kolanach

Też go używam i jest ok.i w dodatku tani...ups to prezent i ładne płytki
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:46, 06 maj 2015

Do góry
Zakwitł powojnik Guernsey Cream

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies