Sebek, jak dobrze pamiętam to w tym fajnym sezonie czyli dwa lata temu kwitła cały czas aż do przymrozków. W tamtym roku w upały miałam problemy z nią. Zobaczymy co przyniesie to lato
Cisy ze zdjęcia to Robusta. Sadziłam je co 20 cm, tnę dwa razy w sezonie. Docelowo mają być prowadzone na niski, bardzo wąski żywopłot.
W planach miałam Wojtka ale nigdzie nie mogłam go kupić i w zamian posadziłam Robustę, choć dzisiaj żałuję, że się bardziej nie postarałam w poszukiwaniach
Kiedyś na rabacie miałam Wojtki i uwielbiam ich żywą zieleń.
Zieleń Robusty jest jakby taka mdła, nie ma połysku.
Znalazłam zdjęcie Wojtków.
A tutaj porównanie zieleni i pokroju Wojtka i Robusty.
Aj Kami i ja zaczynam być zła na pogodę...Ogólnie nie narzekałam bo działam zgodnie z planem ale jak wczoraj pojechałam do drugiego ogrodu, ułożyłam 10mb kostki i zaczęło padać to się z lekka zdenerwowałam...dzisiaj już słonecznie i bezdeszczowo ale co z tego-od jutra do soboty znów deszcze.Dobrze, że temperatura się podniosła to wszystko nareszcie ruszy
Haniu, bardzo dziękuję za miłe słowa Przed chwilą szukałam zdjęć z początków i dopiero wtedy uświadamiamy sobie ile już przeszliśmy
Z oświetleniem już doszłam do ładu i składu
Polinko, nie będę oryginalna, Piękny i zadbany ogród Po raz pierwszy zostawiam dziś ślad w Twoim wątku, choć jestem tu częstym gościem.
Mam pytanie odnośnie cisów ze zdjęcia: jaka to odmiana, jak gęsto posadzona i jak często cięta. Hmmm w sumie to kilka pytań
Toszka skierowała mnie do Ciebie z pytaniem o trawy: szukam traw, wyższych i niskich, które nie kwitną u nas. Znasz takowe???
No... a teraz jeszcze spacerek przed snem w Twoim ogrodzie.
W wolnej chwili zapraszam do siebie, potrzebuję rad dobrych duszyczek.
Pozdrawiam i życzę dobrej nocki!
ja też nie jestem specem od traw ale z moich doświadczeń to kłosownica ładniejsza w cieniu, chociaż ja mam na patelni i też sobie radzi, trzeba częściej podlewać. Specem od trawek jest Polinka, jak nie znasz wątku, koniecznie musisz nadrobić
no i pod trawy polecana mieszanka przez Toszkę ziemia, kompost, kora, piasek
Asia,Polinka,Ela,Basia jesteście super babki
Przepraszam,nie chciałabym aby wiało u mnie pesymizmem...trzeba cieszyć się tym co już osiągnięte i do przodu !!dziękuję dziewczyny