Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:32, 30 lip 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

rozplenica

a czy rozpalenice nie powinny teraz kwitnąć??
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:24, 30 lip 2014

Do góry
Irenko, nie załamuj mnie, że jesień i zima. Moja rozplenica też pokazuje kłosy.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:15, 30 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Jednak świetna ta rubrum. Warto mimo, że jednoroczna. Wczesniej nie pomyślałabym, że będę w ogrodzie sadzic trawy. A teraz poszukuje ich i martwie się, czy przezimuja u mnie

Sadż teraz, podlewajj i daj im sie dobrze ukorzenić do zimy. Zima związujemy im kucyki aby środek nie wymrazł, obsypiesz korzenie korą a za rok wiosną dostaną prawdziwego speeda

Rubrum i rozplenica little bunny , zdjęcia na zbliżeniach dla Ciebie, na zachętę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 30 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Pierwsza po prawej to rozplenica little bunny. Na tej rabacie jest 6 szt ale ta jest najstarsza , pozostałe nizsze zassię aj starszaerysami.
Pióropusze bordowe to jednoroczna rozplenica rubrum. Z tylu wiechy jasne to stipa pony tails. - kupiona 23.06.2012 r u Finki na zjeżdzie ogrodowiska

Runianka rosla mi bardzo słabo niemal przez 1,5 roku na tym palącym słońcu. Teraz juz gdy się ukorzeniła jest nawet dwa razy w sezonie cieta. Na raabcie połnocnej przyjęła się bezproblemowo i się rozrasta.

Jednak świetna ta rubrum. Warto mimo, że jednoroczna. Wczesniej nie pomyślałabym, że będę w ogrodzie sadzic trawy. A teraz poszukuje ich i martwie się, czy przezimuja u mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:48, 30 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ja też mam pytanko o trawy- na pewno gdzieś to pisałaś, ale trudno znaleźć- jaka trawa jest pierwsza z prawej przy runiance i druga obok niej- w samym środku, taka z pędzelkami?
I czemu mi nie chce rosnąć ta runianka- to już pytanie retoryczneStraciłam cierpliwość i wymieniłam na hakonecośtam Ja też z tych niecierpliwych....

Pierwsza po prawej to rozplenica little bunny. Na tej rabacie jest 6 szt ale ta jest najstarsza , pozostałe nizsze zasłoniete berberysami.
Pióropusze bordowe to jednoroczna rozplenica rubrum. Z tylu wiechy jasne to stipa pony tails. - kupiona 23.06.2012 r u Finki na zjeżdzie ogrodowiska

Runianka rosla mi bardzo słabo niemal przez 1,5 roku na tym palącym słońcu. Teraz juz gdy się ukorzeniła jest nawet dwa razy w sezonie cieta. Na raabcie połnocnej przyjęła się bezproblemowo i się rozrasta.
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:20, 30 lip 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kwiatku, a jaka to rozplenica taka wielka? Ta bezodmianowa?

u Aniulki urosła podobnej wielkości, odmiana hameln, być może to ta, u mnie jednak jest na połowę tej
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:52, 30 lip 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

japonska, szczegołowej nazwy nie pamietam
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:46, 30 lip 2014

Do góry
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:43, 30 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

co to za trawki przy fotelach??

rozplenica
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:36, 30 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Mam kłopot z wykonczeniem tej rabaty. Jest przy tarasie i widac ja bezpośrednio z domu. Jest cyprsik filiffera nana aurea x 2, róża Ascot x 3, rozplenica i wiciokrzew ktory będzie się pial po ścianie. Myślałam o drzewku bordo. I chyba jeszcze jakimś wypełnieniu.

W tle z tylu jest rabata z pudrowych róż Austinek.
Będę wdzięczna za wsparcie.

Strasznie ciasno na tej rabacie, a to wszystko dopiero się rozrośnie.
Ja bym raczej myslała pod kątem, co tu z niej usunąć, niż co tu dosadzić.
Te cyprysiki mi tam nie pasują. Może je przesadzić gdzieś indziej, róże trochę rozsunąc żeby miały miejsce na rozrastanie, wtedy ew. jakieś nieduże trawki lub żurawki jako wypełnienie ?
Metamorfozy ogrodowe 08:54, 30 lip 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Igacz30 dziękuję Byłam przerażona jak mąż zaczął wycinać krzewy,myślałam..jak ja opanuję tę rabatę
Ania74 miło mi
To jest rozplenica 'Hameln',za nią rośnie miskant 'Hinjo' a za miskantem następna rozplenica 'Moudry',widać tylko jej czubek

edit:literówka
Czyli jednakowoż dobrze wybrałam... bo jest zajefajna
Metamorfozy ogrodowe 08:52, 30 lip 2014
Do góry
Igacz30 dziękuję Byłam przerażona jak mąż zaczął wycinać krzewy,myślałam..jak ja opanuję tę rabatę
Ania74 miło mi
To jest rozplenica 'Hameln',za nią rośnie miskant 'Hinjo' a za miskantem następna rozplenica 'Moudry',widać tylko jej czubek

edit:literówka
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:04, 30 lip 2014

Do góry
Mam kłopot z wykonczeniem tej rabaty. Jest przy tarasie i widac ja bezpośrednio z domu. Jest cyprsik filiffera nana aurea x 2, róża Ascot x 3, rozplenica i wiciokrzew ktory będzie się pial po ścianie. Myślałam o drzewku bordo. I chyba jeszcze jakimś wypełnieniu.

W tle z tylu jest rabata z pudrowych róż Austinek.
Będę wdzięczna za wsparcie.
Dwa ogrody 00:02, 30 lip 2014

Do góry
Karola, Donia, Małgosia trawki zostaną u mnie takie, które zechcą rosnąć Nic na siłę. ładnie przyrasta ML, rozplenica, ale ta wyższa, niska słabo się zbiera, ale jeszcze poczekam ten sezon i zobaczę, jak będzie rosła.

Zielona
- nazwy oczywiście nie pamiętam, ale mogę się dowiedzieć w następnym tygodniu. Posadziłam ten rozchodnik w ubiegłym roku, były trzy małe gałązki. Przesadzałam wiosną, ładnie przyrósł

a to bergenia czekająca na miejsce docelowe, ładniejsze okazy mam rozparcelowane na rabatach, też do ewentualnego wyjęcia

nowa rabatka zakładana wiosną, zakwitły na niej wysiewane wiosną rozwary, powtarzają białe zawilce wiosenne ale jeszcze potrzebuję na nią troszkę roślin, liliowce zaczęłam przenosić, zostaną na niej tylko trzy różowe

widać też rządek ożanki z nasion od Vivy

i różyczki nn

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:27, 29 lip 2014

Do góry
Trawka o którą pytasz u mnie w wątku to rozplenica 'Rubrum'.
Niestety to bardzo wrażliwa trawa i nie zimuje w gruncie. W ubiegłym roku zmroziły ją pierwsze przymrozki i nawet nie miałam okazji wykopać i przenieść do garażu. Ale dla uroku tej trawy warto ją mieć w ogrodzie nawet jako jednoroczną.
pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:25, 29 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nistety jednoroczne to rozplenica Vertigo, mam jeszcze inną bordową rozplenice w donicy, dzisiaj ją sfocę. Niestety te bordowe rozplenice u nas nie zimują, dlatego potraktowałam je jako nasadzenia jednoroczne w donicach

Mój pan trawkowy u którego kupowałam w tym roku swoje Vertigo do donic kazał mi na zimę obciąc nisko te trawke tak zostawic ze 30 cm od ziemi, przełozyc do plastkiowej duzej donicy i zniesc do garazu czy piwnicy gdzie temp jest zima powyżej zera, ale na plusie i tam podlewac je raz w tygodniu - podobno maja szanse przezyc, nawet jesli jest to pomieszczenie bez okna ...zobaczymy......co roku w ten sam sposób zabezpieczam moja dature - bielun i co roku mi odbija wiosna i kwitnie, wyglada tylko nieszczególnie jak ja wynosze na taras po zimie - jest blada, prawie biała, bez lisci - przez ten brak światła, ale szybko się poprawia.....popróbje w tym roku to samo z vertigo.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:50, 29 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nistety jednoroczne to rozplenica Vertigo, mam jeszcze inną bordową rozplenice w donicy, dzisiaj ją sfocę. Niestety te bordowe rozplenice u nas nie zimują, dlatego potraktowałam je jako nasadzenia jednoroczne w donicach

Potwierdzasz moją wiedzę.
Dziękuję.
Ale szkoda że nie zimują...są bardzo ładne.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:03, 29 lip 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Aniu,czy te rozplenice w donicach są jednoroczne?
A jeśli nie to podaj odmianę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 29 lip 2014

Do góry
ML urosło ponad metr od ubiegłego roku, nie widać zza niego mojego ptaka, muszę mu znaleźć inne miejsce

i rozplenica, wiem że będę ją miała w donicach zawsze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:53, 28 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Irenko-----cudnie cudnie cudnie to tyle z zachwytu ten stolik w bieli i kalosze z kapellą bobba Mam pytanko Ile lat ma twoja roplenica little Bunny ????Pozdrawiam cieplutko ---a dziś znowu pali

Pisałam wczoraj u ciebie, drugi sezon u mnietrawki lubimy
tu vertigo i stipa, ta ostatnia mikra, bo młoda....a dalej rozplenica rubrum

a tu arundo donax auerovariegata

i tu aurela

buczki, i trawki szaleją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies