Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:11, 07 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A teraz was podpytam, jak wy sobie radzicie z narzędziami, gdzie je chowacie, aby nie szpeciły, gdzie chowacie taczki....................a do tego kurtki roboczo - ogrodowe, kalosze i gumofilce oraz wszelkie zapasy ogrodowe i nieogrodowe?

Irenko, ja wyeksponowałam swoje śliczne i wyczyszczone narzędzia na specjalnej tablicy w garażu, marzyłam o takich narzędziach, żeby się ich nie wstydzić i nie musieć chować, a chwalić się nimi, bo są cudowne.

To dla mnie wielka duma posługiwać się tym, czym Geoff Hamilton, a to, że będę ich importerem, to nawet nie marzyłam, przeszłam wiele, żeby tego dokonać.

W Anglii jak jestem w ogrodzie, zawsze zwracam uwagę na zakamarki, kanciapy, schowki i szopy i widzę, że tam też narzędzia, ubrania, kalosze są powiedziałabym ozdobą, nie do chowania, czymś zwyczajnym, bo tam wszyscy mają ładne narzędzia.

Dla nowych osób odwiedzających Twój wątek podaję link http://sklep.ogrodowisko.pl/

Natomiast 15 grudnia dopiero ma wejść nowa seria Gold Cut, to seria sekatorów i różnych nożyc do cięcia topiarów, oczywiście sprowadzę i sama się zaopatrzę w te cuda.

Myślę, że to pytanie jest dobrym powodem do założenia specjalnego wątku w narzędziach pt. Jak przechowujemy narzędzia i akcesoria ogrodowe. Pokazujcie swoje zakątki tutaj właśnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2488-jak-przechowujemy-narzedzia-i-akcesoria-ogrodowe

Proszę o wklejenie powyższych komentarzy w specjalnym wątku, to nam się przyda i będzie łatwo znaleźć.

Jak przechowujemy narzędzia i akcesoria ogrodowe 19:11, 07 lis 2012

Do góry
Irenka zapytała, a ja pomyślałam że to dobry moment na założenie takiego wątku.

Dodatkowo jest ogłoszony konkurs

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/333-konkurs-dbamy-o-narzedzia-czyli-niezbednik-ogrodnika-zawsze-pod-reka

Pokazujcie więc jakie macie pomysły na ładne wyeksponowanie narzędzi, które nie muszą być zardzewiałe i leżeć w kącie zapomniane. Mogą stanowić przedmiot dumy każdego ogrodnika, który niczego nie musi szukać i wie gdzie co jest.

irena_milek napisał(a)

A teraz was podpytam, jak wy sobie radzicie z narzędziami, gdzie je chowacie, aby nie szpeciły, gdzie chowacie taczki....................a do tego kurtki roboczo - ogrodowe, kalosze i gumofilce oraz wszelkie zapasy ogrodowe i nieogrodowe?

Irenko, ja wyeksponowałam swoje śliczne i wyczyszczone narzędzia na specjalnej tablicy, marzyłam o takich narzędziach, żeby się ich nie wstydzić i nie musieć chować, a chwalić się nimi, bo są cudowne.

To dla mnie wielka duma posługiwać się tym, czym Geoff Hamilton, a to, że będę ich importerem, to nawet nie marzyłam, przeszłam wiele, żeby tego dokonać.

W Anglii jak jestem w ogrodzie, zawsze zwracam uwagę na zakamarki, kanciapy, schowki i szopy i widzę, że tam też narzędzia, ubrania, kalosze są powiedziałabym ozdobą, zwykłym miejscem nie do chowania, czymś zwyczajnym, bo tam wszyscy mają ładne narzędzia.

Dla nowych osób odwiedzających Twój wątek podaję link http://sklep.ogrodowisko.pl/

Natomiast 15 grudnia dopiero ma wejść nowa seria Gold Cut, to seria sekatorów i różnych nożyc do cięcia topiarów, oczywiście sprowadzę i sama się zaopatrzę w te cuda.

Moja ściana z narzędziami angielskimi Joseph Bentley plus kilka antyków upolowanych na Chelsea Flower Show.

a z boku sobie wiszą pozostałe narzędzia na specjalnych umocowaniach.

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 18:36, 07 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Ludzie, ludzie! Irenka w budzie!
Przez męża nie eksmitowana,
dobrowolnie tam wlazła na kolanach!
I chociaż psie zdziwienie było ogromnie wielce,
polazła tam szukać narzędzia,
co zwie się,,widelcem".

Zostawiła je nieopatrznie na skraju rabaty,
A psia kleptomanka za widełki i do chaty!
Ale pomimo wspólnej penetracji
w budzie ich nie znaleziono do samej kolacji!

Ależ uciechę miałam gdy to oglądałam,
ze śmiechu mało się nie posikałam!
Dobrze ,że fotograf był czujny wielce
i uwiecznił Irenkę na tropie widelca!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:32, 07 lis 2012

Do góry
Irenko ufff jestem już na bieżąco Czy Ty się do psiej budy na zimę przeprowadzasz???? A wierszyk Hani musisz sobie oprawić

Ja nie susze pościeli na plocie - noszę do pralni z maglem Wlę zapach magla niż wiatru
Reszta prania najpierw podsuszana w suszarce wisi w pralni na przenośnej suszarce. Schnie niesamowicie, bo pralnia niepowo na piętrze z oknem dachowym ): pralnia oddzielona drzwiami przesuwanymi od dużej łazienki
Bałagan mam w pomieszczeniu przy garażu dedykowanym dla ogrodu ale kosiarka stoi w garażu bo już się tam nie mieści Biale kanapy nawet pionowo tam upchneliśmy. Na regałach wszelkie nawozy i akcesoria. I tak skrzynka z narzędziami ogrodniczymi - sekator, widełki, łopatki stoi przed drzwiami wejściowymi, bo muszę je mieć zawsze pod ręką.... A skrzyneczka derwniana ze sklepu gardenarium to ładnie wyglada a w niej bentleye
Doniczki plastikowe wyrzucam do pojemników z plastikami lub odwożę do miejscowego ogrodnika. Zstawiam tylko wielkie, bo zwykle komuś się przydadzą
Klon o czerwonych liściach 18:13, 07 lis 2012

Do góry
Odmiany kuliste, jak sama nazwa wskazuje mają kształt kulisty. To tendencja wzrostowa odpowiadająca cechom danej odmiany.

Wg mnie nie ma potrzeby takiego przycinania.
Kubusiowo 16:00, 07 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dojrzałam, jak ładnie wyglądają te bordowe drzewa smukłe za rabatą na tle masy zielonych. Co to jest?
Piękna kolorystyka. Ach.....

Gosia piękne inspiracje i na pewno dasz sobie radę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:06, 07 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja w kwestii formalnej widełek poszukiwanych w budzie.

Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam

Danusiu, to ja widzę, ze twoje poszukiwania pewnie nie mniej śmieszne były jak moje..kompostownika nie ma, więc widzisz nie mogłaś sobie nawet przypomnieć...chwasty wywalam na ognisko, podsychają i wtedy palimy; liczę, że się odnajdą, ale kiedy?? dlatego chciałam drugie zakupić i plewienie jeszcze zaliczyć, ale towar niedostępny

jak się znajdą odtrąbię, ciekawe gdzie? ostatni moment kiedy je widziałam, to jak ci pokazywałam na pergoli i koniec, dalej mgła!...chyba, że ty pamiętasz?

Na pergoli to pokazywałaś mi inne narzędzia chyba, o... te kwiatkowe,

Poszłąś potem chyba tam do kanciapy. Tam na lewo za Zygmunta

Widełki zamówiłam i inne (nowości) też.

w kanciapie sprawdzałam, nie ma; ale najważniejsze, że zamówiłaś, kupię nowe no i ciekawa jestem, jakie inne jeszcze nowinki ściągnęłaś...podpowiem domownikom, gdzie dla mnie szukać prezentów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:55, 07 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie szukam tematu na warsztaty spotkaniowe A nie tam prezenty, z roku na rok coraz mniej mnie to cieszy, a właściwie to wcale nie chcę prezentów, wolę pojechać gdzieś. A jak u Was?

I ja mam tak samo, zimy nie cierpię, chyba że przesiedzę ją w górach na nartach, a prezenty lubię sprawiać innym; mnie cieszą te wiosenne i letnie i tylko ogrodowe
i myśl o wyjeździe krąży nieustannie
życzę słoneczka, bo u nas okropnie, a chciałam coś jeszcze w ogrodzie zrobić i nie wiem, czy deszcz w końcu przestanie padać;
miłego dzionka Danusiu, myślę, ze coś wymyslisz, jak juz tak intensywnie myślisz
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:37, 07 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Element walki to chyba tylko w bluzeczce rzymianki ))))))))

Mnie chodzi o pozy z filmu Kung Fu czy jakoś tam.

No co ty Danusiu wszystko jasne ja żartuję.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:16, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
a właściwie to wcale nie chcę prezentów, wolę pojechać gdzieś. A jak u Was?

Eeeeeeeeeeeeeeeeee, prezenty to prezenty, ale Ty piszesz Danusiu, że w Święta wyjechać ??? wiem, że dużo ludzi wyjeżdża z Polski w Święta a ja uważam, że nasze spotkania rodzinne w Święta są cudowne !!!
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 22:45, 06 lis 2012

Do góry
Jutro nie syp jeszcze kopczyków, czekaj do mrozów. Korę kup, trzymaj tak żeby nie zmarzła, bo potem będzie źle nasypać, bo bryły powstaną jak kora mokra jest.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajnie, ze statywem robiłaś?

To M robił, ale ze statywem.... wiatr rusza liśćmi i trudno zrobić ostre..zima do takich zdjęć lepsza...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:27, 06 lis 2012

Do góry
Elu (dobrze zgaduję imię?) - dziękuję i zapraszam do aktualnych zdjęć w części II (link w podpisie)
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 06 lis 2012

Do góry
Fajnie, ze statywem robiłaś?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bić nikogo nie chciałam....

A to kraina Króla Midasa nocą...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:21, 06 lis 2012

Do góry
Nigdy nie wiem czy wystarczy, ale zamówiłam brakujące mam nadzieję że szybko przyjdą

Dodatkową reklamą będzie pismo Magnolia, gdzie pojawi się skrzyneczka z narzędziami, wysyłałam też zdjęcie noża szpadelka do kantów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:12, 06 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:02, 06 lis 2012

Do góry
Poczytałam cały wątek, pismo obrazkowe w 100 %, posty gorzej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:52, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gabi, masz rację, chyba że jest to nowy obiektyw, albo wypasione narzędzia... lubię te swoje zabawki ogrodnicze

A dziś właśnie robiłam nowe zamówienie na to czego brakuje i nowości z Bentleya - seria GOLD CUT

Z tego co już mam z Ogrodowiskowego sklepu jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona,bez kadzenia a zbieram na następne narzędzia, nie tak dawno ukradziono mi mezzalunę z Friskarsa to mus kupić z Bentleya pozdrawiam Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:50, 06 lis 2012

Do góry
Hibiskusa tylko owiń, ale nie teraz, jak przyjdą mrozy, no i kopczyk z kory na bryłę jemu zrób.

O okrywaniu masz dużo u nas

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=przygotowanie+ogrodu+do+zimy

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/214-jak-przygotowac-ogrod-do-zimy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1044-okrywanie-roslin-na-zime
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies