Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

kasik778 17:54, 07 lis 2012

"żarówka" to opcja wykorzystywana w czasie robienia zdjęć przy sztucznym świetle ... on ma dar robienia ich wówczas tak jak widzimy ... problem w tym, że jak się jej nie wyłączy to zdjęcia robione w świetle dziennym wyjdą na niebiewsko ... okropność ...

zdjęcia obiektów w ruchu no cóż albo automat w opcji "zwierzęta i dzieci" ... albo statyw - zasadzenie się na miejsce i czekanie na to, że ptaszek usiądzie tam gdzie mamy wycelowany obiektyw ... ustawiony cudnie naturalnie ... pewnie Klamber coś więcej umiałby powiedzieć ... ja po poczytaniu guru tj. Scotta Kelby'ego wiem, że cudu nie ma ... jak się chce zrobić zdjęcie chwili to trzeba skorzystać z automatycznego programu z wyłączeniem flesza ... to jedyna szansa na szybkie co nieco w dobrej jakości ...

Irenko polecam "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej 195 ujęć Scotta Kelby'ego" ... i nawet dla laika zrobienie zdjęcia nie profesjonalnego ale potrafiącego zadowolić jest proste ... konkursu siem może nie wygra ale kilka prostych rad ...

np fotografując kwiaty ... spacerując po ogrodzie oglądamy je z góry ... chcąc na fotografii uzyskać coś co nas zaskoczy musimy ... klapnąć na kolana i zrobić zdjęcie z boku ... od dołu ... ... nasza słynna "perspektywa żaby"

dobra ściąga na robienie zdjęć, przyda mi się na pewno, bo ja coś nie umiem dobrych fotek cykać
Milka 17:58, 07 lis 2012

ja tyż!!!...ściąga the best!
Milka 18:02, 07 lis 2012

I taj, jakoś..lawendy uciachałam, psie g..a zebrałam, liście wymiotłąm...i stara pralka działa
barbara_kraj... 18:15, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)
I taj, jakoś..lawendy uciachałam, psie g..a zebrałam, liście wymiotłąm...i stara pralka działa

No to dzień udany!
Kindzia 18:18, 07 lis 2012

Dało się Irenko dzisiaj u Ciebie po ogrodzie latać? U nas zimno, wieje i pada
Madzenka 18:32, 07 lis 2012

Irenko ufff jestem już na bieżąco Czy Ty się do psiej budy na zimę przeprowadzasz???? A wierszyk Hani musisz sobie oprawić

Ja nie susze pościeli na plocie - noszę do pralni z maglem Wlę zapach magla niż wiatru
Reszta prania najpierw podsuszana w suszarce wisi w pralni na przenośnej suszarce. Schnie niesamowicie, bo pralnia niepowo na piętrze z oknem dachowym ): pralnia oddzielona drzwiami przesuwanymi od dużej łazienki
Bałagan mam w pomieszczeniu przy garażu dedykowanym dla ogrodu ale kosiarka stoi w garażu bo już się tam nie mieści Biale kanapy nawet pionowo tam upchneliśmy. Na regałach wszelkie nawozy i akcesoria. I tak skrzynka z narzędziami ogrodniczymi - sekator, widełki, łopatki stoi przed drzwiami wejściowymi, bo muszę je mieć zawsze pod ręką.... A skrzyneczka derwniana ze sklepu gardenarium to ładnie wyglada a w niej bentleye
Doniczki plastikowe wyrzucam do pojemników z plastikami lub odwożę do miejscowego ogrodnika. Zstawiam tylko wielkie, bo zwykle komuś się przydadzą
JulkAd 18:33, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Ja dzisiaj nosa nie wystawiłam do ogrodu.....w drzwaich stałam jak "piesa" na chwilkę wyszła...ale ona też nie chciała....poczytałam...tym razem rewelacyjny opis Hani ...doczytałam też, że wybywasz pod stolicę za dwa tygodnie..i dobrnęłam do końca...Irenko życzę pogody do pracy w ogrodzie, bo przynajmniej szybciej na bieżąco będę

P.s. pranie wieszam na sznurku w poprzek ogrodu...ale tylko duże..małe na suszarce...do narzędzi mam składzik, ale tak mikry, że tylko grabie i łopaty się mieszczą...reszta idzie do garażu
Sebek 18:37, 07 lis 2012

Moje narzędzia - te poręczne - mam w swoim pięknym ogrodniczym koszyku (no dobra - kiedyś był piękny ), reszta wisi w kotłowni lub zaparkowana w garażu w przypadku kosiarek Donice - zostawiam - przydają mi się co chwilę
dorkow0 18:38, 07 lis 2012

Witaj Irenko... Miłego wieczoru...
U mnie dziś zimno i wiatr wiał okropny...
Gardenarium 19:11, 07 lis 2012

irena_milek napisał(a)

A teraz was podpytam, jak wy sobie radzicie z narzędziami, gdzie je chowacie, aby nie szpeciły, gdzie chowacie taczki....................a do tego kurtki roboczo - ogrodowe, kalosze i gumofilce oraz wszelkie zapasy ogrodowe i nieogrodowe?

Irenko, ja wyeksponowałam swoje śliczne i wyczyszczone narzędzia na specjalnej tablicy w garażu, marzyłam o takich narzędziach, żeby się ich nie wstydzić i nie musieć chować, a chwalić się nimi, bo są cudowne.

To dla mnie wielka duma posługiwać się tym, czym Geoff Hamilton, a to, że będę ich importerem, to nawet nie marzyłam, przeszłam wiele, żeby tego dokonać.

W Anglii jak jestem w ogrodzie, zawsze zwracam uwagę na zakamarki, kanciapy, schowki i szopy i widzę, że tam też narzędzia, ubrania, kalosze są powiedziałabym ozdobą, nie do chowania, czymś zwyczajnym, bo tam wszyscy mają ładne narzędzia.

Dla nowych osób odwiedzających Twój wątek podaję link http://sklep.ogrodowisko.pl/

Natomiast 15 grudnia dopiero ma wejść nowa seria Gold Cut, to seria sekatorów i różnych nożyc do cięcia topiarów, oczywiście sprowadzę i sama się zaopatrzę w te cuda.

Myślę, że to pytanie jest dobrym powodem do założenia specjalnego wątku w narzędziach pt. Jak przechowujemy narzędzia i akcesoria ogrodowe. Pokazujcie swoje zakątki tutaj właśnie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2488-jak-przechowujemy-narzedzia-i-akcesoria-ogrodowe

Proszę o wklejenie powyższych komentarzy w specjalnym wątku, to nam się przyda i będzie łatwo znaleźć.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies