Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilcza Góra 16:15, 30 kwi 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
wypielona, wysprzątana i nawieziona rabata "jeżykowa", która wzbudza tyle kontrowersji...ja tam ją kocham z "całym inwentarzem"

A czemu? mnie zachwyca
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:06, 30 kwi 2015

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:06, 30 kwi 2015

Do góry
Ewa....chyba juz padło? u mnie tak, ale nadal sucho, teraz się chmurzy, może jeszcze lunie podlewanie nie jest tak dobre, jak porządny deszcz, na długo wystarcza.

Gabrysia...carex elata Aurea zimuje doskonale, to był strzał w 10 jeszcze będę ją kupować, obok mnie jest Kwiaton i tam jest w sprzedażypiszą, ze zimozielona, ale raczej nie, normalnie wiosna trzeba przyciąć, ślicznie kwitnie też
Ewa777...no te ślimaki zmora, nie mogę mieć granulek, bo szczeniak jest i wszystko do pyszczka bierze, więc zostają nożyce i regularne zbieranie, najbardziej żal mi jednak kalarepki.

Bogusiu...dziękuję tez je lubię
tu kolejne, inne, chyba podobne u kogoś widziałam, ja mam bez nazwy, z mixu prezentowego
maki od ciebie są, jak mi to wszystko zakwitnie, to będzie raj

Rench...Reniu są do wyboru i koloru dzięki za dobre chęci, doceniam gestmyślę, że wkoło daj cukierki, ślimaki oszalały, a zjadają to co najlepsze, np u mnie główki tulipanów, resztę zostawiają
jak twoje Chopin? moje w końcu ruszyły, skróciłam je do ziemi

Weroniko...ta odmiana jest świetna, ale ja dużo grzebałam w ziemi, gdzie tulipany, może im zaszkodziłam, a falbanki są czarne drugie falbanki chyba jakieś inne, coś jasnego przebijai wg mnie tulipany liliokształtne, to dobry nabytek, 3 sezon i są
czarne

Basiu...całkiem nie padły, wyżarte środki, bokiem zaczęły puszczać, ale takiego efektu już nie będzie, znowu 2 lata czekania; masz wielką wiedzę na temat roślin, rozpoznajesz, co to jest, nawet nie wiem od kogo to mam, a śliczna roślinka

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:01, 30 kwi 2015

Do góry
Ogródek w którym klon osłupiał:) 15:58, 30 kwi 2015

Do góry
Byłam dzisiaj w kilku szkółkach. Podzielę się z Wami widokami, które uwielbiam.

Swoje azalie też będę przycinać wygląda to pięknie.
Skąpana w słońcu 15:57, 30 kwi 2015

Do góry

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:57, 30 kwi 2015

Do góry
Black Parrot

czoch
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 30 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Cudne te ostatnie tulipany

Rodki już Ci kwitną? Szalone, czy co ?

Pozdrawiam Irenko

śliczne są, jeszcze czekam na odsłonę 3 rodzajów, wszystko niespodzianki rodki szaleją, myślałam, że bliżej końca maja, a one już ciepło im chyba
Ewciu, ile ja mam siewek łubinu, szok! pewnie w tym roku nie zakwitną,, ale kto wie, same różowe, więc będę dawać do kolorystycznych aranżacji, dzięki i pozdrawiam
Rubens juz kwitnie, teraz czekam na ten, też piękny, pąków pełno, wspinają się po paulowni.

i Rubens, a pąków ma mnóstwo, obok też jest tu Veronica Choice i Peter jakiś
Skąpana w słońcu 15:47, 30 kwi 2015

Do góry

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:42, 30 kwi 2015

Do góry
Wstawiam fotki buczka- Prezent od Gosieńki i Krzysia

Cudniaczek, ale czy "Purple Fountain"?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:40, 30 kwi 2015

Do góry
Olili...Iza macham

Ani... też

iwonaal...nie wszystko, ale w tak dużym ogrodzie ciut się gubi, z kolei minusy tez są, bo nigdy nie jest, jak w pudełeczku

Bogdzia
ciągle patrzyłam na to, co to jest, wywalić, ale myślę nie...coś za ładne, ależ mam pamięć, a to goryczka od ciebie, są 2 paki idealnie wkomponowana kolorystycznie do tej żółto-fioletowej rabaty

azalie wielkokwiatowe prawie, chyba z rh równocześnie będzie
Skąpana w słońcu 15:38, 30 kwi 2015

Do góry
Wczoraj

]

Borówcowy raj 15:33, 30 kwi 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)

Jakie Łyso"..co ty piszesz, Monika - jest slicznie, kolorowo, czysciutko, kwitnąco i wiosennie.....
Bardzo lubię ten twój uporządkowany ogrodowy świat z danicami, kamykami i kwitnącym sadem..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 30 kwi 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Przecudne paprocie, uwielbiam je , i mam takie miejsce gdzie chce je wsadzić, ale to pewnie dopiero jesienią.

Joasia, gdybyś tylko blisko była, dałabym ich ci mnóstwo, one są bardzo żywotne, bardzo je lubię, ale ograniczam do lasku, z pewnych miejsc usunęłam, a one dalej z kawałka odrastają, więc radzę przemyśleć temat dokładnie sadzić je można o każdej porze

portrety ku pamięci

pod ambrowcem już zaczęłam eksmisję żurawek, brzydko będzie, bo łyso, jakoś trzeba wytrzymać, może po tygodniu trawa urośnie
tu mam sliczne białe tulipany,bukietowe, a nie wiedziałam
Makowo na Kociewiu 15:24, 30 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

O rany ale zestaw kolorystycznie dopasowany...musiałam zacytowac bo pieknie...
Ogród na Batuty 15:24, 30 kwi 2015

Do góry
już rozszyfrowałam "trawkę"
Holcus mollis 'Variegatus' - kłosówka miękka
Miała być do gruntu, ale Danusia nie poleca
Lifting starego ogródka 15:23, 30 kwi 2015

Do góry
MagdaBaj napisał(a)
Witaj Ludwika.Przyglądam się bacznie co robisz....Jak tam plecki po wykopkach?
Ja też zaczynam zastanawiać się jak zaplanować te zmiany...Jak pokombinować by było ładnie.Najpiękniejszy KWIAT to ten koło magnolii Ja mam takie dwa i przy nich najwięcej pracyPozdrawiam

Witam, Magdo, u mnie

taaak.... z takimi kwiatuszkami to dużo pracy a w tej w ogrodzie skutecznie przeszkadzają

Załóż swój wątek (albo zrób sobie podpis jeśli wątek już masz) to chętnie zajrzę do Ciebie, co planujesz

Plecy bolą mnie kiedy dużo pracuję z motyką i łopatą. Ostatnie dwa dni i kilka następnych też z tym towarzystwem mi się szykuje, bo zaczęłam zrywać darń w jednym miejscu za domem, żeby móc tam wysypać żwir i postawić huśtawkę

A co do przodu, to chyba skończyłam z nasadzeniami jednej rabaty. Do bukszpanów dokupiłam kostrzewę siną, mąż zrobił obrzeża z kostki granitowej i zostało już tylko wysypać grys i choć jeden kąt będzie zrobiony (przynajmniej do momentu, kiedy nie zachce mi się go przerabiać )

Dziś jest tak:

Makowo na Kociewiu 15:23, 30 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Kochani jakie dać tutaj drzewo- drzewa . myślę o tym miejscu gdzie są różaneczniki. Trzmieliny też mogę wywalić chociaż cieszą kolorem w bure dni

Nie wywalaj trzmielin, one fajne są, ja je tak lubie one sa takie...optymistyczne w kolorze i niezawodne w uprawie
Swoje 3 kuleczki na pniu dopiero w ub roku sadziłam i ciesze sie nimi choc do kulek im jeszcze daleko, mandżen tez ma 3 takie na pniu i fajnie wygladaja, Zielona Marta też....nie wywalaj trzmielin
Rododendronowy ogród II. 15:17, 30 kwi 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dziś właśnie wybieram się po książkę hurrra , ale bedzie fajnie 187 strona mówisz ??

A tak przede wszytskim to zdrówka , zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę samych radości ogrodowych i nie tylko oraz spełnienia najskrytszych marzeń

Dla Ciebie moj już kwitnący rododendron simona ściskam mocno

Ja nic nie mówie , to inni powiedzieli.Twoja Simona kwitnie? Moja ani mysli na razie choc pąków ma dużo . U mnie najzimniej w Polsce. Dzieki za zyczenia.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:17, 30 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, tylko wzdycham, kiedy odwiedzam Twój ogród, ach

Agnieszko, jakie to miłe dla ucha pachnie w ogrodzie teraz bardzo intensywnie, jakieś dziwne robale się pojawiły, muszę sfocić, może ktoś rozpozna, bo nie wiem co to i co może narozrabiać

wilczomlecze zarosły mi inne rośliny, w tym cisy!
kwitna juz orliki i rh coraz więcej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies