Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

alinak 23:54, 10 cze 2015

" Do lasku będę potrzebowała niskich bodziszków a ten chyba taki jest"

Viva ,wpadnij do mnie do wątku pokażę swoje i wreszcie będę mogła zrobić rewanż za kocimiętkę .
Mam trzy odmiany niskich ,bardzo fajne .korzeniasty , kantabryjski ,czerwony .
viva 23:59, 10 cze 2015

Gocha napisał(a)
Viva sama nie wiem już co napisać, jestem zauroczona Waszym ogrodem, patrzę z rozdziawioną paszczą. Ogród we mgle przecudny- ja bardzo lubię mgłę. Jak się sprawdzają te obwódki kuklikowe i bodziszkowe ? Pozdrowienia gorące z Lublina

Gosiu, dziękuję za miłe słowa. Również pozdrawiam Lublin
Obwódki bodziszkowe i kuklikowe są niezawodne.

Mala_Mi napisał(a)

Może bez kolorów ale bardzo fajnie

Zauroczona tym miejsce też pod wierzbą nasadziłam host Widzę, ze w tym roku będzie już je widać

Bo ja lubię ucztować

Aniu, zaglądałam do Ciebie i widziałam hosty pod wierzbą bardzo pokaźnyxh rozmiarów
Kolor zielony też jest fajny

Dorota123 napisał(a)
Oglądam fotki po kilka razy, mam wrażenie, że spaceruję po starym pięknie utrzymanym parku. To duża rzadkość - taki duży i taki zadbany piękny ogród. Gratuluję

Dorotko, dziękuję Ogród jest duży i z tego powodu jeszcze nie wszędzie zadbany

Bogdzia napisał(a)
A ja latam po wątkach za piwoniami drzewiastymi , piękne są. Twoja ma cudny kolor i kawał krzaka z niej.Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu, ciekawa jest za czym też latasz po wątkach
Może za różami, bo sezon rozpoczęty

Iwk4 napisał(a)

Dziękuję Vivo za zdjęcia. Kuklik ładnie wygląda w masie. Jednak trudno się go łączy z innymi kolorami. W tym roku odkryłam fajne połączennie pomarańczowego z bordowym. Pewnie za kuklikiem posadzę bordowe tulipany.
Twój ogród jest piękny. Ma się wrażenie, jakby nie miał granic
Zdjęcia piękne. Pozdrawiam.

Iwonko, połączenie pomarańczu z bordowym to też moje odkrycie poprzedneiego sezonu. Mam fragment takiej rabaty ale nie wiem czym wszystko zakwitnie tak jak trzeba.
Masz rację nasz ogród nie ma granic

Urszulla napisał(a)

Dawno nie byłam u Ciebie, więc dzisiaj pozwoliłam sobie nadrobić zaległości od marca. Przyznaję że w lasku przedsięwzięcie duże, ale już nabrało kształtów. Widok z kuchni pokazuje tą perspektywę i się fajnie zapowiada. I cisy dadzą tło w niższym piętrze. Bardzo mi się podoba.

Magnolki ślicznie kwitły, piwonie cudne drzewiasta niesamowitai obwódka kuklikowa zachwyca jesteś Mistrzem i trochę nowych ujęć które dałaś ubarwiły spacer wiosenny

Ula, dziękuję za spacer po moim ogrodzie i za tak miłe słowa Dodają siły do dalszej pracy

mira napisał(a)
Kukliki wyśmienite, ja też już sobie namnożyłam ale do takiego szpaleru daleko zresztą ja co kawałek posadziłam chyba że się rozrosną już trochę mnie przerasta to przesadzanie i dzielenie bylin ...to pewnie na chwilkę
elegancka wiosna u Ciebie

pozdrawiam

Miro, fakt z bylinami jest troche pracy ale czym były ogród gdyby ich nie było. Z wiosną przyjdzie Ci ochota na nowe dzielenia i przesadzania

paniprzyroda napisał(a)
Byłam u Ciebie raz, byłam drugi po północy za trzecim coś napiszę, bo jeszcze przed dwunastą Piwonia zachwyca, porządek i dbałość o rabaty rzuca się w oczy. Kondycja roślin do pozazdroszczenia. Pewnie już róże zaczęły kwitnąć Czy Maja już zapowiedziała swoją wizytę? Pozdrawiam jeszcze majowo

Mariolu wiem, że często do mnie zaglądasz a ja ostatnio nie miałam zupełnie czasu na forum. Dzisiaj będą zdjęcia, już czerwcowe

Ewik napisał(a)
Piwonie ślicznie kwitną.

Tak pięknie Teraz już kolejne
viva 00:02, 11 cze 2015

alinak napisał(a)

" Do lasku będę potrzebowała niskich bodziszków a ten chyba taki jest"

Viva ,wpadnij do mnie do wątku pokażę swoje i wreszcie będę mogła zrobić rewanż za kocimiętkę .
Mam trzy odmiany niskich ,bardzo fajne .korzeniasty , kantabryjski ,czerwony .

Alinko, rewanż już był, pamiętasz?
Teraz możemy zrobić kolejną wymianę

viva 00:07, 11 cze 2015

Była wiosna, czas na lato

viva 00:12, 11 cze 2015

c.d. lata

viva 00:19, 11 cze 2015

Z kuklikowej

-

-

viva 00:34, 11 cze 2015

Przy tym upale jaki nadchodzi Mme.Issac Periere pewnie szybko zakończy kwitnienie

-

tutaj z Pirouette i młodziutka Queen of Sweden
-

Crocus i Teasing Georgia
-

Kamasja Semiplena

-
alinak 00:50, 11 cze 2015

Zabrakło mi oddechu ....
Krokus u mnie w pąku jeszcze ale Queen już czaruje .
Pirouette kupie na pewno ,już się nie uwolnię od tego widoku . w tym momencie postanowiłam obsadzić całą pergolę tarasową .
A do Piruette co proponujesz dodać żeby pasowało kolorystycznie i też pnąca .sorki że cię nudzę ale nie powstrzymam się już .

edit. ...no jak to co ....Mme.Issac Periere. ale czy to nie bezczelność tak żywcem
kopiować koleżankę ?
viva 01:04, 11 cze 2015

Wszystkie teraz kupujemy róże, tak nas czarują Ja już postanawiałam kilka razy, że koniec ale niestety, nowe chciejstwa są.
Piourete warto kupić, bo to niezwykle zdrowa i obficie kwitnąca róża. Do niej pasują róże w takim odcieniu jak Mme., bo choć wydaje się, że jest morelowa ma w sobie trochę różu. U mnie Mme. choruje ale wybaczam jej za jej urodę i zapach.
alinak 01:08, 11 cze 2015

U mnie tak chorował Brother cadfael ,ale przebrała się miarka jak trzy lata temu został w lipcu bez liści . wyleciał z hukiem