Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Na Łowieckiej 19:08, 09 cze 2015

Do góry
inag napisał(a)
Właśnie dziś dostałam również długo wyczekiwane żurawki Rio Muszę przyznać, że sadzonki są naprawde ładne. Nawet się nie spodziewałam...
(Z góry przepraszam - zdjęcia z telefonu)

śliczne sadzoneczki!
a dasz namiary, gdzie kupowałaś?
Na Łowieckiej 19:04, 09 cze 2015

Do góry
Właśnie dziś dostałam również długo wyczekiwane żurawki Rio Muszę przyznać, że sadzonki są naprawde ładne. Nawet się nie spodziewałam...
(Z góry przepraszam - zdjęcia z telefonu)

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:02, 09 cze 2015

Do góry
Aniu, ta Twoja Elmshorn oprócz ogrodzenia ma jakąś podporę, czy na nim wisi?

Mala_Mi napisał(a)

Nie mogę rozpoznać tej niebieskości.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:01, 09 cze 2015

Do góry
Zresztą na ogrodzie postawiliśmy w końcu basen

W upalną niedzielę kiedy wrócilismy dzieciaki mogły się wypluskać (my też
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:59, 09 cze 2015

Do góry
Ogródek Iwony 18:58, 09 cze 2015

Do góry
Dziś, jak wracałam z pracy spodobał mi się widok mojego ogrodu

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:56, 09 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Kasiu piękne widoki mięliście podczas zwiedzania
Tajemniczość w Twoim ogrodzie lubię najbardziej

Dzięki, tam zamek a tu... kolorowy domek, w końcu okwiecony jak na prawdziwie wiejskim podwórku
Na Łowieckiej 18:55, 09 cze 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Ilona widzę że Ty też nie czasowa wpadam na chwilkę spytać jak werbena.Moja wysadzona do gruntu stoi w miejscu zimno i nie rośnie ciekawe czy zdążą zakwitnąć.Uciekam do tyrki

W końcu się zebrałam w sobie i...
oto Twoja werbenka. Ostatnio trochę nawet podrosła ale czy zdąży zakwitnąć w to wątpię... trzymam za nią kciuki mocno, w końcu miejscówkę ma taką, że wszyscy będą ją podziwiać

Ogródek Iwony 18:54, 09 cze 2015

Do góry
Wczoraj wycięłam tulipany (tzn. wyczytałam gdzieś, ze łodygi trzeba wyciągnąć, aż się urwą), część cebul, które były w koszyczkach wykopałam i zostawiłam w przewiewnym miejscu do wyschnięcia
Bym nie wykopywała, ale posadziłam je zbyt blisko brzegu jesienią i liście były mocno widoczne i zasłaniały mi rododendrony. Na jesień posadzę głębiej na rabacie.
A tu zobaczcie: wpadł kolega mojej Toli dziś do mojego ogrodu i mam jedną żurawkę mniej Podczas zalotów wyrył wielką dziurę prosto na żurawce.

Metamorfozy ogrodowe 18:53, 09 cze 2015

Do góry
2012

2015

2013

2015
Ogród Loczka 18:52, 09 cze 2015

Do góry
A tak pięknie będzie u Rodziców jak zakończą się prace. Trawa z rolki i nowe roślinki.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:52, 09 cze 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Kasiu, super, że zrobiłaś jej tyle zdjęć, bo to kapryśna panna, parasolowate, chyba nie kwitną tak oczywiście i obficie jak pozostałe magnolie, a ich kwitnienie, to dla ogrodnika wielka niespodzianka i niespodziewane wydarzenie...i jeszcze ostrogowiec wyskoczył z miłym akcentem

Tak już jej nie ma
Teraz zakwitły mi od Ciebie trzykrotki

Poza tym bez Gerda który mam dzięki Tobie

I czosnek od Ciebie się budzi - biały był pod liściem
Ogród Loczka 18:50, 09 cze 2015

Do góry
Taki to okaz dostałem od Mamy z ogrodu i trzeba było gdzieś go upchnąć więc powstaje nowa mini rabatka obok domku zabaw.
Ogródek Niny 18:48, 09 cze 2015

Do góry

To moja ostatnia zmora Żurawki widać i czosnki też. Jest też bukszpan tzn będą kulki jak dorosną. Są mikre bo wymyśliłam że sama sobie zrobię z tego co mam. Więc mają kulki(badylki) po 10 cm wysokości. Wyżej są floksy które już przekwitły. Wyżej czosnki i dzwonki a pomiędzy nimi hortensje które sobie tez ponasadzałam. Są pod siatką i pod murkiem, łukiem sadzone. Jak wyrośnie może będzie się komponowało na razie wygląda mizernie.
Ogólnie gleba jest świetna tzn czarnoziem. Tyle tylko że potwornie sucho. Muszę sadzić kępami bo pojedynczo rośliny nie dają rady.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:46, 09 cze 2015

Do góry
Kapibara napisał(a)
Kasiu dobrze przeczytać, że u Ciebie już lepiej Powtórzę za Kasią, bo cóż innego można napisać? Uwielbiam ten busz u Ciebie i to lustro, którego za pierwszą wizytą nie zauważyłam A magnolia robi wrażenie i liściem i kwiatem

Co do zdrowia to niestety nie jest najlepiej, przechodze kolejne badania i wszędzie gdzie się nie pojawię słyszę - to Pani jeszcze chodzi? Kurcze jakoś czasem czuje sie jak kosmita
Teraz wrażenie robia róże giganty - to kolejna na płocie.

Obok czerwonej jest łososiowa, po tym jak wyleciało drzewko - odbiła...
Ogródek Iwony 18:44, 09 cze 2015

Do góry
Wczoraj mój M przerobił mi skrzynię na ziemniaki na kompostownik. Wreszcie mam porządny kawałek skrzyni, a nie takie byle co, czego wstydziłąm się pokazywać. Jak wydobrzeje, zrobi mi jeszcze jedną skrzynię trochę większą. Chcąc nie chcąc musiałam wczoraj przerzucić cały kompost z jednej pryzmy na drugą, by zwolnić miejsce
A dziś coś mnie ręce trochę bolały.

Miały się zamykać na zaczep, jak tu u Danusi:
https://www.pinterest.com/pin/529876712384701515/,
zamykają się na 4 śruby. M lubi chyba wkrętarkę Ale mam wreszcie pierwszą skrzynię na swoim miejscu

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:42, 09 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale ta magnolia ma piękne liście.

Magnolka a faktycznie liście nieziemskie

ale co do kwiatów... hm piekne przez chwilę, po przyjeździe kwiatek wyglądał juz tak...

A na następny dzień tak:

Drugi zakwitł i trzymał sie 2 dni

Nie narzekam już bo znowu oberwę że mi cos kwitnie a ja kręcę nosem
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:39, 09 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

niezapominajki powysiewaly sie i w kolejnym sezonie znow bedzie busz
krzewuszki sie ładnie zageszcza i urosna - nie ma tego zlego
a kanciki faktycznie bomba!
dobrze, ze sama nie harujesz

Niestety nie mam kasy na tyle by mieć częściej taką pomoc... masaże pochłonęły nam sporo oszczedności, na służbę zdrowia nie mam... zdrowia i czasu...
Ale pomoc sie przydała Sąsiad od dawna się juz ze mnie śmieje ile ja przestawiam... (i czasem odpatruje ode mnie kompozycje )
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:38, 09 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lady sadziłam jesienią, jeszcze nie kwitnie u mnie. Ale ma być obficie, to czekam na trzeci jej sezon. Nie przepadam za pomarańczowym kolorem i dlatego jak u mnie coś takiego rośnie i na dodatek mi się podoba, to wtedy ma kolor łososiowy
Pastelli nie ruszaj, ona na tym samym miejscu jest różna. U mnie ciągle na tym samym rośnie i raz jest limonkowy kwiat, raz różowy, raz waniliowy...nie wiem zupełnie od czego to zależy. U mnie na południowej rabacie jest. Teraz zaczęła nie limonkowo, mam zdjęcia z niedzieli, po południu wkleję. Jak znajdziesz czas, to sobie zobacz. Ma waniliowe i blado różowe kwiaty.

No to czekamy... na kolory, obfitość i Twoje fotki..

I przez przypadek mam od 2012 roku połączenie bladawców z purpurą.. ale dopiero w tym sezonie na to zwróciłam uwagę.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:36, 09 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To od naszej Fineczki ze sklepu.. wspaniała kompaktowa szałwia Szałwia omszona Compacta Deep Blue. U sąsiadki posadziłyśmy przed lawendą.. na słoneczku, ależ jest piękna..
Moje bylinki niech się sprężają, bo tylko patrzę co wyciepać by posadzić tej szałwii więcej

Jest jeszcze różowa Bright Rose.. ale wolę niebieską

ładna ta rozowa, moją slimaki objadly i nie wiem czy zakwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies