Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:06, 28 kwi 2015

Do góry
kolejno, grusza, jabłonka, czarna porzeczka, migdałek

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 15:51, 28 kwi 2015

Do góry
Nie wiem skąd na "żólto-pomarańczowej" różowe tulipany

Kalina burkwooda zaczyna kwitnąć

A to taki misz-masz, jak nie wiem gdzie posadzic to sadzę tutaj

Ogród w Puszczykowie 15:43, 28 kwi 2015

Do góry
Obiecane fotki mojej uprawy eksperymentalnej
Ziemniaki:

I jeszcze fotki pomidorków - stan aktualny:

Ogród w Puszczykowie 15:28, 28 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Wypowiedziałam wojnę larwom opuchlaków. Kupiłam jesienią cisy z larwami w korzeniach Na 40 sztuk, na razie 14 padło. Cisów niestety, nie opuchlaków. Od kilku szkółkarzy słyszałam, że opuchlaki w cisach to normalne. Dacie wiarę? Oprócz rodków i żurawek te paskudy rozmnażają się także w cisach.
Przy okazji podlałam też inne rośliny, na których widziałam wżery.
Mam zamiar dwa razy w sezonie podlewac, na wiosnę i wczesną jesienią. Może to ograniczy ilośc tego paskudztwa.

Trzymam kciuki, żeby zadziałało.
Ogródek Iwony 15:24, 28 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Deszczyk pada

bardzo ładnie te 2 kolory tulipanów ze sobą grają
Dwa ogrody 15:19, 28 kwi 2015

Do góry
Basiu, deszczu starczy, wczoraj intensywnie sadziłam, przenosząc kolejne byliny ze starego do nowego, chyba tego nie skończę
Kukliku, moja malutka magnolia w nowym też jeszcze nie kwitnie, trzeba poczekać, a Ty mogłaś się cieszyć dłużej kwiatami swojej, zawsze jest dylemat z deszczem, albo za mało, albo za dużo
Małgosiu, już się umówiłam z Danusią, wstąpimy najpierw do Ciebie, adres mam
Pszczelarnio, pamiętam
Napia, dzięki, lipa w młodych, koronkowych listkach

zabrałam z lawend wszystkie krokusy, już rosną w nowym miejscu, po sasankach jest czas dla narcyzów i tulipanów, chociaż tych ostatnich niewiele u mnie, białych narcyzów jesienią dokupię więcej, są takie szlachetne

Ogród w Puszczykowie 15:14, 28 kwi 2015

Do góry
Przesadzając szałwie jeszcze kilka takich wykopałam. Domyślam się, że jeśli chodzi o postac owada to czerw. Ale czego...???
Ruszało odwłokiem, okropnie.

Ogród w Puszczykowie 15:10, 28 kwi 2015

Do góry
Wypowiedziałam wojnę larwom opuchlaków. Kupiłam jesienią cisy z larwami w korzeniach Na 40 sztuk, na razie 14 padło. Cisów niestety, nie opuchlaków. Od kilku szkółkarzy słyszałam, że opuchlaki w cisach to normalne. Dacie wiarę? Oprócz rodków i żurawek te paskudy rozmnażają się także w cisach.
Przy okazji podlałam też inne rośliny, na których widziałam wżery.
Mam zamiar dwa razy w sezonie podlewac, na wiosnę i wczesną jesienią. Może to ograniczy ilośc tego paskudztwa.

W Gąszczu u Tess 15:05, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Reniu, "łan" to zbyt górnolotne określenie dla kilkudziesięciu tulipanów
Zbyszku, to nie skromność, to realizm
Marzenko - byłam.
Karola - przyjeżdżaj po drodze nad Biebrzę
Izo-Kukliku - dzięki jakoś lżej na duszy Mój syn w takich sytuacjach mawia "Oj, matka, odrobina techniki i się człowiek gubi?"

Pokazuję dla Toszki objawy cisowe.
Te końce są aż białe.

Niektóre moje egzemplarze też tak wyglądają. Idąc za radą Toszki nie panikuję. Jeszcze.
Pisałaś że mają misecznika*. Ja na swoich się nie doszukałam. Może nie umiem draństwa znaleźć...

Pozdrawiam!

Edit:
*przędziorka
Dwa ogrody 14:59, 28 kwi 2015

Do góry
Karola, nie cuda, ale takie tam Brunnera kupiona
Zielona, kwiatuszki u judaszowca jeszcze słabo widać, może po południu coś ustrzelę
Jankosia - faktycznie pomyłka. Latem słońce przypala mu liście, albo jakiś grzyb go dopada, muszę zainterweniować w tym roku w porę. Rośnie u mnie trzeci rok, nie okrywany na zimę, ale to dwie ostatnie zimy, więc łagodne. Przyrasta wolno, wielkością nie martwię się na zapas. Przykro mi, że brzoza padła. U nas nie widziałam dużych. Muszę pojechać za Koło po klona na jesieni, ale zawsze mi nie po drodze, może tam będą mieli? Będę pamiętać.

Magnolia rośnie u mnie ok. 17 lat, posadziłam ofiarowany patyczek wielkości 15 cm, oczywiście siewka. Nigdy nie przemarzła, ale zakwitła chyba po dziesięciu latach, nie znam odmiany, delikatnie podcinana dołem, chociaż tego magnolie akurat nie lubią.
tutaj już straciła część płatków po burzy

Pszczelarnia 14:55, 28 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przekrój gleby w naszym ogrodzie:

Tej próchnicy i tak masz dużo Ja się ciągle zastanawiam nad moim trawnikiem jak on daje radę na żwirze rosnąć W sobotę sadziłem przywrotniki i miałem chwilę zwątpienia czy w ogóle dam radę wbić gdziekolwiek łopatę Także znam ten ból Pszczółko...

Gratuluję tysiączka Ale czemu nowego wątku nie będzie?
Ogród Loczka 14:49, 28 kwi 2015

Do góry

Domek na drzewie u dziadka

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:45, 28 kwi 2015

Do góry
Nabazgrałam ogólny zarys działki

Aktualnie pracuję nad częścią przy wjeździe. Przy ogrodzeniu posadziłam jednak szmaragdy, graby będą w innej części ogrodu.
Czekam na trawy
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:42, 28 kwi 2015

Do góry

Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:41, 28 kwi 2015

Do góry

Cuuuudowne zdjęcie.
Nasz jest ten kawałek ogrodu :) 14:37, 28 kwi 2015

Do góry
dziękuję Wam kochane za miłe słowa Dużo jeszcze prac i zmian przed nami zaplanowanych na ten rok.
Chciałam Was też prosić o pomoc w zaprojektowaniu głównej rabaty przed domem. Rabata jest w kształcie takiej wygiętej kiełbaski Głęboka na 6m. Zewnętrzny łuk ma 20m, wewnętrzny 11. Od ogrodzenia rabatę oddziela jeszcze pas trawy a za nią, wzdłuż ogrodzenia rząd śliwowiśni krórych nie chciałabym całkowicie zasłaniać. Rabata jest na tyle szeroka ze nie bardzo wiem co z nią począć. Mogłabym z tyłu posadzić np serby ale z czasem zasłoniłyby mi te moje śliwowiśnie. No więc co? Tuje posadzone teraz mogłabym przycinać ale wtedy przed nimi jeszcze tyyyle miejsca do zagospodarowania
Jeśli macie jakies pomysły to chętnie posłucham

Mój 4 arowy azyl... 14:26, 28 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wszystkich mających szachownice i lilie uczulam na poskrzypkę liliową , dzisiaj unieszkodliwiłam trzy a czwarta mi zwiała.

Basiu, ja też chodzę i unicestwiam poskrzypkę, aż rękawice mam pomarańczowe
Tulipanki cudnej urody
Pozdrawiam
Ogrodowy song 14:26, 28 kwi 2015

Do góry

Widok z okna.Przed huśtawką taka mała "zatoczka" coby mi nikt nie zaglądał;swoją drogą nieciekawie to wygląda z tego miejsca;(
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:25, 28 kwi 2015

Do góry
Młode listki grujecznika i kasztana, kolejne tulipany, i oczywiście orliki

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:19, 28 kwi 2015

Do góry
W końcu znalazły swoje miejsce

Migdałek:

Tulipany po deszczu..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies