Już się bałam, że za krótko przycięłam i zniszczyłam, ale nie, idą już jak burzatylko czy te werbeny się przebiją, może tak, w sezonie mają około 3m
werbena w całym ogrodzie, bo przetrwały wszystkie kępy, nie wiem czy nie zdominuje wszystkiego, potem sie będę martwić, najwyżej wyrwę i wywalę
buziam
bardzo późno w tym roku ruszył winogron i winobluszcze
Kochani wpada znów na chwilę
Dziękuję Wam za przemile wpisy.....u mnie nadal sucho.....masakrycznie sucho....pewnie tulipanki nie zniosą zbyt długo takiej pogody, bo one wolą chłod i wilgoć w czasie kwitnienia
Zostawiam Wam świeżą porcję kolorów i kształtów
zeźliły mnie żurawki, więc w tym roku ścięłam całą górę, te bordowe wytrzymałe i odwdzięczyły się nowymi liśćmi, lenia miałam do skubania
ruszyły juz tu rozwary i jest pełno siewek rozplenicy Black, jak urosną, chyba eksmituję te żurawki
może tu je wrzucę, jeśli się da
cedry już nieźle dominują, bardzo szybko rosną, niesamowicie wytrzymałe drzewa
ruszyły na dobre carex Elata Aurea i do tego zaczynają kwitnąć, lubię ich kwitnienie, Red Baron też wystartowały
kanty znowu do robótki, duże drzewa wyciągają wodę i trawa sucha i nierówna
Abraham Darby już ma pąki kwiatowe, niestety i mszyca już się pojawiła
mur zaraz zniknie pod winobluszczem, niebawem trawy i buki trickolor go zasłonią
tu mam 3 letnie kępy werbeny, miałam nadzieję, że uschły, tak wyglądało i nici, wyłażą, muszę je stąd wykopać, nie będzie lekko i dać w inne miejsce, może do koła z hortensjami
a tak ślimaki wyżarły hakone, tyle zostało
cały środek wyżarty z korzeni, oczywiście te bez skorupki
Dziękuję bardzo, bo ja to katuję was fotami tak, to pierwiosnki, mam 3 kolory, sadziłam niedawno, bo było mi tam łyso wiosną, a w sezonie nie da się nic zrobić, liczę na bujny rozrost
to miejsce już się zagęszcza, wyłażą byliny, zaczyna azalia i kocimiętka, wilczomlecz już kwitnie
zaczyna kwitnąć Helsinki pod murem, Cunnigham White juz w pełni kwitną
Kwiaty nie są duże, ale ich kolor i aksamitność to wynagradza
U mnie siąpiło i jednocześnie słońce było, jedyny plus to, wylazły ślimaki i walczyłam
tak samo mam z plewieniem na rabacie z rh tyle czegoś wschodzi, szok, co to jest!!
polecam te tulipany bukietowe, kolor zabójczy, kwiat, jak piwonia, środek czarny
nad tym aż się uśmiechnęłam, tulipan piegus, ciekawe jak wygląda w pełnym rozkwiciereszta piegusów zżarta przez ślimaki, zostały tylko badylki, za 1 noc
tu kolejne jakieś czarne, ciekawe są już teraz
te też ślicznebo 1 tulipan, ale 6 pąków