Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 14:02, 08 cze 2015

W temacie zwalczania szkodników róż. Ku pamięci : http://www.oczarjk.pl/index.php?act=270/
ryska 20:44, 08 cze 2015

Przyszłam różowych okularów poszukać a tu cisza.
Nallar 21:02, 08 cze 2015

Przyszłam Cię pochwalić, ogrom pracy wykonałaś. Zrywania darni nie zazdroszczę ale nowych nasadzeń owszem
Moje piwonie też zakwitły w tym samym roku w którym były dzielone więc albo to normalne albo miałyśmy dużo szczęścia.
Dziękuję za odwiedzinki.
Viola 21:03, 08 cze 2015

Oj Renatko, bo tu u mnie wątek z doskoku, ale okulary mam na nosie i wypatruję czym by się tu pocieszyć Wczoraj na tarasie cały dzień spędziłam, a co - kto bogatemu zabroni w sukience na ramiączkach, kawusię sobie piłam. Przychodzi kotka i mówi, że jej gorąco, że już nie wytrzymuje. A ja jej na to: To ubierz się jak człowiek, sukienkę letnią załóż, a nie w futrze paradujesz!
Żeby nikt nie mówił, że nie ogrodowo, to Murka na ziemi do iglaków siedzie
Viola 21:14, 08 cze 2015

Ewuś, moje piwonie miały dużo pączków, ale niestety część uschła, chyba nie z mojej winy, bo dobrze były podlewane. Kilka zostało i ładnie się rozwija - może będą kwiatki? Te na zdjęciu rosną w donicy na tarasie - powinny być amarantowe
Viola 21:46, 08 cze 2015

O irysach :
http://irysek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4
Nallar 22:05, 08 cze 2015

Viola napisał(a)
Ewuś, moje piwonie miały dużo pączków, ale niestety część uschła, chyba nie z mojej winy, bo dobrze były podlewane. Kilka zostało i ładnie się rozwija - może będą kwiatki? Te na zdjęciu rosną w donicy na tarasie - powinny być amarantowe

Zasychania pąków kwiatowych spotyka się na roślinach posadzonych na piaszczystych glebach, zbyt suchych i ubogich w okresie wykształcania pąków. Do czasu kwitnienia, piwonie potrzebują dość dużo wody. Może być też przenawożona azotem, a to powoduje szarą pleśń która też objawia się zasychaniem pąków.
Obetnij te zaschnięte pąki, masz zdjęcie tych sadzonek?
kosolka 22:20, 08 cze 2015

Viola napisał(a)
Wczoraj na tarasie cały dzień spędziłam, a co - kto bogatemu zabroni w sukience na ramiączkach, kawusię sobie piłam.

Lubię to!!

Edytuję - żeby dodac że ja miałam tak samo
ryska 22:32, 08 cze 2015

Viola napisał(a)
Oj Renatko, bo tu u mnie wątek z doskoku, ale okulary mam na nosie i wypatruję czym by się tu pocieszyć Wczoraj na tarasie cały dzień spędziłam, a co - kto bogatemu zabroni w sukience na ramiączkach, kawusię sobie piłam. Przychodzi kotka i mówi, że jej gorąco, że już nie wytrzymuje. A ja jej na to: To ubierz się jak człowiek, sukienkę letnią załóż, a nie w futrze paradujesz!
Żeby nikt nie mówił, że nie ogrodowo, to Murka na ziemi do iglaków siedzie

Cudo kociak
Grunt to cieszyć się z małych rzeczy
Kindzia 08:47, 09 cze 2015

Moje piwonie w pierwszym roku miały pączki, ale wszystkie uschły...myślę, że roślinka sama sobie wybrała...trzeba się ukorzenić przecież W tym roku już kwitnie jak trzeba.
Pozdrawiam