pamiętasz jak się nazywa? Po rozkwitnieciu zrobiła sie biała z różowymi żyłkami w srodku.. Pchnie bardzo mocno.
piwniczka jeszcze nie skończona. Dziś będę izolować lepikiem nowy komin. A jeszcze trzeba go zakopać, ziemi dołożyć, wyrównać. ... po drodze jeszcze jakaś robota wypadnie.
A ja mam trzy takie jałowce posadzone tego roku większe i na szczęście nic im się nie dzieje.
Na jednym tylko zauważyłam trzy brązowe wypustki na pniu. Czy to znaczy, że coś zaczyna się dziać złego?
Proszę o poradę czym mogę je pryskać profilaktycznie żeby nie zaczęły chorować. Wolę zapobiegać niż leczyć.
W drodze powrotnej - czekaliśmy na siebie - poszycie lasu BARDZO mi się spodobało. Kopytnik, cudne gwiazdkowe kwiatuszki i kokoryczka! Tylko mam wątpliwości czy tak można sobie kawałek ukraść z lasu...
w ogródku poschło część zielska w doniczkach, 4 dni po prawie 30 stopni zrobiło swoje.. podlewałam wczoraj do nocy, puściłam pranie, dom do ogarnięcia - znowu
Ale na razie praca miłego dnia!
Przywiozłam 3 worki placków krowich zbieranych na łące Mina M - bezcenna
Byliśmy na kiermaszu staroci w miejscowości Kiermusy (pierwsza niedziela miesiąca, wystawcy z całego kraju - warto! choć tłumy - oczywiście za późno się wybraliśmy)
Co zwróciło naszą uwagę:
Dachy kryte drewnem