Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:49, 24 maj 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Nawiększa gęba u Bogdzi to ja

O świństwie ogrodowym wciąż czytam ... ać

Dziś świństwo z filtrów oczka wyciągałam.. ...

Gęba w największym zbliżeniu, ale nie powiem, że największa.. same laseczki u Bogdzi były

Dzięki Bodzi rh i azalie mam ja.. uratowała to co miałam i mogłam dosadzić więcej.. i teraz nie to co Bogdzi Królestwo, ale namiastkę mam i ja.. i jak cieszy

W te i we w te i w szczególe Deszcz położył krzaki, ale i tak cieszą
Wiem, wiem.. pokazywałam już.. i mam ochotę pokazywać codziennie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:44, 24 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)
Mała Mi fantazji Ci nie brakuje . I luzu też nie

Starość jest długa, a młodość jest krótka.. nie skracajmy tego co i tak za krótkie.. a z luziku najlepsze mam filmiki.. jazda bez trzymanki.. Tera wnusio ma 16 miesięcy.. co będzie za rok lub dwa ..... zwłaszcza, że niedługo będzie drugi rozrabiaka Dlatego inwestuję w pomoce do zabawy Przyda się dla dwójki A ja też mam ubaw przy tym..

I teraz ogrodowo.. bo muszę uciekać z kompa..
Jeszcze rzut oka na Aleję Konstancji z drugiej strony.

Pochmurno i kolorów nie widać ..

O....! 17:38, 24 maj 2015

Do góry
marzena napisał(a)
no, w końcu kwitną ( z ociąganiem) moje rh...

azalie na kółku ying-yang

azalie z widokiem na metasekwoję, spłaszczone ( tu) kółko y-y i winobluszcz trójklapowy na słupie

rh pod sosnami i jodłami

Wszystko Marzenko pięknie zagospodarowane a Rh ładnie kwitną i piesio się wkomponował w otoczenie żeby go też trochę popodziwiać, bo przecież wszystkiego pilnuje żeby rosło
Ogród w cieniu drzew 17:37, 24 maj 2015

Do góry
Na skraju rosnących dębów mam rozrzucony piasek pobudowlany. Sadzę tam teraz roślinki lubiące suche i słoneczne miejsca. To moje nowe zakupy:
niska bylinka (ma obowiązek rozrosnąć się szeroko):

Krzewinka - posłonek, chciałabym go rozmnożyć:

Tę roślinę znalazłam pod jednym z dębów. Kilka lat temu kupiłam i zapomniałam o niej. Cebulica? Nawet dopatrzyłam się siewek

A te dwa egzemplarze to z nowych zakupów. Trawę to chyba poznajecie, a obok funkia.
Różne byliny ale u obu łodygi czerwone a liście żółte.
Ogródek Iwony 17:36, 24 maj 2015

Do góry
Wymieniłam w końcu roślinki w donicach. Zmęczyły mnie biało- niebieskie kompozycje. Pora na coś ognistego

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:35, 24 maj 2015

Do góry
Małgoś dziękuję za wszystko!!! Mimo kapryśnej pogody super spędzony dzień!

Chyba się nie pogniewasz jeśli tym razem u ciebie w wątku nie pozostawię zdjęć z tobą... lecz specjalnie dla twojej mamy sesja zdjęciowa z super modelką

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:33, 24 maj 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nigdy w życiu nie pokażę tego swoim potencjalnym wnukom ... Anek mieć wyższy szczebel drzewa genealogicznego z takim luzikiem to dopiero wygrana na loterii ...

Właśnie Cię miałam szukać by pokazać Aleję Konstancji.. wchodzi w swój najpiękniejszy czas...

Nie mogę się zdecydować które foto.. kiepsko siew alei kadruje.. szkoda, bo na fotach traci na urodzie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:29, 24 maj 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
czaderski ten dzień dziecka !!!

Czaderski będzie jak wody nalejemy Dziś było brzydko, zimno i deszczowo... beznadzieja.
Na razie był jumping na sucho Za tydzień zapowiadają pogodę

I trochę ogrodowo.. pięknego powojnika zjadła glicynia

I firaneczki..

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:27, 24 maj 2015

Do góry

Buk ma ładne przyrosty i fajnie wygląda z czosnkami.
Glicynia od rodziców u mnie kolejny rok nie ma co focić
Ogród w cieniu drzew 17:26, 24 maj 2015

Do góry
Jeszcze raz pod dębami:

...kalina w pełni kwitnienia:

Krasawica Maskwy:

Kwitnie pigwa:
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:21, 24 maj 2015

Do góry
Maki woeloletnie wprost szaleją, zagłuszają wszystko do okoła.
Zdjęcie robione z tego samego miejsca, o tej samej porze, zmieniany tylko tryb.
Do raju daleko - u Ewy 17:20, 24 maj 2015

Do góry
Tulipanowo

Do raju daleko - u Ewy 17:11, 24 maj 2015

Do góry
Szaleństwa wisterii

Ogród - Moje spełnione marzenie 17:08, 24 maj 2015

Do góry
Wiolu, witam Cię serdecznie...
Pytasz, kiedy u Ciebie tak będzie? Powiem Ci, że jak zakładałam nową rabatę, a metrów będzie mieć ponad 20 kilka, to do tej pory się pytam, kiedy ona zarośnie, bo chwast na chwaście na niej.
A te miejsca z fotek to tylko częściowo zarośnięte, bo przecież ciągle coś przerabiam i dosadzam, a mówiłam, że już koniec, już nic więcej. No, chyba nie ma co obiecywać, bo i tak znowu coś zmienię albo dokupię, bo nie mam...

Zapraszam na kolejne moje zakątki, które zmieniają się, bo zbyt mocno się zagęściły, albo koncepcja mi się zmieniła.
Ogród nie pod linijkę, ale taki mi się podoba, więc tworzę go dalej, a on się odwdzięcza. Choć tyle jeszcze bym w nim rzeczy umieściła, a to jakąś figurę ogrodową, a to jakiś korzeń z nad rzeki, a to jakieś kamienie. Ale teraz studentów mam, to i finanse idą w ważniejszą stronę.
Maj to jeden z piękniejszych miesięcy, mimo deszczu, a może dzięki niemu, kolory w ogrodzie są fatastyczne... A zapach, jaki dają sosny, nieporównywalny z niczym. Chciałoby się powtórzyć ...chwilo trwaj...
Pozdrawiam serdecznie...

Pomoc zielonym w założeniu ogrodu 17:05, 24 maj 2015

Do góry
Tak się złożyło, że naszą własnością stała się 20 arowa działka. Nie dawno się wybudowaliśmy i mimo, że nie wszystko jeszcze skończone planujemy zająć się przyszłym ogrodem. Niestety kompletnie się na tym nie znamy. Na szczęście mamy czarną żyzną glebę i chęci

Tak wygląda nasza działka

A tak w rzeczywistości
na razie została spryskana Roundupem i w najbliższym czasie zostanie zaorana przez znajomego rolnika. Ponieważ płot na taką działkę kosztowałby nas fortunę, postanowiliśmy zasadzić ałyczę, mam nadzieję, że szybko odgrodzimy się od ciekawskich oczu. Zaznaczyłam na rysunku planowane miejsce na warzywniak (strona B). Przy oknie będzie winogron. Od strony D mąż planował zasadzić drzewa owocowe. Czy tam planować też krzaki owocowe (porzeczki, maliny)? Od strony D przy samym budynku mamy składzik i oczyszczalnię. Z tyłu od tarasu planowany jest ogród. W większości na początku trawnik. Konieczne jest miejsce pod trampolinę 4m, podobnej wielkości basen no i miejsce stałe na grilla. Pomożecie mi je rozmieścić? Najbardziej prosiłabym o pomoc w zagospodarowaniu roślin z przodu budynku. Szczególnie rabatę pod oknem, gdzie musi rosnąć coś wysokiego by zasłonić okno od łazienki.
Bardzo proszę o wskazówki!

Ogródek Iwony 17:05, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

Do raju daleko - u Ewy 17:00, 24 maj 2015

Do góry
Trochę zdjęć roślin z mojego ogrodu

Moja bajka 16:54, 24 maj 2015

Do góry
Ogródek Iwony 16:53, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:51, 24 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosiu, pięknie pokazane zakątki buk tricolor to moje marzenie jak po wojażach, będziesz siedziała jeszcze na tableciku czy przerwa u nas weekend paskudny i zimny więc go częściowo przespałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies