Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

sylwia_slomc... 12:58, 07 cze 2015

Ja bym powiedziała, że ta piwonia jest w kolorze pudru.
07_Rene 20:30, 07 cze 2015

jolka napisał(a)
Witaj Reniu Cudne piwonie Ci kwitną, u siebie nie mam ani jednej, ale nadrobię to na 100%, bo szalenie mi się podobają. Chyba w sierpniu się je dzieli, więc będę polować na lokalnym ryneczku. Szukam gdzie Ty masz posadzonego tego rh, w cieniu czy w słonecznym miejscu, bo się trochę martwię o moje świeżo posadzone w słonecznym zakątku. Chociaż Bogdzia twierdzi, że dadzą rady ...U Ciebie jest piękny. Pozdrawiam słonecznie

Odpisałam u Ciebie, ale piszę też tu. Moje percy w. rosną w miejscu raczej słonecznym, słońce od rana do 15.00. Na pewno sobie poradzą, ale pewnie będziesz musiała podlewać w upały, bo one sie płytko korzenią. Ja ostatnio w jeden dzień nie podlałam i od razu kwiaty ciut owiędły, ale wtedy był u nas skwar ponad +30
07_Rene 20:36, 07 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja bym powiedziała, że ta piwonia jest w kolorze pudru.

Może masz rację... Nie wiem sama. Po rozwinięciu zrobiła się biała, ale nie obfociłam, bo późno wróciłam z wojaży.
Piwonie dostałam w ubiegłym roku od teściowej. Miały być białe i właśnie różowe. Kłaczą spakowane były oddzielnie, posadziłam je oddzielnie. Te drugie dopiero się rozchylaja, ale tak na moje oko wyglądaja tak samo. Zobaczymy...

Zdjęcia z wczoraj... Dziś rozkwitło już kilka kwiatów

jolka 20:56, 07 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Odpisałam u Ciebie, ale piszę też tu. Moje percy w. rosną w miejscu raczej słonecznym, słońce od rana do 15.00. Na pewno sobie poradzą, ale pewnie będziesz musiała podlewać w upały, bo one sie płytko korzenią. Ja ostatnio w jeden dzień nie podlałam i od razu kwiaty ciut owiędły, ale wtedy był u nas skwar ponad +30

Przeczytałam tu i tu
Dzięki! Pocieszyłaś mnie
alinak 23:44, 07 cze 2015

Oooo mamy te samą piwonię .piękny zapach a róż wcale nie majtkowy tylko pudrowy .
piwniczka na tapecie .....ciekawam jak wyszło .
07_Rene 09:33, 08 cze 2015

alinak napisał(a)
Oooo mamy te samą piwonię .piękny zapach a róż wcale nie majtkowy tylko pudrowy .
piwniczka na tapecie .....ciekawam jak wyszło .

pamiętasz jak się nazywa? Po rozkwitnieciu zrobiła sie biała z różowymi żyłkami w srodku.. Pchnie bardzo mocno.

piwniczka jeszcze nie skończona. Dziś będę izolować lepikiem nowy komin. A jeszcze trzeba go zakopać, ziemi dołożyć, wyrównać. ... po drodze jeszcze jakaś robota wypadnie.
babka 09:40, 08 cze 2015

Właśnie wczoraj zapomniałam pytać jak prace piwniczkowe Najważniejsze że do przodu
Pozdrawiam poniedziałkowo
laurowisnia 09:42, 08 cze 2015

Reniu, z tą robotą to masz rację, wystarczy wyjść do ogrodu, a ona tam zawsze czeka.
Kawa 11:01, 08 cze 2015

hej Reniu
petunie piękne i chyba sie skuszę i z nasionami poeksperymentuję
moja piwonia dopiero pęka może dzisiaj się wreszcie otworzy
lawende masz już super u mniepojedyncze kwiatostany ale ostróżki mam wielkie i już zaczynają kwitnienie
pięknie

pozdrówka
07_Rene 21:33, 08 cze 2015

Olu, Agato

Tempo prac zwolniłam, bo katar mnie dopadł. Ostatnio ogólnie jakoś słabiutka jestem...

Piwonie wybielały, ciężko im dobre zdjęcie zdrobić.