Przyszły zamówione róże, w porównaniu z tymi, które dostała Renia RRR, to marnoty, w dodatku z mszycami.
Ale już po oprysku, posadzone, niech rosną na zdrowie.
Kasiu, smutno,że opuchlaki do ciebie zawędrowały.chyba jest na nie jakiś sposób ??
Owadom lubię,się przyglądać co są w ogrodach.Lubie wiedzieć, czy są pożyteczne czy nie.Właśnie to to abym mogła właściwie reagować. Śledzę w necie stronkę i obrazki - owady w Polsce.Może i tego gdzieś rozpoznam.
U mnie też dalej ponuro.Za chłodno i mokro na siedzenie na trasie.Siedzę też kawką w środku, domku i chyba taki dzień ,będzie, potem obchód zrobię po ogrodzie i rzut oka na roślinki jak rosną
niskie jeszcze kwitną
i wysokie zaczynają
i syberysjkie
i tarasowy bukiecik
Bożenka ma serce na dłoni i mnóstwo roślin rozdała
ja się załapałam na młode siewki ciemiernika - dziękuje Bożenko
Dziękuje za przemiłe towarzystwo i spotkanie, jesteś przeuroczą gospodynią
wieczorkiem moje dziecko się pyta "co się tak uśmiechasz?" bo mam za sobą wspaniały dzień, naładowałam baterię śmiechem, dobrym humorem, widziałam ogród ideał i do tego poznałam wspaniałych ludzi, zakręconych ogrodowo
Piekne zdjecia ogrod dojrzewa .....a jak z woda u Ciebie system sie sprawdza? Pamietam, ze to była bolaczka .
Czy to sa cyprysy tepoluskowe?
Szukam kogos kto ma je w ozdobnym szpalerze by nie zasaniały a zdobiły. Jesli tak czy mozesz dla mnie obfocic je od frontu i nspisac ile Twoje mierza wysokosci ?