Miskantow za duzo. Co znajdzie sie z prawej i lewej strony? Dziwnie tak rzucic tylko 3 rodzaje roslin bez dalszego ciagu. Cos o tym wiem bo sama do niedawna jeczalam nad moja 20m rabata. Dorzucilam rh, trawy przestawilam i jakos udalo mi sie zapelnic ta przestrzen przynajmniej na papierze
Olu, za bukszpanem są tulipany i szafirki naprzemiennie sadzone (już podcięte), potem lawenda, za lawendą róże, za różami perovska i werbena zachodzą na siebie w jednym rzędzie tak po połowie, a w plecach miskant grosse fontane - 3 sztuki
Szybka jesteś Jeszcze zdjęć nie wrzuciłam, a Ty juz jesteś. Miałam wlasnie pytać o te marcinki. Te większe trochę obwiędły, ale teraz mocno pada, więc myślę, że się zregenerują. A hosta jak z żelaza, zero uszczerbku
Ola, obiecana lawenda dla Ciebie
Z trzech dużych krzaków robiłam sadzonki. Wiosna mocno ciacnęłam, że prawie ich nie było widać. Teraz wyglądaja jak widać. No i nigdy nie kupię już róż wiosną. Pierwszą z brzegu właśnie dokupiłam i patrzcie jaka różnica we wzroście. Pozostałe były na jesień sadzone.
Tez dopiero zaczynam przygode z roslinkami ale wizualnie nie pasuja mi dwie kule. Czytaj, przegladaj i szukaj inspiracji to jeszcze nie to co chcesz tam posadzic
Dzięki za dedykacje i zdjecia . Czuję sie zawsze skrempowana jak o tym piszę ale ja bym Ci radziła ta korę odgarnac z korzeni. U mnie rh zawsze chorowaly jak mialy cos na korzeniach a ich chorobę leczy sie latami. Zrobisz jak uważasz ale myślę że dobrze radze.
Agnieszko, cieszę się, ze jesteś na forum
Ogród cudny, roślinki wzajemnie sie przenikają, dają wizualne ukojenie.....takie ukojenie i Ty tutaj znajdziesz
Mam pytanie.....co to za iglaki strzeliste rosną po prawej stronie?....szukam, czegoś, żeby zdynamizować rabatkę.
Byłam dzisiaj w najlepiej zaopatrzonej szkółce w okolicy no i klops, bo wszyskie rh w pastelowych kolorach wykupione. Zostały same mocne fiolety. Tak że muszę czekać do sierpnia, bo wtedy bedą znowu w ofercie. Mam czas, żeby to wszystko na spokojnie zaplanować
Niestety nie potrafie Ci powiedziec. Ich jest tak duzo gatunków i często bardzo podobne że jak nie ma nazwy to jest spory problem. Też mam podobną pomarańczowa i tez nie wiem jak sie nazywa ale od Twojej nieco się rózni.Twoja azalia jest sliczna. Może kiedys wpadnie nam w rece jej nazwa.
Host juz się uzbierało sporo.
Jak będę wiedziała Twoje to ci powiem.Ale sama mam kilka NN.Pomyłki są wszędzie
Ale nie tylko hostowo mam
Wielkokwiatowe powojniki ruszyły
clematis Kaiser
Minister
clematis Yukiokoshi
Akaishi
i takie też są