Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:56, 21 maj 2015

Do góry
EwciaK napisał(a)
Witajcie Kochani.
Przychodzę jak zwykle z prośbą. Podpowiedzcie co robić. Chcę pod moimi szmaragdami przesadzić hortensje Lime Light i połączyć je z Miskantem Gracillimus. Podpowiedzcie czy to co nabazgrałam na zdjęciu ma sens czy może lepiej będzie to wyglądało w innym ustawieniu. Dodam jeszcze, że miejsca jest dużo więc można szaleć. Bardzo proszę zerknijcie na zdjęcie.

Kolejno miałoby wyglądać to tak: szmaragdy, przed nimi 7 miskantów, następnie 5 sztuk hortensji i żurawki. Powiedzcie nie za dużo trawy? Może wystarczą 3 sztuki pomiędzy hortensjami? Podpowiedzcie, bo mam dylemat.
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam wszystkich.
P.S. Nie zwracajcie proszę uwagi na to co u innych zwie się trawnikiem.
Miskantow za duzo. Co znajdzie sie z prawej i lewej strony? Dziwnie tak rzucic tylko 3 rodzaje roslin bez dalszego ciagu. Cos o tym wiem bo sama do niedawna jeczalam nad moja 20m rabata. Dorzucilam rh, trawy przestawilam i jakos udalo mi sie zapelnic ta przestrzen przynajmniej na papierze
Ogródek Iwony 22:53, 21 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Wspaniałe zmiany u Ciebie, robi się przejrzyście i elegancko. Cudna rabata różana ( nie widziałam jej wcześniej) i te nowe z prostymi liniami super. Twoje tarasy zawsze mi się podobały ale teraz wszystko jest takie spójne. Pięknie jest
Przypomnij mi proszę co tu kolejno za bukszpanami rośnie ??

Olu, za bukszpanem są tulipany i szafirki naprzemiennie sadzone (już podcięte), potem lawenda, za lawendą róże, za różami perovska i werbena zachodzą na siebie w jednym rzędzie tak po połowie, a w plecach miskant grosse fontane - 3 sztuki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:51, 21 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Ooo już przesyłka doszła ?? Jestem w szoku, naprawdę ! Reniu te jaśniejsze marcinki powinny być białe, ta ciut większa kępa ciemniejszych to prawdopodobnie niebieskie.
Fajne zakupy poczyniłaś, bardzo podobają mi się te szlachetne odmiany host.

Szybka jesteś Jeszcze zdjęć nie wrzuciłam, a Ty juz jesteś. Miałam wlasnie pytać o te marcinki. Te większe trochę obwiędły, ale teraz mocno pada, więc myślę, że się zregenerują. A hosta jak z żelaza, zero uszczerbku

Ola, obiecana lawenda dla Ciebie

Z trzech dużych krzaków robiłam sadzonki. Wiosna mocno ciacnęłam, że prawie ich nie było widać. Teraz wyglądaja jak widać. No i nigdy nie kupię już róż wiosną. Pierwszą z brzegu właśnie dokupiłam i patrzcie jaka różnica we wzroście. Pozostałe były na jesień sadzone.

Kolorowy ogród na piasku 22:51, 21 maj 2015

Do góry
Bogdziu, czy pamiętasz to miejsce na łące, gdzie leżała kupa naszego piachu?
Teraz jest tak

Moja bajka 22:39, 21 maj 2015

Do góry
Dziś z racji pogody dzień raczej mało ogródkowy, więc...

lampy też przemalowałam

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:39, 21 maj 2015

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Witam,
szukam inspiracji do zagospodarowania trójkątnej rabaty obok tarasu. Taran w niedalekiej przyszłości będzie zadaszony. Na chwilę obecną wymyśliłam coś takiego jak na poniższym zdjęciu, ale coś mi tu nie gra...
Proszę spojrzyjcie swoim okiem i podsuńce pomysł

Tez dopiero zaczynam przygode z roslinkami ale wizualnie nie pasuja mi dwie kule. Czytaj, przegladaj i szukaj inspiracji to jeszcze nie to co chcesz tam posadzic
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:39, 21 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na koniec mój malutki klonik.. co rośnie bo nie wie, że to nie dla niego dobre miejsce .. chyba mnie lubi, a ja jego..

Klon za chwilkę do domu wejdzie
Inni rozkładają czerwone dywany dla gości,a ty klona
Asi ogródek pod świerkami 22:38, 21 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Kwitną Blutopia i Roseum Elegans - Calsap zbiera się ale jest w nie najlepszej kondycji . Z dedykacją dla Bogdzi

Dzięki za dedykacje i zdjecia . Czuję sie zawsze skrempowana jak o tym piszę ale ja bym Ci radziła ta korę odgarnac z korzeni. U mnie rh zawsze chorowaly jak mialy cos na korzeniach a ich chorobę leczy sie latami. Zrobisz jak uważasz ale myślę że dobrze radze.
Pejzaże 22:36, 21 maj 2015

Do góry
Lobelia napisał(a)
leśne impresje

Przecudne zdjęcia.
Ogród w Tarnowie 22:35, 21 maj 2015

Do góry
Oleander o czerwonych kwiatach i dalie na taras

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:35, 21 maj 2015

Do góry

Jurajski Ogród 22:34, 21 maj 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kochani, dziękuję, że jesteście, to dla mnie teraz bardzo ważne. Na razie będzie mnie mniej na forum, bo mam duuużo ważniejszą i trudną sprawę osobistą. Buziaki dla Was

Dla wyczekujących kilka fotek:

Agnieszko, cieszę się, ze jesteś na forum
Ogród cudny, roślinki wzajemnie sie przenikają, dają wizualne ukojenie.....takie ukojenie i Ty tutaj znajdziesz

Mam pytanie.....co to za iglaki strzeliste rosną po prawej stronie?....szukam, czegoś, żeby zdynamizować rabatkę.

Buziaki
Bawaria. 22:32, 21 maj 2015

Do góry
Oczywiscie ogrodowo- bukszpany-...jakze niemieckie...

Ogród w Tarnowie 22:29, 21 maj 2015

Do góry
Dzisiejsze zakupy i będą nowe nasadzenia

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:26, 21 maj 2015

Do góry
Byłam dzisiaj w najlepiej zaopatrzonej szkółce w okolicy no i klops, bo wszyskie rh w pastelowych kolorach wykupione. Zostały same mocne fiolety. Tak że muszę czekać do sierpnia, bo wtedy bedą znowu w ofercie. Mam czas, żeby to wszystko na spokojnie zaplanować

Przytargałam przy okazji nowe hosty

sum and summation

george smith

blue mouse ears

no i hosta od Oli- babki, jeszcze raz dziękuję

Wszystkiego po trochu 22:25, 21 maj 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Bożenko Bogdziu dziękuję za odwiedzinki i nieustająco zapraszam

Bogdziu nie wiesz jak nazywa się ta moja pomarańczowa azalia? Wstawię jej kwiat z bliska, dodam że zakwita pierwsza w wielkokwiatowych, myślałam że to Christopher Wren ?

Niestety nie potrafie Ci powiedziec. Ich jest tak duzo gatunków i często bardzo podobne że jak nie ma nazwy to jest spory problem. Też mam podobną pomarańczowa i tez nie wiem jak sie nazywa ale od Twojej nieco się rózni.Twoja azalia jest sliczna. Może kiedys wpadnie nam w rece jej nazwa.
Tworzę mój skromny ogród 22:22, 21 maj 2015

Do góry
"Geisha Orange" w pelni kwitnienia

Irys
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:20, 21 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Rzut oka na brzozy

przez pinta tu trafiłam ale cudnie , uwielbiam zawilce a to ostatnie to żurawka ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:19, 21 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Narozrabiałam.. ale lubię byliny bo dają zmienność otoczenia A moja natura nudy nie lubi..

Śliczne masz te wszystkie azalie.
Ale to ujęcie jest śliczne
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 21 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Cudna ta Twoja kolekcja host- ja tak jak Ewa- parę host mam i nie znam żadnej nazwy chyka mnie to przerasta...

Gratki dla córy w końcu zazna spokoju trochę

Host juz się uzbierało sporo.
Jak będę wiedziała Twoje to ci powiem.Ale sama mam kilka NN.Pomyłki są wszędzie
Ale nie tylko hostowo mam
Wielkokwiatowe powojniki ruszyły
clematis Kaiser

Minister

clematis Yukiokoshi

Akaishi

i takie też są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies