Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Kuba 18:00, 05 cze 2015

śliczny przedogródek
myślisz że już można kulkować bukszpany? też mnie ręka świerzbi, a boję się że do końca czerwca mogę nie zdążyć
waldek727 18:50, 05 cze 2015

Właśnie początek czerwca jest idealną porą na przycinanie młodych tegorocznych przyrostów. Nowe boczne młode pędy zagęszczą krzewy i zdążą do września po części zdrewnieć. Jedynie może warto jest poczekać na kilka bardziej pochmurnych dni.
kasia_w 20:57, 05 cze 2015

lorka napisał(a)
sliczna!
a powiedz mi jak sobie radzisz z paprociami.. mi się dziadostwo tak rozrastało,że w tym roku wykopałam wszystko i wysłałam znajomej..a i tak sie okazało,że jeszcze kilka sztuk cichaczem w ziemi się schowało
Lorka nie wiem jak sobie radzę bo wlasnie wykopałam je z innego miejsca i wsadziłam tutaj.Tam pod siatka jakoś nie szalały ale tutaj mają cień i mogą dać czadu .Najwyżej będę wykopywac musiałam spróbować połączenia bukszpan plus paproć
kasia_w 21:01, 05 cze 2015

waldek727 napisał(a)
Właśnie początek czerwca jest idealną porą na przycinanie młodych tegorocznych przyrostów. Nowe boczne młode pędy zagęszczą krzewy i zdążą do września po części zdrewnieć. Jedynie może warto jest poczekać na kilka bardziej pochmurnych dni.
Waldku dzięki
kasia_w 21:12, 05 cze 2015

Kuba napisał(a)
śliczny przedogródek
myślisz że już można kulkować bukszpany? też mnie ręka świerzbi, a boję się że do końca czerwca mogę nie zdążyć
kulkowałam.darowałam tym w najbardziej słonecznych stanowiskach
kasia_w 21:13, 05 cze 2015

zdjęcia kiepskie, z telefonu
kasia_w 21:14, 05 cze 2015

kasia_w 21:25, 05 cze 2015

Borbetka napisał(a)
Też czekam na pomarańczowe propozycje. Nareszcie ten kolor stał się modny. Nie mam czasu analizować wystawy CH., ale pewnie Danusia napisze.

Borbetko, czytałaś to? Tutaj Danusi pisze w realcji z Chelsea o pomarańczowych

Gwiazdą w zakresie koloru niewątpliwie stał się mocny pomarańcz, którego widziałam naprawdę sporo w różnych miejscach i w doskonałych zestawieniach z burgundem, fioletem żałobnych bodziszków, jasnymi niebieskościami irysów, limonkową żółcią wilczomleczy, brązowymi turzycami i ostnicami, srebrem liści bylicy, fioletem szałwii i łubinu. Pomarańczowe były głownie kukliki i pszonaki. Wtórowały im pomarańczowe niby-trawki - nowozelandzkie byliny u nas niestety nietrwałe Libertia 'Taupo Sunset " oraz zardzewiały Iris odmiany 'Kent Pride', doskonała, wprawiająca w zdumienie naparstnica (Digitalis 'Illumination').
Malgosik 22:56, 05 cze 2015

połączenie buksów i paproci fajne
artykuł Danusi super, warto się zagłębić, też zamierzam zrobić dogłębne analizy
mam pomarańczowe dalie, ale one do słońca
Borbetka 23:12, 05 cze 2015

No właśnie. Cieszy mnie ten pomarańczowy trend, choć tylko w domu go mam. Buksy już powoli nadają się do cięcia. Dziś popryskałam co nieco octanem wapnia. Wszędzie czuć było ocet. Hmmm, nie wiem czy dobrze rozcieńczyłam. Trochę boję się ciąć, bo grzyb tylko czeka.