Trawa jest brzydka do bólu. na foto może ładnie wyszła, ale jest tragiczna.
Dopadła czerwona nitkowatość, trawa kępiasta poprzerastała i koziułki grasują aż miło.. 3 plagi. I trawa będzie w sezonie coraz gorsza
Najgorszą część mąż wczoraj wertykulował, by te rude wyciepać.. widać gdzie darł..
śliwa wiśniowa jest jeszcze w tym roku nie przycięta - więc dość duża... i się mocno macha na wietrze
i jeszcze kilka dzisiejszych fotek
mam problem z moim drzewkiem perzy tarasie - tak jak podejrzewałem niby proste, nie wymagające - ale nie wiadomo czemu po zimie połowa gałęzi jest sucha - także za rok na pewno coś innego tam muszę podmienić - macie propozycje? na efektowne - średnio duże drzewo?
i na koniec - część owocowo-warzywna
i jak widać po zdjęciach - czas dziś na koszenie trawnika
nie idzie mi w tym roku - słabo przycięte krawędzie - z chwastami średnio sobie radzę - mnóstwo grzybów kapeluszowych - przez deszcze ciężko było kosić regularnie
a koszę wysoko i nie skoszenie po 4 dniach już nie idzie tak fajnie...
muszę też chyba zbadać glebę bo nie wiem czy mam teraz nawozić - była saletra - była Polifoska...i teraz czego brakuje najbardziej? nie wiem
Chciałbym pod pomiędzy tymi drzewkami umieścić huśtawkę dla dzieciaczków, czyli wielką belkę pomiędzy drzewa, no i jakoś muszę ją umocować. Czyli planuję do drzewa po obu stronach zamocować coś takiego:
I teraz pytanie do fachowców w ogrodnictwie - bo niestety ja się nie znam. Czy takie wkręty mocujące te kotwy mogą uszkodzić drzewo? Drzewa są piękne i nie chciałbym ich uszkodzić. Pytam bo tak się zastanawiam na zdrowy rozum, że mi jakby wbili igłę w "tyłek" to raczej nic by mi sie nie stało . Ale wolę zasięgnąć waszej opinii, abby nie zepsuć tych ładnych i potrzebnych mi drzew.
Nie jestem "specjalistką" od rododendronów, ale wydaje mi się, że po przycięciu kwiatostanów z nowymi przyrostami - nie będzie za dużo kwiatów w przyszłym roku, ups
Na drugim zdjęciu widać że Chippendale jest na drugim planie a przed nią jakie różyczki posadziłeś? U mnie Chippendale nie jest wysoka, tnę ją dość nisko , wtedy ma ładnie rozbudowany krzaczek. Czy zatem nie będzie zasłaniana przez różyczki z pierwszego planu?
Ta różą jest tak piękna że mam ją w swoim awatarku
Zazdroszczę Wam pogody, u nas ciągle zimno,róże jeszcze w pąkach choć Cippendale należ do tych najwcześniejszych i chyba też wnet zakwitnie