Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 22:11, 01 cze 2015

Pszczółka - ale koi są, a kaczka poleciała sobie

Matylda - mąka działa do pierwszego deszczu.. o ile działa. Jak nie zapomnę to zaeksperymentuję.. na razie trup się ściele gęsto. Żywego dopadłam tylko jednego w szklarni... w środku dnia na upale sobie spacerował i się opalał.

Jola, Karola -

Kachat - orliki kwitną prawie miesiąc.. to nie jest krótko jak na bylinę.

Dajana - koty ślimorów nie jedzą.. tych ślimorów żadne zwierze nie jada.. i zdecydowanie ślimory wolą rośliny ozdobne i warzywka od chwastów. Nie miej złudzeń... walcz z nimi nim się nie rozmnożą.

Gocha - Muminek dostał basen tydzień temu O tydzień dłuższe świętowanie

Borbetka - u mnie kaczki pływają wiosną.. o tej porze roku widziałam pierwszy raz.

Ensata - bo blue jest zawsze super Kocham niebieski kolor w ogrodzie.. Powojniki (część) przesadzałam 2 lata temu.. w zeszłym roku nawet listka nie pościły, a w tym jak te Feniksy.

Fotek nie robiłam... nie mam co dać jako załącznik do dużo słowa pisanego.

Produkcja trawy z roki.. i nowa rabata...

Pszczelarnia 22:25, 01 cze 2015

Anek, nie dasz pod brzozę - będzie sechł. On lubi mokre stanowiska z luźniejszą ziemią. Chociaż nie wiem, bo u mnie niedaleko buk rośnie.
U Ciebie prawo iryska, wiec będzie inaczej.
Bogdzia 06:58, 02 cze 2015

Nie byłam wczoraj a tu tak ciekawie . Zdjecia kaczki super udane.One zjadaja ryby. Kiedys zrobiłam kaczce zdjecie jak poderwala sie do lotu i zgubiła czerwonego karasia , spadał w powietrzu wiec musiała go miec w dziobie. Mój Alfred to juz stary a twój młody wiec różnica byc musi.Miłego dnia.
Madzenka 07:02, 02 cze 2015

Jak Ty zdjęlas tak idelanie darń???
popcorn 08:13, 02 cze 2015

Ania, ta trawa to u Ciebie? Szacunek!
miłego dnia!
Mala_Mi 08:37, 02 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Jak Ty zdjęlas tak idelanie darń???

Maszynką do zdejmowania darni Zdjęta poszła na podniesienie trawnika przy chodniku, bo byłą dziura i śmiejemy się, że mamy nawet kawałek trawy z rolki.
U nas trawa z rolki to rzecz bardo nietypowa. Chyba dlatego, że nie ma u nas blisko żadnej plantacji trawy z rolki. A transport kosztuje.

Cofam moje słowa w stosunku do jarzmianek.. w tym roku rozrosły się i mi się podobają.. tylko dlaczego rosły 3 lata??

Jarzmianka Claret

Luki 08:37, 02 cze 2015

Takiej zwiniętej trawki poproszę 150 metrów, transport na piątek, nie będę musiał siać
Marzenko ja tam widzę jakiś szprytny 'wózeczek' i tym chyba darń zdjęta
Mala_Mi 08:48, 02 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Nie byłam wczoraj a tu tak ciekawie . Zdjecia kaczki super udane.One zjadaja ryby. Kiedys zrobiłam kaczce zdjecie jak poderwala sie do lotu i zgubiła czerwonego karasia , spadał w powietrzu wiec musiała go miec w dziobie. Mój Alfred to juz stary a twój młody wiec różnica byc musi.Miłego dnia.

Niech jedzą ryby za karę, jak złapać się nie dają bez spuszczenia wody z oczka. Mi się już odechciało oczyścić filtry 2 razy dziennie. To ciężka i brudna robota.
Mój Alfred nie taki młody.. rośnie tu już 4 lata. Jeszcze sprzed ogrodowiska jest.

Po 2 latach zakwitły od Podstolca piwonie LITTLE MEDICINE MAN, też chyba kupowałaś.
Warto było czekać. Są pierwsze z piwonii bylinowych. Foty słabe bo słabym aparatem.

Bordowe od pani w pąkach
Mala_Mi 08:53, 02 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, nie dasz pod brzozę - będzie sechł. On lubi mokre stanowiska z luźniejszą ziemią. Chociaż nie wiem, bo u mnie niedaleko buk rośnie.
U Ciebie prawo iryska, wiec będzie inaczej.

Jak nie da rady to pójdzie gdzie indziej...

Maczki przekopałam, ale się wysiały ... i kwitną tam gdzie same miejsce wybrały

Kwiaty ogromne i krwiście czerwone.. i pszczólki w nich latają jak w hali widowiskowej

Kacha123 09:02, 02 cze 2015

Aniu, jak przestaniesz coś u siebie przesadzać lub dosadzać, to się zaczniemy o Ciebie martwić. Natury Małej Mi nie oszukasz!