Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Eksperymentarium 08:19, 23 kwi 2015

Do góry
Kwitnaco
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:17, 23 kwi 2015

Do góry
Czy moglby ktos pomoc w rozpoznaniu co dzieje sie z sadzonką pomidora ?
Czy moze to byc efekt dzialania ziemiorek czy cos innego? Problem dotycy starszych listków. Sadzonki są jeszcze w domu.

Grubej dyni zmagania z naturą 08:10, 23 kwi 2015

Do góry
W końcu skończyły się wichury, które chyba od miesiąca nie ustawały. Można było popracować w ogrodzie. U nas ciągle jeszcze przedwiośnie, wegetacja bardzo opóźniona w tym roku.

Wczoraj zaczęliśmy porządkować teren wokół skrzyń warzywnych. Widać już początek ścieżki, prowadzącej od furtki (rezerwowej, na tyłach ogrodu) przez warzywnik do domu.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:10, 23 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
szafirkowo kłosownicowo

Piękny widok
Początki w Kruklandii 07:52, 23 kwi 2015

Do góry
Dzień dobry wszystkim

Żeby nie być gołosłowną....zrobiłam parę fotek.
Ale pomyślałam, że warzywnika nie pokażę póki nie będzie skończony.
Wszyscy tu tak robią....więc ja też tak zrobię!!!

A tu o kancikach zapomniałam wstyd mi jak nic

Dosadzone tuje

I zajawka
Kwiatowy ogródek Monteverde 07:42, 23 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Zbyszek ta to lila róż 60/150 cm

Ania właśnie tą mam - Thalictrum delavayi (chyba)

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:36, 23 kwi 2015

Do góry

C-U-D-O
muszę koniecznie przeczytać wszystko od początku, jak tylko znajdę chwilę.
Widze że Górny Śląsk to teraz prawdziwe zagłębie... ale pięknych ogrodów

Z południa Polski - ogród Marzeny 07:16, 23 kwi 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Tak planuję rabaty przed domem. Kolor niebieski - tam na pewno będą rabaty. Nie mogę się zdecydować czy żółta czy czerwona? Gdzie będzie lepiej? Jakie są wasze zdania? A może widzicie to zupełnie inaczej?

Ja bym rabatę po lewej stronie zrobiła na całej długości, z własnego doświadczenia wiem, że takie "plamki rabatowe" ładnie nie wyglądają.

A co do rabaty z ławeczką zerknij sobie tutaj może Cię coś zainspiruje

https://www.ogrodowisko.pl/watek/773-pokaze-nasz-ogrod?page=74
Małymi kroczkami do celu... 07:08, 23 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tak 40 cm nad ziemią obetnij a patyczki obcięte wetknij w dobrą ziemię a w czerwcu będziesz miała nowe roślinki.Po patrz tu moje obcięte a niektórzy tną jeszcze niżej.Za trawkami

Tu masz artykuł poczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/425-hortensje-bukietowe-najpiekniejsze-krzewy-lisciaste-kwitnace

Dobrze Gosiu, a jakie Ty tam przed nimi piękne trawki masz cóż to za piękności?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:06, 23 kwi 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 02:28, 23 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kiku musiałam obejrzeć mimo późnej pory, przepiękna. Mam mahonię, tnę co roku na do wiązanek. Byłaby fajna, gdyby nie odrosty.

Taki rytuał, dzień zaczynamy i kończymy z forum ...... ale ja już nigdzie nie pójdę na kominki..

Studnia w ogrodzie 00:38, 23 kwi 2015

Do góry
My zachowaliśmy studnię do podlewania, no i babcia jeszcze z niej korzysta, zmieniliśmy tylko wierzch, żeby było estetycznie bo stary się rozsypywał

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 00:28, 23 kwi 2015

Do góry
u nas na razie sprawdza się takie
rośliny osłonięte palisadą zainpregnowaną na dzień dzisiejszy farbą akrylową , palenisko pogłębione, wyłożone kamieniami, dookoła wysypane piaskiem , pniaczki na których się siedzi można dowolnie przestawiać w razie dużego ognia lub dymu
Ogród średniowieczny i nie tylko 00:19, 23 kwi 2015

Do góry
tu zdjęcie powtykanej Queen of Sweden jak widać zielone listki nawet nie przywiędły
Dwa ogrody 00:17, 23 kwi 2015

Do góry
Jankosiu, śladu po czosnkach nie ma, wyrzuciłam, miejsca pod folią mało. Na noc oczywiście szczelnie ją zamykam, rano otwieram, trochę jest z tym zamieszania. Błękitne przepikowane padły prawie, nie ruszana część żyje. Zobaczymy, czy Tobie się uda, wytrwała jesteś Fajne spotkanie się szykuje, oczywiście żałuję, że mnie nie będzie, ale mi to zupełnie nie po drodze Planuję wysiać warzywa, ale na razie w warzywniku panoszą się zadołowane sadzonki leśne
Dodaję Ci drugą część grujecznika to miejsce z placykiem czeka właśnie na poprawkę

Mój 4 arowy azyl... 00:15, 23 kwi 2015

Do góry
Floksy szydlaste

Proste pomysły z drewna 00:11, 23 kwi 2015

Do góry
Zgadzam się cudna ta ławka
A u mnie coś takiego
Wejscie do ogniska na dzień dzisiejszy podsadzone rdestem auberta i jutro akebią , a po bokach juki karolińskie

palisada osłaniająca od wschodnich wiatrów i jednocześnie trawy pampasowe i zebrinę przed ogniem

ławeczka z pnia pod palisadą

wejście od góry teraz podsadzone trzmielinąmi i paprociami

nasze zimowe dzieło ze stempli budowlanych
Kulą w płot 00:10, 23 kwi 2015

Do góry
Wstawiam jeszcze jedno zdjęcie ganku do którego szukam małego, zgrabnego drzewka (to prawie jak ja).
Śliwa wiśniowa? Znajdę tak nisko szczepioną? Może grab?
Dwa ogrody 00:04, 23 kwi 2015

Do góry
GorAna - u mnie szafirki, u Ciebie tulipany cudne
Wobec tego będą sasanki

Małgoś, hiacynty kupione w L. w konkretnych paczkach za przyzwoitą cenę
Wiosna wiosną, ale jeszcze jest ogrom pracy, cegła w tle czeka na ułożenie ścieżki, ale za sucho. Wszystkie świeżo posadzone rośliny podlewam codziennie. Prawie skończyłam poprawki przy cisach, z krokusami muszę uciekać, bo mi się schowają a miejsca jeszcze nie przygotowałam. No to dla Ciebie na żółto: pierwiosnek lekarski, liliowce Stella, trzmielina z sadzonek, mix późniejszych irysów, pierwiosnki, margerytki, i żółty krwawnik.. mus do Ciebie zajrzeć..

Karola, zobaczymy, jak molinie będą rosły. Wczoraj dzieliłam swoje rozplenice, bo już ruszyły. Te z kolei nie szaleją u mnie, ale musiałam je zabrać, bo rosły za blisko ciemierników.
Tess, szałwia niebieska jest jednoroczna niestety, ale jej kolor i długość kwitnienia rekompensują taki niuansik Mam fioletową bylinową oraz muszkatołową, niby dwuletnia, ale się ładnie rozsiewa i wystarczy siewki przenieść na wybrane miejsce, lekarską pewnie znasz, a te o liściach w plamki fioletowe i żółte można traktować jak jednoroczne, u mnie zaginęły po roku.
Kosmatka kwitnie
Mój 4 arowy azyl... 00:03, 23 kwi 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Basiu u Ciebie wszystko na bogato a do tego pięknie sfotografowane Pozdrawiam wiosennie

Renatko, dla Ciebie wczorajsza fotka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies