GorAna - u mnie szafirki, u Ciebie tulipany cudne

Wobec tego będą sasanki
Małgoś, hiacynty kupione w L. w konkretnych paczkach za przyzwoitą cenę
Wiosna wiosną, ale jeszcze jest ogrom pracy, cegła w tle czeka na ułożenie ścieżki, ale za sucho. Wszystkie świeżo posadzone rośliny podlewam codziennie. Prawie skończyłam poprawki przy cisach, z krokusami muszę uciekać, bo mi się schowają a miejsca jeszcze nie przygotowałam. No to dla Ciebie na żółto: pierwiosnek lekarski, liliowce Stella, trzmielina z sadzonek

, mix późniejszych irysów, pierwiosnki, margerytki, i żółty krwawnik.. mus do Ciebie zajrzeć..
Karola, zobaczymy, jak molinie będą rosły. Wczoraj dzieliłam swoje rozplenice, bo już ruszyły. Te z kolei nie szaleją u mnie, ale musiałam je zabrać, bo rosły za blisko ciemierników.
Tess, szałwia niebieska jest jednoroczna niestety, ale jej kolor i długość kwitnienia rekompensują taki niuansik

Mam fioletową bylinową oraz muszkatołową, niby dwuletnia, ale się ładnie rozsiewa i wystarczy siewki przenieść na wybrane miejsce, lekarską pewnie znasz, a te o liściach w plamki fioletowe i żółte można traktować jak jednoroczne, u mnie zaginęły po roku.
Kosmatka kwitnie