Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 22:36, 22 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, chyba do Ciebie przyjadę, gdy już George Henry Kern będzie w pełnym rozkwicie

Tak kwitł w tamtym roku o tej porze

Malutki pod lasem 22:28, 22 kwi 2015

Do góry
Moja wspomniana hortensja Miniaturka

No i trawkę, którą kupiłam na targach w niedzielę podzieliłam, bo będzie mi potrzebne z pięć sztuk, a z moim tempem, to zanim zrobię rabatkę akurat urośnie Mam nadzieję, że przeżyją to rozsadzanie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:26, 22 kwi 2015

Do góry
Pani Danusiu, w części "Projektowanie ogrodu" założyłam wątek "Trudny teren - wokół domu od południa i pod balkonem", tam też wrzuciłam zdjecia terenu, na który nie mam pomysłu i moje przemyślenia co do dalszego obsadzania. Bardzo proszę o wskazanie, jakimi roślinami obsadzić róg domu: berberysami czy postawić na trawy, a moze coś innego? Dołączam jeszcze zdjęcie z obsadzenia frontu domu (na pierwszym planie na gresie nie mogę nic wsadzić, ponieważ w to miejsce zlatuje śnieg z dachu i myślałam o położeniu tu metalowych kul). Bardzo dziękuje za sugestie. Basia
Malutki pod lasem 22:24, 22 kwi 2015

Do góry
Wysadziłam dziś tego trującego wawrzynka i w to miejsce poszły zakupione na targach tawuły. Prawie wszystkie lawendy i bukszpany obsypałam korą. Zaczyna to wyglądać.

I tak od prawej jest lilak, te wsadzone tawuły i mini forsycja

Dalej na lewo przed szmaragdami te nieszczęsne roślinki, co to nie wiem co z nich wyrośnie Dalej na lewo jaśminowiec.

Potem lawendy i bukszpany a między szmaragdami hortensja bukietowa.

I tylko mnie ta wierzba na końcu rabatki denerwuje i chyba namówię M i ją wykopiemy, a tam pójdzie druga tuja. No i jeszcze przed tą ostatnią tują coś bym chciał i myślę o drugiej hortensji bukietowej, tylko zastanawiam się czy tą samą odmianę, czy inną dać. Ale chyba tą samą, to Vanilla Fraise.
Hirutkowy raj:)) 22:23, 22 kwi 2015

Do góry
Monika takie sadzonki graba pod namiotem,a raczej przed namiotem - przed wejsciem w pojemnikach z piachem,byly tam jeszcze inne drzewka malutkie,ale...zapomnialam

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:20, 22 kwi 2015

Do góry
Grab posadzony, niestety zdjeć nie robiłam ponieważ zabrakło mi bukszpanów na kostkę Jutro jadę po dwa brakujące i w piątek rano zapraszam na premierę dwóch rabat

Dzisiaj definitywnie zakończyliśmy część gospodarczą

Zastanawiałam się przez cały dzień czy pokazać to miejsce...
Tu nigdy nie będzie ładnie, czysto...
Teren ten należy do naszego psiaka, który uwielbia kopać, wariować i szukać skarbów wcześniej przez siebie zakopanych...

Miejsce to miało być tylko od czasu do czasu koszone i nic więcej. Jak wymyśliłam rewolucję w ogrodzie to pojawił się problem co zrobić z częścią roślin.
Przez 3 tygodnie walczyłam na 50 letnim gruzowisku...Były łzy, nie jeden dołek załapałam ale dziś doszłam do etapu rozkładania kory

Było

Jest

Jestem zadowolona mimo, że płotek krzywy, rośliny posadzone w mało reprezentacyjny układ ale najważniejsze, że udało mi się przenieść wiele roślin, które mają dla mnie wielkie znaczenie sentymentalne...

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:19, 22 kwi 2015

Do góry
bozga napisał(a)
masakra z tymi kotami, ja też tak mam ( ale jeden ze szkodników mój własny). A poza tym tyle masz tych roślinek, że dostaję zawrotów głowy

dziękuję Bożenko

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:19, 22 kwi 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Macro zdjęcia wyszły super.
W tej rabacie się "zakofałam"
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:16, 22 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Nie strzymam tyle pochwał jejku szok

dobra nie mam co podziwiać kochani, trza se pobiegać

No nie zniesę!!! Taaaki trawnik!!!

Ale trawę przy donicy mogłaś ładniej dokosić Jednak nie jest aż tak perfekcyjnie - mamy Cię!
Makowo na Kociewiu 22:16, 22 kwi 2015

Do góry

Makowo na Kociewiu 22:16, 22 kwi 2015

Do góry

pod brzozą tulipki wyrosły ku mojej wielkiej radości

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 22 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...czytam...wiem coś na ten temat...pięknieje ten p......

dziękuje Bogusiu
Ogródek z mieszkaniem, czyli jak się mieszka w bloku 22:14, 22 kwi 2015

Do góry
Mam jeszcze pytanie odnośnie sosny, która 2 lata temu wyglądała tak:

Rok później tak:

A teraz wygląda tak, że już nie ma żadnych igieł, ledwo ją widać bo jest łysa.
Co jej było? Podsypywana była odżywką na grzyby jakieś, a mimo to padła.

Ta sama sytuacja z sosną czarną - chyba Spielberg. 2 lata temu wyglądała tak:

Rok temu widać, że zaczynało już jej coś być, bo wyglądała tak:

No i teraz to już zupełna tragedia, do wykopania się nadają.
Pytam, bo boję się o trzecią bo zaczyna brązowieć, ale chyba jest teraz czas na gubienie starych igieł, bo pamiętam rok temu też brązowiały pozostałe.
Malutki pod lasem 22:13, 22 kwi 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
szalona, żeby tylko odsetki Ci się nie rozmnożyły bardziej niż truskawki

Kupiłam dzisiaj na razie 7 krzaczków. Miałam sadzić na macie, ale w tym roku będą bezpośrednio w ziemi, żeby rozłogi mogły się ukorzenić. Na sobotę planuję sadzenie, jak mi mąż napełni skrzynie ziemią. No i muszę kupić torf, bo chyba truskawki i poziomki lubią kwaśną ziemię.

Trzy lub cztery już kwitną
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:10, 22 kwi 2015

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 22:07, 22 kwi 2015

Do góry
Tak 40 cm nad ziemią obetnij a patyczki obcięte wetknij w dobrą ziemię a w czerwcu będziesz miała nowe roślinki.Po patrz tu moje obcięte a niektórzy tną jeszcze niżej.Za trawkami

Tu masz artykuł poczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/425-hortensje-bukietowe-najpiekniejsze-krzewy-lisciaste-kwitnace
Początki w Kruklandii 22:05, 22 kwi 2015

Do góry
Eluś ma Zuzię....a my mamy Fruzię
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:03, 22 kwi 2015

Do góry
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:02, 22 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Piękne są te linie rabat I popatrz miały być po kwadracie, a skończyło się na kolistych Samo życie...
Mam pytanie, bo widzę, że w końcu ogrodu linia nie zawija łukiem tylko idzie kawałek prosto. Czy to zamierzone? Albo zdjęcie przekłamuje. Wydaje mi się, że wyrobienie tam "brzuszka" lepiej pasowałoby do całości.

Najbardziej podoba mi się ten przesmyk na środku, ale to już chyba pisałam

Asiu dziękuję za pochwałęTwoje linie to piękne
Myślę, że troszkę to miejsce i zamierzone, bo może tam będzie skrzynia na warzywka
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:00, 22 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
(...)

A teraz zaczynamy serial z Kiku coś tam.

Przed 7 rano..

Przed 11

właśnie dlatego lubię do Ciebie zaglądać... ciągle coś się dzieje, zawsze jest co podziwiać... każdy znajdzie coś co mu się spodoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies