Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Ensata 10:12, 02 cze 2015

Warzywnik nawet podpisany, piękna ścieżka.
Mala_Mi 11:25, 02 cze 2015

Tess.. mój jest rdest pokrewny.
Pszczółka.......kcem, kcem kcem.. pójdzie pod brzozę. Będę podlewać. Zobaczymy czy da radę.. I gdzie foto pod brzozami??
Matka 11:29, 02 cze 2015

Łubin z nasion mówisz?to ja się piszę na nasiona jak zbierzesz, dobrze?albo sadzonki jak masz wyrzócuić
Agania 12:15, 02 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Łubiny były siane. Te różowe są od lat, były na skarpie wróciły na rabatę (sieją się delikatnie same). A śmietankowy wysiałam w zeszłym roku.

Podziwiam Cię za pracę na warzywniku, bo mały to on nie jest, życzę ci obfitych plonów...imponujująca zielona jadalnia...mniam
Mój warzywnik dopiero się przekopuje i czasu brakuje ,na pilnowanie, ale chciałabym Cię zapytać, czy mogę teraz wysiać łubiny, czy czekać i w przyszłym roku wysiać pod rozsadę?
Agania 12:22, 02 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)

A u mnie wszystko wschodzi, tylko jak zwykle pietruszka ma opory (zawsze dosiewam). 2 fasolki zjadł ślimak, kret buszuje ale nornice gorsze. Tylko sucho bardzo.

Ewuś u Ciebie dużo więcej widać pięknych warzyw, a i u Przemka można zawsze się zmotywować
Mam dwa dorodne pory zimowe po zimie i cebule oczyszczoną i to było na tyle....kwiatki posadzę do nich
Agania 12:32, 02 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Struktura zielnika (dla Konstancji):

Nie tylko dla Konstancji, dla mnie to też jest inspiracja
Bogdzia 13:04, 02 cze 2015

Wszystko piękne i do podziwiania. Zielnik , warzywnik, rdest czy łubiny no i w koncu sklep z pszczółka.Bardzo u Ciebie klimatycznie , sielsko i anielsko , pozdrówka.
Milka 13:06, 02 cze 2015

Te jasne łubiny mam i tylko te będę mnożyć u mnie slimaki uwielbiają ich kwiaty zżerać!
Pszczelarnia 20:54, 02 cze 2015

Rdest na mokrej łące pod brzozami - Wollerton Old Hall (niestety jakość zdjęć niezadawalająca):

Wyobrażam sobie taką mokrą łąkę z bordową leszczyną i rdestem, i jaskrami oraz różą kłodzką.

21:34, 02 cze 2015
Rdest. Mam pokrewny - najmniej polecam: niska, mocno zadarniająca roślina, bardzo nieładna po zimie- trudno ściąć i oczyścić z zeschłych liści. Mam rdest wężownik - to ten na zdjęciach powyżej, rozrasta się ale pod kontrolą, bo nie ma idealnych warunków (kamienista gleba). Mam rdest himalajski - to ten z ogrodów Pieta Outdolfa, kwitnie od lipca do października, fantastyczny, słabo przyrasta. Sadzony 2 lata temu jeszcze nie jest gotowy do podziału (albo ja nie umiem się za niego zabrać, gdyż otaczam go nabożną - ogrodniczą - czcią).

a kwiatholandii tak poleca rdest pokrewny "Darjeeling Red" gdzieś doczytałam ze ekspansywny ale pierwszy raz czytam ze brzydki po zimie.

a i jeszcze mam pytanie bo ty znawczyni bylin jesteś
kocimiętka po zimie nie odbiła ...czyżby wymarzła? ...bo zimy nie było dużej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies