Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:43, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek przeczytałam pytanie u Irenki. Moja teściowa obcięła mahonii wszystkie zielone gałązki. Na cmentarz potrzebowała podobno i sąsiadki też potrzebowałyZostały badyle łyse. Nie zdążyłam wyrzucić i teraz jest cała w świeżych zielonych gałązkach.

Koleżanka ma szpaler z mahonii która zrobiła sie jak baba jaga, a i moja też już za wielka. Zapytałam czy można pociąć i stwierdziłam, że niestety ale z mahonii doktoratu nie robiłam Ale znam Irenke A tu nie tylko Irenka wie

Najdorodniejsze hiacynty są pod trawą I siedzą w jednym miejscu już chyba 6 lat ... nie widać ale są olbrzymie.
Ogród Loczka 20:42, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz wszystkiego co najlepsze Niech wszystkie marzenia szybko się spełniają

Dziękuję Gosiu. Ps. Co tam za nasionka kupowałaś dzisiaj ?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:42, 22 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Popijam kawkę sobie u ciebie i utrwalam twój piękny ogródeczek...gdzie Ula go wyczarowała, prawdziwy unikat

Pytałaś o żółte drzewko, nie do słońca, takich to nie znam, ale jak żółte, to będzie miał lekko zółte i w cieniu, jakie znam
1) wiąz holenderski Wredei
2) buk kolumnowy Dawic Gold
3) klon jesionolistny Aurea
4) klon japoński Shirasawy Aureum
4) dereń biały/rozłogowy Aureum
O czerwonych liściach, to tylko mój Atropurpureum/w pełnym słońcu, ale czerwoną korę ma klon Sangokaku...liście u niego się przebarwiają wiosną żóciutkie, potem zielone, jesienią pomarańczowe
Może coś wybierzesz

Nie wiem gdzie Ula zdobyła te cuda No to dałaś mi teraz wybór, zakombinuję się na amen
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:42, 22 kwi 2015

Do góry
Dziewczyny, u mnie jaskry będą panowały w następnym sezonie W tym panują we wnętrzach i tyci w ogrodzie. Piękne, subtelne kwiaty i bardzo trwałe po ścięciu. Polecam jako pociechę w domu w pochmurne dni

Nie pokazyję za wiele, bo z drugiej strony ogrodu mam metamorfozę i remont tynku, także jest....słabo Do weekendu będzie czysto i coś tam można pokazywać. Trawa dochodzi do siebie, nawodnienie odpalone, cała rabata przed chjnami wyrzucona i...jest " biała karta " Brzozy pędzą jak szalone. Doszło trochę donic, ale sąsiadka się zakochała i donic nie ma, więc na szybko obfociłam ku pamięci i tworzę nowe.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:41, 22 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na żywo jeszcze piękniejsza
Buziak
Trudny teren- wokół domu od południa i pod balkonem 20:41, 22 kwi 2015

Do góry
Witam,
ponawiam wątek, bo widzę, że coś namieszałam i nie wkleiłam zdjęć. Aby nie wyszło, że jestem gburowata i pcham się z butami chciałam się ładnie przestawić (co namiętnie robiłam wczoraj w wątku powitań, ale nie wkleiłam go i dzisiaj ponownie pisałam!). Podglądam Was od dłuższego czasu i jestem naprawdę pełna podziwu dla Waszych ogrodów, życzyłabym sobie takiej weny twórczej i pieniędzy! Mam działkę ponad 1 000m, położoną w mieście, ale nie przy głównej drodze, wiec dookoła nieużytki. W domu 3 małych dzieci, więc w ogrodzie musi być miejsce na basen, trampolinę, badmingtona, boisko do piłki nożnej, grilla, huśtawkę, jazdę na rowerze (a co!), ogródek warzywny (bo dzieciaki lubią wrzucać nasionka do ziemi), a czasu - wiadomo - mało. Brak czasu, finansów, brak wiedzy i wyobraźni spowodował, ze się trochę zatraciłam w tworzeniu tego miejsca. Niby fajnie, ale czegoś brakuje - na pewno jest zbyt mało roślin zimozielonych, co daje się odczuć w zimę, no i roślinki są maluśkie!Obecnie mam problem z opaską wokół domu. Pisałam o tym w wątku powyższej, a ponieważ "zgubiłam" zdjęcia robię to ponownie. Bardzo proszę o wskazówkę. pozdrawiam
Mój własny kawałek klepiska 20:41, 22 kwi 2015

Do góry
Mo_nira napisał(a)
Dziś znalazłam to

nie wiem co to takiego

To ciemiernik - kwitnie bardzo wcześnie. Na wcześniejszych zdjęciach jest (wd mnie) pieris japonica i barwinek.
Zerknij do mnie jak ja zrobiłam ścieżki wokół skrzyni. Teraz robię cztery dodatkowe jak to mówisz "trumienki" - bo sadzenie w skrzyniach to fajna zabawa. U mnie żwirek odpadał (mam opaskę wokół domu wypełnioną żwirem i nie jestem z tego zadowolona). Przy nowych skrzyniach planuję coś innego- kupiłam płytki betonowe (imitujące drewno) pomalowałam i zrobię ścieżkę z tych płytek. Jest to trwałe i łatwe w utrzymaniu rozwiązanie.
Pozdrawiam Dolny Śląsk, który bardzo lubię
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:40, 22 kwi 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)
Niesamowite tempo rozkwitania tej Twojej wisienki
Cztery godziny i taka zmiana...
Moja Kanzan jeszcze w pąkach.

Kwitnie dosłownie w oczach
W zeszłym roku posadziłam lilię himalajska.. stała w miejscu,.. a w tym idzie jak burza... tfu ,tfu nie zapeszyć .. już ma z 30 cm...

Ogród Loczka 20:40, 22 kwi 2015

Do góry
Łukasz wszystkiego co najlepsze Niech wszystkie marzenia szybko się spełniają
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:38, 22 kwi 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Pospacerowałam po twoim ogrodzie - wiosna! Pozdrówka zostawiam!

Anitko wiosna, cieszę się, ze zajrzałaś .. i spaceruj dalej

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:37, 22 kwi 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Kiku cudna ! No jakżeby inaczej przecież nie może odstawać od reszty

Jeszcze pół wiadra kłączy runianki wykopałam Ale już posadzę gdzieś u siebie ..dla Ciebie. Pod matą miała się bardzo dobre, polazła w głąb i w dal dalekooo... coś czuję, że z jej powodu ciemierniki będę przesadzać gdzie indziej bo mi je zagłuszy
I jakiś obrazek..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:35, 22 kwi 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
I bardzo dobrze że coraz więcej roślin kwitnie - w końcu wiosna niech bedzie wiosną
Aniu, w niedzielę planuję rodzinny wypad do Bolestraszyc - mam nadzieję że magnolie wytrzymają i dadzą pokaz

Ja obiecałam rodzinie wypad na weekend majowy

Ogrodowe przygody 20:32, 22 kwi 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:31, 22 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Uff, wreszcie nadrobiłam zaległości. Kiku dała czadu! Pozdrawiam.

JESZCZE DA, rozkręca się
Jakieś dzisiejsze obrazki i sorki, ale was porzucę.
Po ciemku wykopywałam karpę jałowca (ułamałam łopatę), przerzucałam kompost i posadziłam ciemierniki, podzieliłam żurawki Karoli, podlałam w szklarnii doniczki. Wolny czas spożytkowałam ..

Ogrodowe przygody 20:31, 22 kwi 2015

Do góry
carnaval de nice

powoli nabiera rumieńców
Ogrodowe przygody 20:28, 22 kwi 2015

Do góry
ice cream razem z super parrot będzie barokowo

Ogrodowe przygody 20:25, 22 kwi 2015

Do góry
tych też mam więcej blue diamond
Ogrodowe przygody 20:22, 22 kwi 2015

Do góry
pełny zielony mam 2 takie sztuki

Ogrodowe przygody 20:20, 22 kwi 2015

Do góry
te powyżej są z poprzedniego sezonu
a te wsadzone jesienią to jakaś Biedronkowa podróbka
kupione jako empor ale nie podobne do tych oryginalnych nie są przede wszystkim pełne
jeden ma tylko charakterystyczny pasek reszta 20 szt. podobne do purissima

na szczęście są na innej rabacie
Ogrodowe przygody 20:17, 22 kwi 2015

Do góry
mała prezentacja dobrze znany i lubiany
exotic empor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies