Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:50, 20 kwi 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:49, 20 kwi 2015

Do góry
To jeszcze jedna cudowność

Zachwyt i obawa 19:48, 20 kwi 2015

Do góry
Jestem zachwycona i być może to poczatek mojej drogi do stworzenia cczegos własnego-ogrodka moze ogrodu dzięki Waszym inspiracjom i Waszym pasjom.Tak jestem zachwycona i jednocześnie rozzalona bo jak szybko stworzyć ogrod niezbyt duzym kosztem.By stworzyc go ze smakiem dobrym gustem i wg wlasnego poczucia estetyki . kupiliśmy stary dom w ksztalcie kostki z lat 69.

Dzieci szczęśliwe my też.Sąsiedzi cudowni.Spokój.Jeszcze jedno marzenie mam.Wypić kawę o poranku przy pachnącej maciejce - wspomnienie działki dziadków których już nie ma i wśród hortensji i bukszpanu.Pani Danusi ogród...marzenie.Gratulacje raz jeszcze za talent i książkę!
Podpowiedzcie proszę bo jestem kompletnym laikiem.Czytam czytam i oglądam.I za dużo informacji.Za dużo na raz...niecierpliwa jestem....
Oto moje zdjęcia noweg- starego, wyremontowanego w zakresie możliwości domu.Przyszedł czas na to co na zewnątrz....Podpowiedzcie jak oganąć rabatę.Co z resztą.Co przesadzić, bo już widzę swoje gafy....Trawnik Pani Danusiu masakra.Chyba trzebaby przekopać.Chwasty i mech.Może kasę włożyć w to właśnie.Sąsiedzi twierdzą że tu ciężko utrzymać trawnik.Piaszczysta ziemia.Nawet po zwiezieniu nowej przy urlopie i małym zaniedbaniu może nas spotkać niespodzianka przykra.Nie wiem ...Zrobić rolki trawy czy walczyć z tym.Drzewa owocowe...Na końcu za domem będzie garaż kiedyś.I kostka kiedyś będzie antracytowo - jasno szara..nie mam pomysłu.Hortensje limeligh koniecznie kupię tylko gdzie je sadzić....i z czym...

Jesli możecie podpowiedzi mile widziane.Pozdrawiam i mile Was witam

Przód przed domem...

Ogród w cieniu drzew 19:47, 20 kwi 2015

Do góry
Zrobiłam zdjęcia fragmentów ogrodu ale nie mam się czym chwalić. Naprawdę. W rzeczywistości wygląda trochę lepiej niż na zdjęciach. Ale tylko trochę...

Tu będzie kiedyś biała rabata. Nie wiem czy wytrwam w postanowieniu wiosennym. Może jak rabata dostanie 'plecki' będzie lepiej wyglądała? Jeszcze zastanawiam się nad poszerzeniem rabaty do przodu czyli do drogi. Bo na razie kształt mi sie źle kojarzy...

A tu na potwierdzenie, że działam. Wsadzone rośliny, które już miałam. Bardzo słabo rosną bo od 2 tygodni mamy niezbyt wysokie temperatury.

Jak widać po południu jest w cieniu. Latem będzie więcej słońca.

Po drugiej stronie wjazdowej drogi rabata z borówkami. Jakoś dziwnie zrobiłam zdjęcie, ale prawa krawędź jest równoległa do drogi. Nieszczególnie podoba mi sie kształt rabaty ale na razie nie mam pomysłu. Przynajmniej są kanciki i wygląda na zadbaną. Z lewej strony na rabacie widoczny perukowiec.

Cdn.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:47, 20 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

a co to za intrygująca dziura ?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:44, 20 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

eee tam

zarobiona jestem
grzebię na tyłach w wolnym czasie

na tyłach,,, to jakby ze szmateczką wypolerowane!!!

co tam robisz? Panuje harmonia, ład i porządek - medytować można
Wydzielenie warzywniaka 19:43, 20 kwi 2015

Do góry
Wygląda na to, że warzywniak doczekał się ciepła. Teraz tylko czekać wschodów.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:37, 20 kwi 2015

Do góry
Kolejne różowe girlandy należą do migdałków...

Pokażę nasz ogród 19:37, 20 kwi 2015

Do góry
To chyba jednak niedobre miejsce na wiąza. Widziałam w ogrodach, rośnie z niego niezły olbrzym.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:36, 20 kwi 2015

Do góry
Ja to już płaczę bo przecież te sadzonki są drogie, ale na głupotę ludzką nie ma rady, prosisz, a to się cieszy i dalej karmi, po co je teraz karmić to nie zima niech myszy łowią, a to byki takie upasione
To będzie zaczarowany ogród 19:36, 20 kwi 2015

Do góry
Witam. Powiedz nam, proszę, jaka to odmiana magnolii. Jest przeurocza, tak samo, jak jej właścicielka.

Greglis napisał(a)
na osobny post zasługuje moja wreszcie kwitnąca magnolia . Po trzech latach wreszcie doczekałam się kwiatów . Więc wybaczcie tę ilość zdjęć

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:33, 20 kwi 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
od rana wieje okropnie , widać jaką mam wspaniałą glebę te "wydmy" nawiało z miejsca gdzie jest już ulepszona ziemia na trawnik

co ty narzekasz, mozna sie poczuc jak nad morzem
Pokażę nasz ogród 19:32, 20 kwi 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:32, 20 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogusiu w tamtym roku tej trójlist tak wyglądał takie mi robią spustoszenie te kocury
Aniu...nie wspominaj mi o tych kotach...nadal grasują a sasiadka zachorowała na oczy,jakaś choroba odzwierzęca,bo ją zadrapał w rękę...i nadal siedzi z nimi na fotelu...i co tu można mówić.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:30, 20 kwi 2015

Do góry
Magnolia rozkwita...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:30, 20 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
za sprawą Irenki dokupiłam dzisiaj pomarańczowych tulipków po powrocie do domu zrobiłam remanent w cebulach kóre kupiłam w tym roku i stwierdzilam, że przegiełam, moooocno biorąc pod uwagę że czekam na sporą dostawę ze sklepu inernetowego....

Czosnek gladiator - 30szt
czosnek mount everest - 11
czosnek purple sensation -12
tulipan queen of the night - 220
tulipan claudia - 96
tulipan elegant lady - 72
tulipan exotic emperor - 175
tulipan van eijk - 24
tulipan huis ten bosch - 8
tulipan princes irena - 48
ulipan freeman - 40
tulipan sun loven - 40
tulipan ballerina - 20
szachownica uva-vulpis - 30
szafirek latifolium - 200
szafirek armeniacum - 120
narcyza bridal crown - 45
narcyza cheerfulness - 24

wychodzi mi 1100 cebul...

wygooglalam zdjecie twoich zakupow...no niezle
a jak kwitly ? rosną dalej w tym roku ?
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:29, 20 kwi 2015

Do góry
od rana wieje okropnie , widać jaką mam wspaniałą glebę te "wydmy" nawiało z miejsca gdzie jest już ulepszona ziemia na trawnik

a jednak coś mi rośnie
padło mi kilka glicynii, jedną wyrzuciłem bo nie chciała przez lata zakwitnąć a tu tak niespodzianka -bo to chyba pąki kwiatowe

mega liście a na dodatek więcej płatków

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:26, 20 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Tłuściutkie pączki RH,dziubek trójlista i łan czerwonego ciemiernika....zachwyca.

Bogusiu w tamtym roku tej trójlist tak wyglądał takie mi robią spustoszenie te kocury
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:26, 20 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
To już dzięki tobie znam nazwę muszę sobie zapisać, bo chyba je dokupię u mnie 3 rok i nadal tak samo zachwycają
córcie zachwycone ogrodem, życiem, to dobrze i cieszy, zwłaszcza jak mogą w wodzie taki przychówek podziwiać

Ja sie nimi zachwyciłam

A dzieci to musiałam przegonic od galaretki
Przycinanie - cięcie tui 19:25, 20 kwi 2015

Do góry
Oto moje tuje "kórnik":

Nigdy nie były cięte.
Przymierzam się do nich już od miesiąca ale do tej pory nie było pogody. Albo zimnica albo halny. Czy mogę je jeszcze ciąć, czy raczej puściły już soki? chciałabym zrównać je wysokością i przyciąc wzdłuż kija teleskopowego od samego dołu aż po czubek,
potem podsypać korą i spryskać pinivitem?
Mogę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies