Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 00:17, 25 maj 2015

W drodze powrotnej zaplanowany Wrocław, a w nim Japoński Ogród, Panorama Racławicka i ...Miłkowo.
W Japońskim kolorowo i pachnąco.

Kwitną rododendrony, azalie, wisterie.

weronika77 00:30, 25 maj 2015

Obraz PANORAMA RACŁAWICKA 15m wysoki i 120m długości
oglądany jakby ze wzgórza z wkomponowanym rzeczywistym obrazem krzewów, ziemi, sprawia, że jesteśmy jakby w centrum zdarzeń.

Wiadomość z ostatniej chwili. Mamy nowego prezydenta.
weronika77 00:52, 25 maj 2015

W Miłkowie byłam, tamaryszek widziałam, kalinę też, nowych nasadzeń dużo. Wszystko rośnie bujnie, pięknie, pachnie. Wymieniłyśmy roślinki, a potem przez kilka godzin prowadziłyśmy ciekawe rozmowy. My głównie z ciekawością słuchaliśmy nowinek o nowoczesnym leczeniu, odżywianiu, oczyszczaniu organizmu, z efektem odzyskania zdrowia, energii, a nawet młodości, czego Miłkowie są żywym obrazem. I my zamierzamy iść tym śladem.,
Szkoda, że nie uwieczniłam szklanic z ekosokiem przygotowanym błyskawicznie przez M Irenki. Piękny kolor, słodki smaczek i do tego samo zdrowie. Ciasto ekologiczne zrobię jak tylko dostanę przepis, bo wyśmienite.

Tamaryszki, kalina i ich właścicielka. Chwalić nie trzeba, bo widać.

Sunia przylepka i figlarka rozkoszna.
Irenko i Zygmuncie, dziękujemy serdecznie. Do zobaczenia u nas.
dajana 10:57, 27 maj 2015

Hosty jak hosty, ale ten klonik o którym zapomniałam ucieszył mnie bardzo bo jak widać na zdjęciu pokochał nową panią i rośnie! Cierpienie Małej mi po starcie ukochanego psa nie daje mi spokoju .Choć nie był to mój pies ilekroć ją widzę sama płaczę. Muszę ją odwiedzić koniecznie .Weroniko czy mogłabyś poprosić Irenkę o przepis na to ekologiczne ciasto i zamieszczenie go w kuchni ogrodowej? . Sposób odżywiania również mnie zaciekawił .Ciekawe dokąd się niebawem wybierzesz ? Lubię twoje relacje z wycieczek ale jest ktoś kto waszych wyjazdów nie lubi .Ucałuj ode mnie Kajtusia
weronika77 23:30, 27 maj 2015

dajana napisał(a)
...Weroniko czy mogłabyś poprosić Irenkę o przepis na to ekologiczne ciasto i zamieszczenie go w kuchni ogrodowej? . Sposób odżywiania również mnie zaciekawił .Ciekawe dokąd się niebawem wybierzesz ? Lubię twoje relacje z wycieczek ale jest ktoś kto waszych wyjazdów nie lubi .Ucałuj ode mnie Kajtusia

Dajano, ten ktoś za to lubi nasze powroty, i nie jest sam, gdy wyjeżdżamy.
Ja też nie lubię wyjeżdżać ale widywać się z bliskimi i ciekawymi ludźmi chciałabym.
Irenkę poproszę o przepis w kuchni ogrodowej. Kajtusia całuję, choć on lubi pieszczoty krótko i trzeba wiedzieć kiedy, ma humorki. To nie dziewczynka tylko chłopak w pewnym sensie.
Oprócz Kajtka, czeka na nas też ogród, i my ciekawi, czy coś w tym czasie zakwitło. Po naszym krótkim wyjeździe jakby przybyło zieleni i różu.

weronika77 23:39, 27 maj 2015

weronika77 23:51, 27 maj 2015

Czas różaneczników trwa. Jedne przekwitają a inne w pąkach.

weronika77 00:01, 28 maj 2015

Kwitną irysy.

Kalina ma pompony podobne do hortensji, które za chwilę będą w pąkach.
Trochę mniejsze pompony.

Za bukszpanami cała linia białych zawciągów.

Przekwitająca wisteria.

Tak kwitnie skalnica cieniolubna, podarunek od Basi Krajewskiej.
Dziękuję Basiu.
barbara_kraj... 23:32, 28 maj 2015

Weroniko, zachwyciłam się wszystkim po kolei: Waszą wycieczką, spotkaniem z Irenką w Jej ogrodzie, a szczególnie Waszym barwnym ogrodem.

Cieszę się, że skalnica cienista ładnie się rozrosła. Ta niewysoka i skromna roślinka równie skromnymi kwiatkami potrafi zwrócić na siebie uwagę.
weronika77 20:03, 30 maj 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, zachwyciłam się wszystkim po kolei: Waszą wycieczką, spotkaniem z Irenką w Jej ogrodzie, a szczególnie Waszym barwnym ogrodem.

Cieszę się, że skalnica cienista ładnie się rozrosła. Ta niewysoka i skromna roślinka równie skromnymi kwiatkami potrafi zwrócić na siebie uwagę.

Ta skalnica zwraca na siebie uwagę mgiełką drobnych kwiatuszków.

Kwitnie wczesna peonia czerwona,

coraz więcej irysów,

margerytki białe wczesne i różowe.

Robinia różowa zaraz przesłoni swoimi kwiatami przekwitające rododendrony.