Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

Magda70 22:11, 29 maj 2015

kurde....ja czekam na te bambusy...
butterfly 22:27, 29 maj 2015

katiaxx napisał(a)

miałam nie wklejac ale wkleję a co mi tam, może ktoś będzie kiedyś ciekawy jak zrobić łącznik do bariery korzneiowej to eM zrobił tak;

A ja jestem ciekawa I bardzo ci za to zdjecie dziekuję
Madzenka 08:59, 30 maj 2015

Kasiu jakie kupiłas bambusy?
Bariera w pełni profesjonalna!!!
katiaxx 12:52, 30 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Kasiu jakie kupiłas bambusy?
Bariera w pełni profesjonalna!!!

Marzenko, mam 4 sztuku tego łobuza

http://encyklopedia-bambusow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=122:fylostachys-zotobruzdowy-phyllostachys-aureosulcata-aureocaulis-&catid=82:fylostachys&Itemid=97

bambus to jedno ale ile zachodu z ziemią z barierą ...
katiaxx 12:53, 30 maj 2015

butterfly napisał(a)

A ja jestem ciekawa I bardzo ci za to zdjecie dziekuję

planujesz ?
katiaxx 12:53, 30 maj 2015

Magda70 napisał(a)
kurde....ja czekam na te bambusy...

jeszcze ciu ciut ale on mały , efektu łał nie będzie
katiaxx 19:46, 30 maj 2015

ok, dziś ogrodowo dzień owocny, najpierw zakupy , rozlatująca się pożyczoną cieżarówką w której bynajmniej było mi wyjątkowo nie do twarzy ale nie będę narzekać, pożyczyli więc jest ok, dorebooski zakupione, listki piekne ciemnozielone, stoją jak armia wyszkolonych żołnierzy, równiuśko, wszystkie wybierane z setek innych , zresztą identycznych

byłam w szkółce Kurowscy, oj, było na co popatrzeć, po moich szkółkach chałupniczych to raj, poza tym dostałam rabat więc wróciłam wielce zadowolona . Brzozy mają między 2-3 metry.

Nie mam przygotowanego miejsca ale uznałam że muszę robić zakupy bo to mnie mobilizuje, rośliny nie mogą długo stać w doniczkach, dorenbosy będą podsadzone śmiałkiem a w nim czosnki główkowante i inne drobne gdzie nie-gdzie kwitnące ale te juz dosadzę w przyszłym roku.

katiaxx 19:52, 30 maj 2015

o rany wcięło wpis , muszę jeszcze raz

wiem,że jestem nudna z tą kaliną ale ją uwielbiam miałam ją zastąpić dereniem sibirica ale w końcu postanowiłam się trzymać planu wypuściła sporo kwiatów i ma kilka pąków w zanadrzu zobaczymy jak długo będzie kwitła

katiaxx 19:59, 30 maj 2015

No i bambusy , miałam je ruszyć w przyszłym tygodniu ale pomyślałam że skoro Magdzie tak zależny to zrobię to dla niej nawaliłam ziemi z wora ile miałam , w sumie chyba z 10 worków, w tym trochę substrala który jest wzbogacony, dodałam kory, miałam jeden worek odkwaszonego torfu, prawie dokończony kompost, koński dopalacz - i na koniec - trupa larwy motyla bo wyczytałam w jednej pracy magistrsekiej na temat hodowli bamboo w pl, że bambusy lubią padlinę jako nawóz - to nie mają, i niech mi tylko spróbują nie rosnąć !!!!

kazali dać dobre żyzne podłoże, dałam, co miałam

W sumie to rabata jeszcze nie dokończona, poczekamy aż ziemia osiądzie, dosypię jeszcze ile trzeba i wtedy zakoruję

ps. nie to żebym czytała prace magisterskie na temat każdej wsadzanej rośliny - od otworzyło mi się akurat i to był jedyna rzecz jaką przeczytałam

katiaxx 20:04, 30 maj 2015

Bambus miał być aureosulcata aurecaulis ale jeden jest inny , pędy ma zielone, może się wybarwi ? nie reklamuję, nawet się cieszę,że się wymieszają . W wolnej chwili prześlę fotki do sprzedawcy i dopytam.