Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:58, 22 kwi 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania nie mogę uwierzyć, że u Cibie tyle kwitnie.... widziałaś w jakim stadium moja odnaleziona sasanka przecież.... o tulipanach to nie ma mowy... nawet pączków jeszcze nie widać... a przecież to tylko 50km...

No faktycznie może dlatego, że u mnie między domami
Lifting starego ogródka 20:57, 22 kwi 2015

Do góry

A to mój najśliczniejszy kwiatuszek i magnolia, która rośnie z tyłu domu

wszystko śliczne , trzmielinki piękne , ale najpiękniejsze dwa kwiatuszki z tyłu domu
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:57, 22 kwi 2015

Do góry
Iza oczywiście że szachownica, wczoraj byłam po ogrodzie zmęczona to mogłam popełnić gafę poprawię zarazsfociłam wszystkie u mnie kępki rutewek jakie mam to rutewka orlikolistna album
te niby są delavayi ale zobaczę jak zakwitną
jeszcze malutkie album tylko kwitła w tamtym roku te pąki psizęba to już chyba z miesiąc maja ochotę się otworzyć ale jeszcze czekają nie wiem na cobuziole
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:57, 22 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, u ciebie zawsze jest na czym oko zawiesić

Pieknie, kolorowo

Dziękuję.. tak kolorowo to w tym roku nie ma, bo niestety cebulowych w stosunku do zeszłych lat malutko Praktycznie nic nie posadziłam z cebulowych, a dużo zlikwidowałam.
Forsycja Maluch.. kolejny rok .. miała jeden kwiatek.. dzięki czemu wiem, że to na pewno forsycja.. jak nie zapomnę to opindolę ja na jeża.. od 6 czy 7 lat strajkuje. Czy cięta czy nie...

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:56, 22 kwi 2015

Do góry
I moje dzisiejsze zakupy, już posadzone

I coraz więcej tulipanków
Hortensjada 20:54, 22 kwi 2015

Do góry
I na kolacyjkę po ciężkiej harówce w ogrodzie kilka dzisiejszych fotek

Powoli żegnamy ciemierniki

Pierwsza piwonia gotowa do kwitnienia

Bez wiśni ani rusz
Trudny teren - dużo pracy! 20:53, 22 kwi 2015

Do góry
Przepraszam, że wstawiam nie swoje zdjecia ale bardzo mi się podobają takie polaczenia- zestawienia I chętnie bym widziała cos podobnego w swoim przedogrodku.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:53, 22 kwi 2015

Do góry
Gosia,
a co będzie posadzone na frontowej rabacie. Czy był na nią pomysł, bo nie mogę znaleźć.
Ja bym dała dodatkowe pole na niskie byliny, ale w jednolitym gatunku, żeby nie było misz masz. Bez przedzielania rabaty kostką. Znaczy się kostka tylko po zewnętrznej krawędzi. Coś takiego, żeby uniknąć symetrii

A w ogóle docelowo zrezygnowałabym z trawy na tym kawałku tylko weź pod uwagę, że ja w transie wycinania darni jestem Dodawałabym takie pola od najwyższych do najniższych roślin. Każde pole jednolite rośliny.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:53, 22 kwi 2015

Do góry
Basia i o to chodzi a w tym miejscu jałowiec Blue Chip zastąpił jodłę balsamiczną Piccolo o reszcie innym razem
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:52, 22 kwi 2015

Do góry
Przyszła paczka z Bylinowego Dorodne, świetnie zapakowane roślinki
Już siedzą w ziemi Znowu do zmroku sadziłam

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:52, 22 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

jak się baby rozgadają to tak bywa będzie pretekst do odwiedzin

Sorki, ale mam urwanie dupy i myśli krążą przy stu tematach na raz.. teraz w chwili przerwy myślę komu mam podpaść jutro

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:51, 22 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Dopiero wpadlam i przeczytalam, mahonia swietnie znosi ciecie, odmladza sie i gestnieje, ale nalezy to robic teraz

U mnie dopiero zbierają się do kwitnienia, jak przekwitną to pójdą pod sekator.. dzięki
I lawenda ta te pod sektaro i jeszcze wrzosy. oj .. tylko kiedy

Róże i inne dobro mam w warzywniku.. chyba będę mieć latem róże w donicy .. muszę posadzić bo je trafi Te jeszcze dość łyse, a inne dalej mam całe w liściach

Edit.. patrz jaka Twoja trawka jest śliczna .. znów ją podzielę na więcej

Mój własny kawałek klepiska 20:45, 22 kwi 2015

Do góry
Mo_nira napisał(a)
takie coś też znalazłam i też się zastanawiam jak to ugryźć

Wygląda jak piwonia...

trzcinnik

hosta

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:43, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek przeczytałam pytanie u Irenki. Moja teściowa obcięła mahonii wszystkie zielone gałązki. Na cmentarz potrzebowała podobno i sąsiadki też potrzebowałyZostały badyle łyse. Nie zdążyłam wyrzucić i teraz jest cała w świeżych zielonych gałązkach.

Koleżanka ma szpaler z mahonii która zrobiła sie jak baba jaga, a i moja też już za wielka. Zapytałam czy można pociąć i stwierdziłam, że niestety ale z mahonii doktoratu nie robiłam Ale znam Irenke A tu nie tylko Irenka wie

Najdorodniejsze hiacynty są pod trawą I siedzą w jednym miejscu już chyba 6 lat ... nie widać ale są olbrzymie.
Ogród Loczka 20:42, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz wszystkiego co najlepsze Niech wszystkie marzenia szybko się spełniają

Dziękuję Gosiu. Ps. Co tam za nasionka kupowałaś dzisiaj ?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:42, 22 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Popijam kawkę sobie u ciebie i utrwalam twój piękny ogródeczek...gdzie Ula go wyczarowała, prawdziwy unikat

Pytałaś o żółte drzewko, nie do słońca, takich to nie znam, ale jak żółte, to będzie miał lekko zółte i w cieniu, jakie znam
1) wiąz holenderski Wredei
2) buk kolumnowy Dawic Gold
3) klon jesionolistny Aurea
4) klon japoński Shirasawy Aureum
4) dereń biały/rozłogowy Aureum
O czerwonych liściach, to tylko mój Atropurpureum/w pełnym słońcu, ale czerwoną korę ma klon Sangokaku...liście u niego się przebarwiają wiosną żóciutkie, potem zielone, jesienią pomarańczowe
Może coś wybierzesz

Nie wiem gdzie Ula zdobyła te cuda No to dałaś mi teraz wybór, zakombinuję się na amen
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:42, 22 kwi 2015

Do góry
Dziewczyny, u mnie jaskry będą panowały w następnym sezonie W tym panują we wnętrzach i tyci w ogrodzie. Piękne, subtelne kwiaty i bardzo trwałe po ścięciu. Polecam jako pociechę w domu w pochmurne dni

Nie pokazyję za wiele, bo z drugiej strony ogrodu mam metamorfozę i remont tynku, także jest....słabo Do weekendu będzie czysto i coś tam można pokazywać. Trawa dochodzi do siebie, nawodnienie odpalone, cała rabata przed chjnami wyrzucona i...jest " biała karta " Brzozy pędzą jak szalone. Doszło trochę donic, ale sąsiadka się zakochała i donic nie ma, więc na szybko obfociłam ku pamięci i tworzę nowe.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:41, 22 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na żywo jeszcze piękniejsza
Buziak
Trudny teren- wokół domu od południa i pod balkonem 20:41, 22 kwi 2015

Do góry
Witam,
ponawiam wątek, bo widzę, że coś namieszałam i nie wkleiłam zdjęć. Aby nie wyszło, że jestem gburowata i pcham się z butami chciałam się ładnie przestawić (co namiętnie robiłam wczoraj w wątku powitań, ale nie wkleiłam go i dzisiaj ponownie pisałam!). Podglądam Was od dłuższego czasu i jestem naprawdę pełna podziwu dla Waszych ogrodów, życzyłabym sobie takiej weny twórczej i pieniędzy! Mam działkę ponad 1 000m, położoną w mieście, ale nie przy głównej drodze, wiec dookoła nieużytki. W domu 3 małych dzieci, więc w ogrodzie musi być miejsce na basen, trampolinę, badmingtona, boisko do piłki nożnej, grilla, huśtawkę, jazdę na rowerze (a co!), ogródek warzywny (bo dzieciaki lubią wrzucać nasionka do ziemi), a czasu - wiadomo - mało. Brak czasu, finansów, brak wiedzy i wyobraźni spowodował, ze się trochę zatraciłam w tworzeniu tego miejsca. Niby fajnie, ale czegoś brakuje - na pewno jest zbyt mało roślin zimozielonych, co daje się odczuć w zimę, no i roślinki są maluśkie!Obecnie mam problem z opaską wokół domu. Pisałam o tym w wątku powyższej, a ponieważ "zgubiłam" zdjęcia robię to ponownie. Bardzo proszę o wskazówkę. pozdrawiam
Mój własny kawałek klepiska 20:41, 22 kwi 2015

Do góry
Mo_nira napisał(a)
Dziś znalazłam to

nie wiem co to takiego

To ciemiernik - kwitnie bardzo wcześnie. Na wcześniejszych zdjęciach jest (wd mnie) pieris japonica i barwinek.
Zerknij do mnie jak ja zrobiłam ścieżki wokół skrzyni. Teraz robię cztery dodatkowe jak to mówisz "trumienki" - bo sadzenie w skrzyniach to fajna zabawa. U mnie żwirek odpadał (mam opaskę wokół domu wypełnioną żwirem i nie jestem z tego zadowolona). Przy nowych skrzyniach planuję coś innego- kupiłam płytki betonowe (imitujące drewno) pomalowałam i zrobię ścieżkę z tych płytek. Jest to trwałe i łatwe w utrzymaniu rozwiązanie.
Pozdrawiam Dolny Śląsk, który bardzo lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies