Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Kasya 17:33, 26 maj 2015

lewkonia jest jednoroczna ?
sadzonki gdzies mozna kupic ? bo nie widzialam...
kosolka 17:36, 26 maj 2015

iwka napisał(a)
Dzień dobry Olu

Obserwuję Twój wątek od początku, więc postanowiłam sie ujawnić.
Zauroczona jestem Twoją kratką z różami i bardzo mi się podoba rabata z kocimiętką, mus chyba kupić i gdzieś wcisnąć

Iwka, cieszę się Lubię tą kratkę Kocimiętkę też. Polecam, bo efekt daje niezły. Fajnie że się ujawniłaś
kosolka 17:37, 26 maj 2015

Viola napisał(a)
Ooooo tawułki juz pączkują u Ciebie i tawuła śnieżna cudniasta

Tawułka jedna - nie wiem która - czy różowa czy fioletowa. Tawuły zawsze mi się podobały. Te są van Heutea czy jak to się tam pisze A trzy są inne (nie pamiętam, muszę podejrzeć karteczkę) i dopiero zaczynają. Pozdrawiam!!!
kosolka 17:40, 26 maj 2015

07_Rene napisał(a)
Podczytuje dyskusje o żółknięciu róż i ciekawa jestem... Może rzeczywiście zbyt mocny oprysk był???
Kocimiętka powala. Rabata z krzewuszkami dobrze się zapowiada No i te róże...

Mam tylko nadzieję ze to nic poważnego z tymi rózami.. Mszyce przeboleję, a z tego mam nadzieję sie wyliżą..

Krzewuszki maleństwa jeszcze.. Muszę je jesienią lekko przesunąć do tyłu, w stronę tawuł, bo wlezą mi na miskanty (przed miskantami vanilki i rozchodniki). Słabo to widac jeszcze. Mam nadzieje ze jak to wszystko podrośnie, będzie tak jak chcialam.
kosolka 17:43, 26 maj 2015

Kasya napisał(a)
lewkonia jest jednoroczna ?
sadzonki gdzies mozna kupic ? bo nie widzialam...

Próbowałam o nich czegoś poszukać.. I nie wiem do końca czy wszystkie są jednoroczne? Ta jest chyba wielkopędowa, ja miałam letnią, taką drobniutką, delikatną w ubiegłym roku.
BusyBee 20:03, 26 maj 2015

kosolka napisał(a)

To lewkonia Śliczna
Fakt, róze - jako krzaczki - nie wyglądają źle. A nowe pędy są ładne, zdrowiutkie.. Dlatego przyszedł mi do głowy ten za silny oprysk..

Lewkonia...
......nie wiem czy powinnam się przyznawać na forum ogrodowym, ale....pierwsze słyszę
laurowisnia 11:07, 27 maj 2015

Olu, liście na popalone nie wyglądają, decisa nie używam, może to jednak ta pogoda deszczowa, nie wiem jaką masz glebę, może utworzyły się zastoiska wody wokół korzeni ze względu na kiepską przepuszczalność i tak róże zareagowały.
A te plamki czarne się pojawiają dalej, nie wiem czy to jednak nie mączniak rzekomy, tam słabo było widać.

Lewkonie są jednoroczne, może się chyba zdarzyć, że przezimują jak jest słaba zima.
kosolka 19:53, 29 maj 2015

Dzisiaj..

Stipowisko od Mirki.
Mireczko - bardzo Ci dziękuję!!! Z jeżówkami, które coś słabo wyglądają, zobaczymy co z nimi będzie, najwyżej dokupię. No i jeszcze coś wyższego by mi tu pasowało.. Szkoda że nie mam werbeny..

kosolka 19:55, 29 maj 2015

Iwonka - wiesz co to Wszystko pięknie rośnie! Od serca dane

kosolka 19:59, 29 maj 2015

Przy domku gospodarczym - bluszcz, clematis Montana, winobluszcz od Iwonki, dosadziłam dziś bergenie i barwinka. Wszystko jeszcze tyciuchne..

Dzisiejszy zakupik Wielka kępa, podzieliłam na trzy.