Ogarnęła mnie dzisiaj niemoc Ograniczyłam się do podlania warzywek i hortensji. Mam wrażenie, że moja marchewka w końcu wychodzi
Jest i drugi tulipanek, a będą jeszcze 4.
Zdjęcie kiepskie, bo z komórki i ciemno już było, ale stwierdziłam, że wkleję, żeby trochę nadać kolorów wątkowi
Agatko cieszę się z odwiedzin Twoich
A gdzie ja to wszystko upchnę sama nie wiem,ale już trochę posadziłam,tawuły te duże posadziłam pod stodołą-będę tam miała z nich szpaler(kupiłam je w Wiązownicy po 5zł)
Powojniki posadziłam jeden na ketmi a jeden na hortensji Pink Diamond ktore to krzewy są nad wyraz w tym momencie w nic nie obleczone a powojnik ten kwitnie najwcześniej i jest u mnie niezawodny
Wiem z doświadczenia że zawsze znajdzie się miejsce na coś co się bardzo podoba,a ja wiem że nigdy nie przestanę być kokoszką Dobrze mi z tym
Pozdrawiam serdecznie
Dzięki wielkie.Widzę że zawsze można na Ciebie liczyć
Myślisz że jak posadzę je tak 4 sztuki w kwadrat(tak jak z bukszpanami mialo byc) to bredzie dobrze wyglądało? Rabata będzie wysypana jakims kamieniem, więc po bokach hortensji byłby własnie kamień(coś takiego jak u Ciebie przy kosodrzewinie).Pytam bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić hortensji z kamieniem(bardziej widziałabym kore,ale mąż jest uparty
Dziękuję za wizytę
jeżeli chodzi o "górkę" i piętra to już jest całkowicie zmienione - będą tam jałowce, miskanty, janowce i wrzosy + przy dole irgi wczesne, a na dolnej rabacie jałowce płożące i turzyce bronze - także zmiany w trakcie, koparka już była i nasadzenia też w trakcie, a tutaj rysunek poglądowy
Tylko dla potrzeb kronikarskich wstawiam kilka zdjęć
Kwitnie sliwa wiśniowa
i zaczęła narcyzy thalia
ma kwiatostan coś co nie mam pojęcia jak się nazywa i tulipany z kilkudziesięciu kilkanaście zostało
i an koniec moje ulubione woodstock
co 2,5 metra powinno starczyc najwyzej pozniej mozna przycinac zeby nie wchodzilyy na siebie ( jaa tez o tym swierku nie slyszalam musze go zobaczyc gdzies na zywo