Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

boguslawa_ma... 18:01, 26 maj 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, tak wyglądał mój Czyściec wielkokwiatowy w ub. roku. Pzypuszczam, że roślina, którą dostałaś od sąsiadki jest taka sama.

[/quote
Jeszcze się dziś na działce przyjżałam i myślę że to tyba on.
Irysy już kwitną a u mnie w pączkach
Ivvvona 21:08, 26 maj 2015

Orliki śliczne, a ja dopiero w ubiegłym roku posadziłam pierwszego, który zbiera się do kwitnienia. Zastanawiam się, czemu ich wcześniej nie miałam?
Tulipanki dla Ciebie uszykowane, wykopałam dziś między jednym deszczem a drugim. Zdążyłam też cyknąć parę fotek. Mam nadzieję że w czwartek będzie lepsza pogoda.
barbara_kraj... 21:11, 26 maj 2015

Krys napisał(a)
Basiu piekne masz orliki,irysy oj wszystkie bylinki zdjecia juz są pozdrówka

Krysiu
Twój ogród pięknieje w oczach. Czasami myślę, że łatwiej urządzać ogród od podstaw niż przemeblowania robić.
barbara_kraj... 21:11, 26 maj 2015

Krys napisał(a)
Basiu piekne masz orliki,irysy oj wszystkie bylinki zdjecia juz są pozdrówka

Krysiu
Twój ogród pięknieje w oczach. Czasami myślę, że łatwiej urządzać ogród od podstaw niż przemeblowania robić.
barbara_kraj... 21:17, 26 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Ja też lubię orliki, ale wśród tych najzwyklejszych mam tylko granatowo-fioletowe i w zeszłym roku różowe dostałam. Wcale bym nie miała nic przeciw temu żeby się w dwukolorowe zmieniły

U nas ciągle pada paskudnie...przydało by się słoneczko....

A u mnie też przewaga tych ciemnych. Nawet różowych mi ubyło, pewnie w fiolety się zmieniły.
Dzisiaj u mnie lało niemal od rana. Od jutra ma być lepiej, oby!
barbara_kraj... 21:29, 26 maj 2015

jambosana napisał(a)
Serdecznie pozdrawiam Cię Basiu. Trochę mnie nie było, ale jakoś czasu nie miałam. Twój azyl jak zwykle tonie w kwiatach, ślicznie ! Orliki cudne. Gdyby Ci się nie rozsiała werbena, to mam jej w nadmiarze... Pięknie zakwitł omieg kaukaski od Ciebie, ostróżki utyły od ubiegłego roku, rozrasta się też zawilec. Tylko przepiękne naparstnice coś mi się nie rozsiały, nie wiem dlaczego. No, jest taka opcja, że je wyrwałam, ale raczej nie. Gdy będziesz miała czas to zapraszam, w szczególności, gdy będziesz mieć przeuroczych wnuków.

Cieszę się, że się odnalazłaś.
Siewki naparstnic u mnie się znajdą, ale dopiero w przyszłym roku będą kwitły. Tak więc na pewno odnowisz je u siebie.
Fajnie, ze większość roślin się przyjęła. Twoja ułudka tez się popisała, rozrasta się w błyskawicznym tempie. Bardzo mnie to cieszy.
Werben kilka dostałam, a ostatnio pokazały się moje siewki. Małe są, czekam aby podrosły i poprzesadzam je w odpowiednie miejsca.
Dziekuję za zaproszenie, ale Ty mogłabys po pracy wpaść do mnie. Na działce bywam często.
malgorzata_s... 21:44, 26 maj 2015

Orliki cudne U mnie w szkółkach pojawiły się takie niziutkie odmiany, wręcz miniaturowe. Znasz je może? Warto kupić? Pozdrawiam
barbara_kraj... 21:57, 26 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Orliki cudne U mnie w szkółkach pojawiły się takie niziutkie odmiany, wręcz miniaturowe. Znasz je może? Warto kupić? Pozdrawiam

Niestety nie znam tych miniaturowych orlików. Trzeba by poeksperymentować; kupić jedną sadzonkę i obserwować: czy nie wymarzają, czy się rozsiewają itp.
barbara_kraj... 22:02, 26 maj 2015

Ivvvona napisał(a)
Orliki śliczne, a ja dopiero w ubiegłym roku posadziłam pierwszego, który zbiera się do kwitnienia. Zastanawiam się, czemu ich wcześniej nie miałam?
Tulipanki dla Ciebie uszykowane, wykopałam dziś między jednym deszczem a drugim. Zdążyłam też cyknąć parę fotek. Mam nadzieję że w czwartek będzie lepsza pogoda.

Siewek orlików trochę by się znalazło Nie mogą być zbyt stare, bo orliki żle znoszą przesadzanie ze względu na długi korzeń palowy.
Pogoda juz jutro ma być lepsza, a w czwartek jeszcze lepsza, bo na zakupy jedziemy.
barbara_kraj... 22:07, 26 maj 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Jeszcze się dziś na działce przyjżałam i myślę że to tyba on.
Irysy już kwitną a u mnie w pączkach

Na pewno masz czyściec wielkokwiatowy, będziesz z niego zadowolona.
W tym roku irysów u mnie mało, trochę wywaliłam, trochę przesadzałam i niewiele zostało, a jeszcze mniej kwitnie.