Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Niby ogródek pszczółki Majki 14:37, 08 mar 2023

Do góry
Ooo jak mnie dawno tu nie było, także witajcie
U mnie w sumie nic nowego, w ogrodzie nic nie doszło. W tym roku mam już plany co dalej działać, jak wyjdzie czasowo - nie wiem. Na razie jedyne czym się mogę pochwalić to moja rozsada poziomek - robiłam pierwszy raz
Mam 3 odmiany: Rugia, Regina i Yellow Wonder. Myślę, że kolejne zdjęcia pokażę, jak trochę urosną po pikowaniu.

Mam też wysianą paprykę oraz arbuz. W weekend zamierzam wysiać także pomidory - w tym roku 11 odmian
Ogród Basi i Romka 14:32, 08 mar 2023

Do góry
A foliak w zeszłym sezonie dostał takie towarzystwo Po zimie skrzynie mają się ok, tylko kolor trochę bardziej szary się zrobił, ale zobaczymy jak zrobi się cieplej, więcej słońca, bo narazie zimno , mokro
April podbija las... 13:58, 08 mar 2023

Do góry
April napisał(a)

Daga, wydaje mi się że te pokrywy są jakieś standardowe, nie wiem, ok 80 cm może. Nie mierzyłam. Żurawki zasłaniają całkiem tą bardziej w głębi. A remoty tak wokół się kładą że też nie razi. Poza tym ta pierwsza musi być dostępna dla mężatego, więc musiałam posadzić coś po czym może chodzić i nie będzie rozwodu. Jak otworzy i przyciśnie jakieś liście przy zamykaniu też focha nie odstawiam. No coś za coś, jak to w związku.
Generalnie jak dla mnie przesłona jest wystarczająca żeby mnie nie wkurzać. Zresztą to i tak miejsce niewidoczne z punktów obserwacyjnych i wypoczynkowych

w sezonie. To jest tam, jak ten ołówek z cisa

Tu odrobinę widać zieloną pokrywę. |

Trzeba by nad nią stanąć żeby zauważyć. Parę kroków dalej już zarośnięte
Patrząc od strony wejścia do ogrodu

April, super zasłoniłaś te pokrywy roślinami. Ja mam takie na dereniowej. Rosną koło nich rozplenice i zasypałam je grubą korą. Mąż raz w roku tam zagląda jak beka przyjeżdża. Kore zgarnie ręką. Tylko musze tam nasadzenia uporządkować i zagęścić.
Może kiedyś osiągnę taki efekt. Pięknie masz.
Ogród Basi i Romka 13:55, 08 mar 2023

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Bardzo Ci dziękuję za zdjęcia
A ta drewniana podstawa jest jakoś połączona z ziemią, np. poprzez wbijane kotwy? Czy po prostu na niej stoi?

A przy okazji dopytam, czy wymieniasz ziemę w tunelu? Jak sobie radzisz z płodozmianem i tym, że nie zaleca się sadzić pomidorów po pomidorach?

Do tych belek są przykręcone i wbite głęboko w ziemię taki metalowe kątowniki. Takie zdjęcie zrobiłam na szybko.

My sadzimy pomidory zawsze w tym samym miejscu, jednak wymieniamy ziemię w miejscu sadzenia , taki dość duży dołek pod każdy krzak robimy i sądząc dajemy nową ziemię, kompost, trochę popiołu z kominka, liście pokrzywy, na to trochę ziemi i sadzimy. W tym roku pierwszy raz na całość daliśmy kompost i ziemię. A w zeszłym roku mieliśmy naokoło posadzony czosnek, ma podobno też działać odkażająco pomidory nam się udają wcześniej mieliśmy taki zwykły foliak na konstrukcji z drewna , kilka ładnych sezonów też wytrzymał.
Ogród Basi i Romka 12:58, 08 mar 2023

Do góry
Tu na tym zdjęciu nie ma jeszcze tych ala kotew. Te kantówki , teraz nie pamiętam ile razy ale napewno dwa malowaliśmy olejem lnianym.

Tu widać, że poliwęglan opiera się na tych belkach, lepiej by było gdyby zachodził za nie, ale za szeroko zrobiliśmy ten spód i nie chcieliśmy już tego przerabiać i tak zostało.

Całość uzupełniliśmy ziemią, żeby na dole szpar nie było.
A tak było w zeszłym sezonie, jak sądziliśmy pomidory

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:48, 08 mar 2023

Do góry
Miejsce pod tunel już prawie przygotowane.
„Dzyndzelki” rosną i dostały nowe miejsce w ziemi do pikowania i wysiewu.
Za drzwiami do ogrodu... 12:04, 08 mar 2023

Do góry
Szymka napisał(a)

Piękny prezent. Pojechał sam bo chciał Ci zrobić niespodziankę, a Ty go od razu podejrzewasz o takie...
Ja dostałam bardzo kobiecą taczkę ogrodową Śliczna

Faktem jest, że ilość była niespodzianką, bo spodziewałam się dwóch jak powiedziałam, że chciałabym mieć ciemierniki w donicach przed drzwiami wejściowymi. Jak myślisz, liczył donice???

Taczkę. I Twój też Ci chciał zrobić niespodziankę....taa....tak sam z siebie kupił Ci taczkę!???? No dobra wierzę....bo nie znam Twojego eMa.
Taczkę to Mój drugą dostał, żeby mi mojej nie brał (wtedy jak mi najbardziej potrzebna) jak swoją miał zajętą,albo komuś pożyczoną.
April podbija las... 11:22, 08 mar 2023

Do góry
Dla Mrokasi moja molinia Karl Foester
Mam je przy basenie

Spełnione marzenia 10:34, 08 mar 2023

Do góry
Spełnione marzenia 10:32, 08 mar 2023

Do góry
Spełnione marzenia 10:31, 08 mar 2023

Do góry
Wczoraj rano
img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/241/2412473/original.jpeg[/

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:07, 08 mar 2023

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Tak wyglądał mój piesio wczoraj

No ładnie
Ogród Basi i Romka 10:05, 08 mar 2023

Do góry
A tu moja hacuro, zdjęcia takie średnie, bo jakoś zawsze ją omijałam
Tu w tle za perukowcem.

Tu już trochę do przycięcia w sezonie.
Ogród prawie wymarzony … 08:53, 08 mar 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Tu dla zainteresowanych Moje mieczyki
Rok 2017- w ich miejscu rosna teraz piwonie

A tu w wazonach

To 2021

i przy okazji- Wszystkiego najlepszego Babki

Pięknie się prezentowały białe mieczyki. Musiałaś je podpierać?
Ogrodowe wariacje 08:40, 08 mar 2023

Do góry
Wszystkiego najlepszego Kobietki

Ogród w malinówkach 08:28, 08 mar 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A jakbyś zaproponował coś takiego?

Nadal jest żywopłot o którym rozmawialiście wcześniej. Dodatkowo masz propozycję rabat spójnych w projekcie. Dzięki temu mini żywopłotowi brat i Ty możecie przy nim rożne rabaty zrobić. jest też przerwa na pójście do altanki i plac zabaw. Masz swoje rabaty. Jakby brat nie zrealizował swoich to też by Twoja część nie ucierpiała wizerunkowo.
Póki co nie rozrysowywałem rabat, ale zaproponował bym u brata przy granicy rabatę wzdłuż żywopłotu (od tarasu mniej więcej do tego szpaleru). I tam kilka drzew na pniu. Tam powinniśmy się zasłonić od domów w oddali, też nas widać od tamtej strony (działka obok pusta odkąd pamiętam). Bratu spodobały się katalpy Nana u kolegi, to mogły by być i katalpy A do tego polubił moje ostnice Pony Tails
A ja z kolei chciałem rabatę wyspę w tym miejscu, gdzie się mi działka poszerza (coś jak teraz zaznaczyliśmy). Także można ją zrobić, tak by kiedyś dołożyć ten żywopłot wzdłuż nas. Ale chyba póki co go nie damy.
April podbija las... 07:37, 08 mar 2023

Do góry
Magara napisał(a)

Pięknie podziałałaś ale jak doczytałam jak wielkie masz rabaty to się nie dziwię, że masz ciśnienie na porządki Ja przy moich kilku mikro rabatkach się z reguły nie wyrabiam

Jola, pytanko, jak duże masz te pokrywy oczyszczalni? Remoty i żurawki dają radę je zasłonić w sezonie całkiem???

Daga, wydaje mi się że te pokrywy są jakieś standardowe, nie wiem, ok 80 cm może. Nie mierzyłam. Żurawki zasłaniają całkiem tą bardziej w głębi. A remoty tak wokół się kładą że też nie razi. Poza tym ta pierwsza musi być dostępna dla mężatego, więc musiałam posadzić coś po czym może chodzić i nie będzie rozwodu. Jak otworzy i przyciśnie jakieś liście przy zamykaniu też focha nie odstawiam. No coś za coś, jak to w związku.
Generalnie jak dla mnie przesłona jest wystarczająca żeby mnie nie wkurzać. Zresztą to i tak miejsce niewidoczne z punktów obserwacyjnych i wypoczynkowych

w sezonie. To jest tam, jak ten ołówek z cisa

Tu odrobinę widać zieloną pokrywę. |

Trzeba by nad nią stanąć żeby zauważyć. Parę kroków dalej już zarośnięte
Patrząc od strony wejścia do ogrodu
Ogród prawie wymarzony … 07:30, 08 mar 2023

Do góry
Tu dla zainteresowanych Moje mieczyki
Rok 2017- w ich miejscu rosna teraz piwonie

A tu w wazonach

To 2021

i przy okazji- Wszystkiego najlepszego Babki
Glina i zielsko 07:21, 08 mar 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Ania zamówiłam byliny.

Będę testować co u mnie zechce rosnąć.Wszystko to ma być na platanowej.
Są tu hortki candelighty i co trzecia szt miscant, przed nimi jeżówki, jarzmianki z siewek i bodziszek rozanne, z 6 szt zimozielonych, na obwódce lawenda i wepcham tu jeszcze to co przyjdzie z 2 źródeł.

Lista 1.

Orliki 3
Pięciorniki 3
Dzwonki skupione 3
Dzielżany 3
Lebiodka 1 - ta do donicy
Obiedka 3
Przetaczniki 3
Krwawniki 3
Liliowce 6- na basenową

Lista 2

Proso dallas 10
Kukliki 2x3
Baptysja 2- bez planu. Typowe chciejstwo.

Mam jeszcze 4 paczki cebul mieczyków.
ale się będzie działo
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:19, 08 mar 2023

Do góry
Tak wyglądał mój piesio wczoraj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies