Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:03, 21 kwi 2015

Do góry
dobrze, że mam w ogrodzie różne rośliny niezawodne
przynajmniej sasanki cieszą oko

Mój ogród pod górkę... 10:59, 21 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I coś ładniejszego teraz:

wspaniały widok
Kosolkowa Pasja 10:57, 21 kwi 2015

Do góry
Monia- kocimietke sadziłam rok temu. Ładnie się rozrosła

Mówiłam, że warto pomarudzic żeby było lepiej Dziś pogoda super Trochę jeszcze wieje, ale cieplutko jest! Wypielilam po raz kolejny truskawkownik i posadzilam Ice Dance.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:57, 21 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Renatko, dziękuję za pochwały, uprzyjemniasz mi chwile przed rehabilitacją kolana

Jak to cieplutko na serduszku się robi jak się czyta, że się komuś czas uprzyjemnia Rehabilitacja to ważny etap więc sukcesów życzę i jak najszybszego efektu.
Ogród w Alei Lipowej... 10:56, 21 kwi 2015

Do góry
justi napisał(a)
Nie wiem co z tym moim aparatem ... właśnie się udało i musiałam edytować

obiecana fotka i prośba do Was o pomysły,

Na tej rabacie jest kilka hortensji Limelight, poza tym rododendrony, hosty, a cała rabata ma obwódkę z bukszpanu z przerwą tu gdzie widoczna jest kulka i tulipany.

myślałam o czymś takim

Witaj jestem u Ciebie chyba pierwszy raz....jezeli na tym zdjęciu te drzewa to świerki, to nie ma tam szans na bujną roślinność, bo one wyciągają wszystko co się da.....proponuję wrzosowisko, albo inne roślinki sucholubne
Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:55, 21 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Pogoda jeszcze fiksuje, ale wiosnę masz zaawansowaną bardzo i towarzysz sliczny, lubię tę rasę

Irenko pogoda rzeczywiście do bani
niby przymrozków nie ma ale zimny wiatr wieje ...
słoneczko jest zaraz go nie ma

śnieg zrobił swoje na magnolii

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:54, 21 kwi 2015

Do góry
KasiaWB....kwitnie, ale wieje zimny wiatr, choc w słońcu idzie wytrzymaćzdjęcie werbeny z ubiegłego roku, wstawiłam, aby mozna było swoje siewki rozpoznać rok temu siałam w marcu, w tym roku w kwietniu, więc tez czekam, a w pierwszym roku siałąm w czerwcu

Ula...no u mnie słonecznie, choc wietrznie, sprzatasz i ciagle syf nawiewa, chyba poczekam na koniec wiatrów

Danusia [b]z liliowego....ciesze się,że lawenda ci ożyła, ja powoli coraz lepiej, ale końskie dawki dostałam, to nic dziwnego

Ewa777....co roku tylko do gruntu sieję, w różnych terminach; pierwszy rok czerwiec, drugi rok marzec i w tym roku kwiecień, wzejdzie na bank, nie warto głowy sobie zabijać

Zielona....no odpuściłam prawie 3 dni może faktycznie jest tak, jak mówisz

Gosia...ja juz ok, tylko nochal obdarty od kataru a spotkanie cudowne miałyście, zgrane jesteście

Ania monteverde....jak polało i zrobi sie ciepło, to byskawicznie ci wzejdzienie rozdzielaj siewek, będą kępy

Bogdzia....to dziwne, że Syberia, otoczona lasem, wielkie okazy włąsnych drzew i pozostałych, powinno byc, jak w uchu głogowniki to ciut, jak rh, do -25 wytrzymujątrudniejsze te szczepione, do -15 wytrzymują

Kasya...mam ich kilka, sa piekne, własnie ruszają, jak będę luźniejsza, to pokażę u ciebie, jak w sezonie wyglądają

te psiaki, co mam nie niszczą, usune zabepieczenia z bambusów
"W kolorze blue" 10:52, 21 kwi 2015

Do góry
czekam, czekam, czekam na tę magnolię i nic. Chyba złote jajko prędzej wysiedzę niż ta otworzy pąki

Wspomnienie lata, z kulkami, ale kocimiętkowymi
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:51, 21 kwi 2015

Do góry
olaw napisał(a)

Ola miło, że zaglądasz
bratki samosiejki są takie słodkie...
pozdrawiam Cię cieplutko

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:50, 21 kwi 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)

Muszę się zastanowić nad jakimś powojnikiem a jaki polecasz? Fajnie jak by na różowo kwitl.
Ślicznego masz psiaka

A jeszcze mam prośbę może mi doradzisz, jak znajdziesz chwilke to zajrzyj do mnie

Aga różowy polecam ten
jest już cały w pąkach, mam go drugi rok, z tego co czytałam kwitnie non stop i ma spore przyrosty w ciągu roku

"W kolorze blue" 10:49, 21 kwi 2015

Do góry

Nie ma Kokoszki, to dam szybko, może nie zauważy jest radość
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:47, 21 kwi 2015

Do góry
inag napisał(a)

Każdy ma swój urok. Ja ze swojego tępię wszystko ale stokrotki próbowałam posiać dwa lata temu i d....pa z tego wyszła. Bardzo mi się podobają. U rodziców posadziłam kilkanaście kępek.Podobno miały się rozsiać i też nic z tego. Warunki miały dobre. Były podlewane. Ziemia też ok... Za to koniczyna, gdybym nie interweniowała opanowałaby cały trawnik..
Takiego pięknego trawniczka jak u Ciebie to aż żal kosić i po nim chodzić!

Ilonka jeszcze wczoraj przed południem trawnik wyglądał bajecznie
po południu odbyło się pierwsze koszenie

jakość fotek nie najlepsza

Swojski zakątek Lusi 10:47, 21 kwi 2015

Do góry
oto miejsce
Kocimiętka - Nepeta 10:46, 21 kwi 2015

Do góry
Kocimiętki, powsinogi to ja nie mam i nie znam. Wszystkie trzymają się kupy.
Może kupiłaś kocimiętkę taką jak ja kiedyś sobie kupiłam. miała być kocimiętka biała, a była niebieska, specyficzny zapach (jak dla kocimiętek), nawet bym ją zostawiła, ale te rozłogi były straszne. I wszędzie.... perz to mały pikuś. Po 3 latach i wydarciu rabat do zera dwukrotnie, jeszcze mi się pojawia tu i tam. Podobne do twojej tylko moja nie była chyba taka czekoladowa w odcieniu, a cała zielona. Trochę tego paskudztwa dałam Irence z Miłkowa na jej odpowiedzialność..
Nawet ograniczniki jej nie straszne.

Jak Twoja taka jak moja to szybko wyrzucaj.. niestety nie doszłam co to jest..

Ogród w Alei Lipowej... 10:45, 21 kwi 2015

Do góry

Witam
Ta rabatka baarrdzo mi się podoba i nie tylko ta ..oczywiście
wszystko takie równiutkie i ten kolor

Byle do przodu :) 10:44, 21 kwi 2015

Do góry
Psiamama - z tymi skalniakami to chyba większość ma problem Niby fajnie coś takiego mieć, ale upierdliwe to to bywa

Przesadziłam iglaki, które sprzedawane kilka lat temu jako mix rozrosły się zdecydowanie za bardzo jak na małe kwadraty pomiędzy płytami... Przy okazji zostały wymienione 2 pęknięte.

Z powodu zbyt dużej kwoty już w tym miesiącu przeznaczonej na ogród, dałam na razie sobie spokój z kupnem stożków i sama postanowiłam coś takiego stworzyć Kupiłam dwie dosyć wysokie sadzonki, boki dosadziłam sama, ale czy to się przyjmie - nie wiem kształt jeszcze też dosyć obły , bo nie chciałam za bardzo ich maltretować

I jako gratis znowu pomocnica, tym razem pomaga podlewać posianą trawkę

I zdjęcie sprzed 3 miesięcy...

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:43, 21 kwi 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

takie mam i ja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3815-ogrod-eli?page=342
pozdrawiam i przyłączam się do oczekujących na ciepełko

Ela z roku na rok są większe kępki dlatego je dzielę i rozsadzam
fajne te pierwiosnki

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 10:42, 21 kwi 2015

Do góry
frelka napisał(a)
W jednej z książek o projektowaniu widziałam metodę kół: linia rabaty opierała się na stycznych okręgach. Dodatkowo okręgi miały być mniej więcej podobnych rozmiarów lub ich wielokrotnością.
Taki luźny przykład:

Witam serdecznie, dzięki wielkie Frelka za podsunięcie pomysłu, zapraszam ponownie.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:42, 21 kwi 2015

Do góry
hm, to rzeczywiście dziwne. Ja większość wykopałam, teraz mam takie paskudy na parapecie
Ogród na glinie 10:41, 21 kwi 2015

Do góry
i znów to samo, bo przecież robione były innego dnia te zdjęcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies