Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia

Ewa_w_ogrodzie 23:40, 24 maj 2015

Zerknijcie na ten "projekcik" potrzebuję drzewa do przedgródka, myślę o czymś rozjaśniająym, strona zachodnia działki, raczej półcień. Korzystam z artykułu Danusi wiosenne drzewa kwitnące ale wszystkie wydają mi się za duże.Na razie wrysowałam świdośliwę, podobają mi się też brzozy, ale zamarzyło mi się coś bardziej wyszukanego, tylko żebym nie zbankrutowała.

Rabatka już jest tylko pod płotem został taki niezagospodarowany pasek 40-50cm, tam chciałam wsadzić drzewa i coś pod nimi.

Proszę poradźcie...
Ewa_w_ogrodzie 21:35, 25 maj 2015

I takie jeszcze wersje dwie pierwsze narysowała specjalistka na "pojedyńcze pytania na temat projektowania rabat" a dwie ostatnie ja. Myślałam o jasnych białych drzewach, żeby rozjaśnić ten zakątek tylko nie mogę namierzyć odpowiednich, nie mogą być duże. Czy tylko brzozy wchodzą w grę?

lena 21:41, 25 maj 2015

od plotu do trawnika jest 60cm?
sylwia_slomc... 23:19, 25 maj 2015

A wierzby hakuro nishiki brałaś pod uwagę np szczepione na pniu? Podoba mi się twoja druga wersja, a profesjonalne obie tylko jakby nie są dostosowane do tego co już masz i co chciałaś osiągnąć. Wierzby możesz ciąć i tylko na korzyść im to wychodzi.
Ewa_w_ogrodzie 07:28, 26 maj 2015

Brałam pod uwagę wierzbę ale boję sie ze ich kulisty pokrój nie pasuje do tego miejsca, jeżeli chodzi o to co jest to 3 kulki bukszpanu rododendron i mini azalia chcialam je skopiować x3 i drzewkom dać w nogi coś i na obwódkę Żurawki żeby był kolorek
Ewa_w_ogrodzie 07:31, 26 maj 2015

60 cm ma istnijaca ścieżka pomiędzy rabatka a ogrodzeniem taki wąski pasek, to tam chce dać drzewa, i czymś podsadzić a na rabacie dodać rododendrony i azalie, hortek mam 5 tuz obok po prawej stronie na drugiej ścianie ogrodzenia
lena 14:46, 26 maj 2015

Czy możesz dać zdjecie tego kawałka z niebieska ściana bez wizualicji tzn tak jak teraz jest ?
lena 14:47, 26 maj 2015

Moim zdaniem wierzby odpadaja będzie jak w sklepie z zabawkami za dużo różu i niebieskiego a to chyba nie ma być kącik barbie
lena 14:54, 26 maj 2015

I sprostowanie nie jestem ,,specjalistka,, tylko miłośniczka ogrodu, chętnie Ci pomogę jesli będziesz miała jakieś pytania i dziękuje za przemiły komentarz w moim wątku
Malgosik 18:19, 26 maj 2015

Ewa a czemu 3 drzewa w takim ustawieniu?
jakoś mi się nie zgrywają a ogrodzeniem