czy niebieska sciana zostaje?jesli tak? mi tu pasuje ciemna zielen plus biel wszelaka tzn chortensje, rododendrony , azalie, miskanty dac na sciane zeby ta mozaika byla nie na pierwszym planie, nie widze tu innych kolorow niz dwa zielen biel, ewentualnie obwodka z konwalnika czarnej trawki.
moze cos w tym stylu?
czy to jest drozka do furtki? czy to jest przeslo ogrpodzenia?
O matko jakie zdjęcia! Piękne spotkanie. Dobrze, że się Wam udało w tak krótkim czasie tyle osób spotkać. Czas wyjazdowy się zaczął
Ja jestem coraz bardziej chora na te wszystkie kolory azalii i rodków. W piątek byliśmy z Kasią i Grzesiem na Święcie Azalii...o matko!!! Tylko tyle
Ale dojrzewam do eksmisji Cunningham's White i chciałabym go zamienić na Edelweiss. Czytałam o nim i powinien dać radę na słońcu...jak myślisz Bogdziu?
Dla Ciebie pisarzowicki okaz
Oni tam wszystkie rodki i azalie przycinają w zależności od potrzeb...u siebie też będę musiała stosować takie zabiegi pewnie...
Przechadzam sie po Twoich włościach, dom i ogród mamy w podobnym wieku.
A te cytowane zdjęcia wyjątkowe. Dwie panie łoś to może łoślice? U mnie mozna spotkać konia norowistego przy radełku do opsypywania ziemniaków -strona 306
Kibelek przebija wszelkie użytkowe budowle na Ogrodowisku.
Białego niedżwiedzia w śniegu z rocznika 2012 widziałam
Miło było Cię poznać u Bogdzi sporo ludzi więć trudno było bliżej się poznać, Ale wyszukany dowcip dostrzegłam u Ciebie migiem, Może jeszcze będzie okazja na spotkanie. Pozdrawiam
Kilka dni temu zauważyłam na moich iglakach ( kilka gatunków ) brązowienie igiel na końcówkach gałązek. Obejrzałam pod mikroskopem czy nie ma szkodników.Dzięki tej dziecinnej zabwace kilka lat temu uratowałam parę sztuk iglaków. Szkodników nie stwierdziłam.
Niestety niepokoi mnie bardzo to brązowienie końcówek.
Fakt nr 1 - kilka lat nie były nawożone
Fakt nr 2 - sucha wiosna
Proszę o wsparcie. Kocham mój ogród i nie chcę stracić roślin. Częśc z nich ma kilka lat a najstarsze dwadzieścia parę.
Pozdrawiam serdecznie.
Trochę namieszałam ze zdjęciami, ale wgrywałam tutaj pierwszy
raz
Marzena