Dzięki Waldku
Załączyłam link w podpisie wg Twojej rady. Dodaję pare fotek żeby mniej więcej pokazać jak w tej chwili wygląda mój ogród. Znajomi jak przychodzą to twierdzą,że ładnie ,ale oni nie byli na Ogrodowisku
A to jest mój towarzysz prac ogrodowych- nie niszczy i nie obsikuje mi roslin. Jest nauczony załatwiać sie poza ogrodem.

Lawendę,którą widać na zdjęciu pod irgą wyrzucę i dosadzę tam jeszcze konwalniki.
W rogu działki południowo-zachodni róg posadziłam świerk Hoopsi, Youngi i buczka - tam mi cos brakuje,ale póki co nie mam pomysłu. Drzewka również podsadziła cebulami i hostami.
Przy samym domu jest murek,który wygląda następująco
Kwitną na nim różaneczniki,azalie- których teraz nie widać i posadziłam również trawy. To jest fotka z zeszłego roku
Na zdjęciu widać jak wyrósł mi ciemiernik cuchnący- będę musiała go przenieść w inne miejsce
Tak mniej wiecej to wyglada. Trawnik jest po wertykulacji- a ja czekam na ciepełko. Mam dużo miejsca,ale nie do końca potrafie to wszystko ogarnąc,żeby było tak pieknie jak w Waszych ogrodach.
Moja przygoda ogrodowa zaczęła się 3 lata temu,jak przeprowadziłam sie na wieś. Ja po wykształceniu medycznym nigdy nie miałam takiego ogrodowego zacięcia. Trafiłam na ogrodowisko plus czytanie podstawowych informacji o potrzebach i wymaganiach roślin. I tak to się zaczęło!!!!!
Wasze ogrody to miód malina,ale może kiedyś będę miała chociaż namiastkę takiego pieknego cuda!!!!
Będę wdzięczna za każdą podpowiedz-może to jakos ogarnę!