Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 20:04, 20 maj 2015

Do góry

a czasem nie na temat ... 20:03, 20 maj 2015

Do góry
Nowe przyrosty na różaneczniku + maluch

a czasem nie na temat ... 20:00, 20 maj 2015

Do góry
kalina grandiflorum - już nie jest limonkowa ma naprawde duże kwaity - podobno trzymają się ponad miesiąc - czekamy i liczymy

uwielbiam białe kwiaty kolorowe są piękne ale białe mnie rozczulają

To tu... 19:59, 20 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

To samo mam z tym "przenikaniem". to co ma przenikać ledwo z ziemi wystaje, więc nijak tego nie widzę.

Pokażę jeszcze mój żywopłocik cisowy przeczesany przez opuchlaki. Połowę zeżarły france. Połowę staram się odratować. Ziemia wybrana, korzenie starannie wypłukane. Będę jeszcze lała Larvanem. Na szczęście szkółka, w której kupiłam cisy z "wkładką", stanęła na wysokości zadania i zwróciła kasę za wszystkie cisy. Nawet te 9, które staram się odratować. Także antyreklamy robić jej nie będę.
Jeśli te cisy padną - wymienię na nowe. Jeśli przeżyją pewnie je porozsadzam i zagęszczę trochę szpaler kilkoma nowymi. Ale to na jesieni.

Tak to wygląda teraz. Było 18. Jest 9.

o ktorych cisach ty piszesz ??
a czasem nie na temat ... 19:55, 20 maj 2015

Do góry
żyje i tego smrodu przeciwkreciego jakoś się pozbyłam ale łatwo nie było. dziś zamieszałam gnojówkę z pokrzyw, musze powiedzieć że to dość ekstremalne przeżycie

oto moje cisy, kilka z nich jest z takimi rudawymi przyrostami

Toszka mówi że niektóre takie sa , ja myślałam że czegoś im brak, teraz żałuję bo mogłam wybrać same zielone a łaziłam po polu i zaznaczałam które chce

Kiedyś będzie tu ogród 19:53, 20 maj 2015

Do góry
Tak więc film się urwał na początku marca- cóż, wtedy to jeszcze zimne, pochmurne dni i wycie do księżyca w oczekiwaniu na wiosnę.

W ogrodzie też krajobraz księżycowy....

Pojedyncze terminatorki gdzieniegdzie się trzymają....

Choć nie tylko, pojawia się pierwsza piękność....
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 19:52, 20 maj 2015

Do góry
zdecydowana większość jest za rubensowskimi kształtami

czyli płatki bardziej okrągłe

może Anita zastosowała dietę,
a na poważnie optycznie węższe płatki mogą być skutkiem temperatury i innych czynników,
niektóre u mnie też się podwijają , właściwie nawet bliźniaki jednojajowe czasami są ciut różne
Nasz przydomowy ogródek 19:50, 20 maj 2015

Do góry
Mirka za chwileczkę lecę do Ciebie bo ciekawość mnie zżera.

Ewa to dziwne że nie chce kwitnąć ten rododendron. Może w ziemi coś siedzi.

Renatko dziękuję.

Mirka masz rację to mnie się pochrzaniło. z tymi mszycami. Teraz doczytałem wszystko. Mrówki bardzo ochraniają mszyce a nawet je przenoszą na nowe rośliny aby tylko robiły dla nich słodziutką spadź.

Kasiu jak ma pąki to i zakwitnie.

Niektórzy mówią że jak ktoś nie ma paproci w ogrodzie to tak, jakby ogrodu nie miał.
Mam paprocie, czyli mam ogród.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 19:49, 20 maj 2015

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 19:46, 20 maj 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Dziewczyny kochane bardzo dziękuję za pamięć. Troszeczkę uziemiły mnie problemy techniczne, ale dzisiaj odzyskałam internet. Pobieżnie wskoczyłam do zaprzyjaźnionych wątków (dokładniejszą lekturę zastawiam na nockę) ale już widzę jak u mnie wiosna w tyle. U mnie nie wiele się dzieje, wszystko jakoś pomału rusza (no, poza chwastami). Ale to za troszkę. Teraz pragnę przedstawić moją ślicznotkę.

To pierwsze listki azalii pontyjskiej -mojego wielkiego marzenia, które spełniło się dzięki serdeczności Bożenki (Bogdzia). Bardzo dziękuję za wielkie serducho, bezinteresowności i ogromną życzliwość. Będę dbała o tę perełkę.

a będzie kwitła ? pokaz cały krzaczek
ja tez myslę o takiej

Kiedyś będzie tu ogród 19:44, 20 maj 2015

Do góry
Dziewczyny kochane bardzo dziękuję za pamięć. Troszeczkę uziemiły mnie problemy techniczne, ale dzisiaj odzyskałam internet. Pobieżnie wskoczyłam do zaprzyjaźnionych wątków (dokładniejszą lekturę zastawiam na nockę) ale już widzę jak u mnie wiosna w tyle. U mnie nie wiele się dzieje, wszystko jakoś pomału rusza (no, poza chwastami). Ale to za troszkę. Teraz pragnę przedstawić moją ślicznotkę.

To pierwsze listki azalii pontyjskiej -mojego wielkiego marzenia, które spełniło się dzięki serdeczności Bożenki (Bogdzia). Bardzo dziękuję za wielkie serducho, bezinteresowności i ogromną życzliwość. Będę dbała o tę perełkę.

Jutro zrobię fotkę siewką werbeny patagońskiej- nasionka dostałam od Iwonki (Iwk4 ) i bardzo jej jeszcze raz dziękuję.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:42, 20 maj 2015

Do góry
Witam,
mam prosbemam przed domem takie cos, pozostalosc po jakims starym zywoplocie.Chcialabym powoli jakos zagospodarowac to wejscie do domu.Rozwazam zeby zamiast plotu wsadzic cos w to samo miejsce co spelni zarowno role ogrodzenia i jakiejs zielonej sciany, ktora odsloni nas od ulicy ale tez bedzie cieszyla oko i bedzie stanowila wstep do ogrodu.
Widzicie to jakos?co byscie tu wsadzily/li?wszelkie pomysly na wage zlota
Miejsca jest niewiele, myslalam o tujach szmaragdowych, sprawdzilyby sie?jak myslicie?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:40, 20 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Będą młode???? Mieszka w lawendzie

A to jeszcze inne miejsce z moimi ulubionymi orlikami Namiętnie zbieram siewki i selekcjonuję granatowe. Granatowe rosną i ich nie wyrywam.. o ile rosną dość porządnie.

sliczny kolorek
ja mam takie czarne i bordo, ciekawe jak zakwitna w tym roku...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:32, 20 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I dziś kilka razy odwiedziłam drzewko... chcę być szybsza niż kwiczoły, sroki i szpaki
Pychotka... bo swoje i już

Wielbicielka guguł, czyli Ania - Mała Mi. Czereśnie na razie widziałam tylko w sklepie - wielkie i czerwone, zagraniczne. U mnie będą w połowie czerwca, o ile nie zgniją na drzewie z nadmiaru deszczu (znowu).
Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 19:31, 20 maj 2015

Do góry

Witam po długiej ale pracowitej jak widać na zdjęciach przerwie.Chciałam zapytać z jakiego materiału są te murki oporowe?
Mebelki super.
W cieniu - zacieniona 19:29, 20 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a bo u mnie jeszcze w pączkach

sadzilam w zeszlym roku kwitnące, potem kwitly jeszcze raz
...nie znam nazwy...podobne do dalmatyńskich?
Przyjazny ogród 19:23, 20 maj 2015

Do góry
mira napisał(a)
Pamiętam i nie zapomnę i nawet miejsce mam choć muszę jeszcze poczytać.
To one wcześniejsze tak bardzo przed piwoniami, moje jeszcze dalekooo.

pozdrawiam

Mira, wymagań większych nie mają, przy szczepionych można przykrywać tylko młode, a siewki wcale. Odpowiednie miejsce, nie nagrzewające się nadmiernie, ale o dużej ilości światła decyduje o powodzeniu w uprawie.
Zakwitnie żeleźniak, trzy lata uff ... uparta bestia.

Przyjazny ogród 19:17, 20 maj 2015

Do góry
Konrad rabata dalej jest kręta, a prosta po przeciwnej stronie.
Ulubione chabry

Marta, ja jeszcze nie wiem co znaczy brak miejsca, bo jest go sporo, ale chyba szybko się dowiem
Trawka nieznana i pełnik w miejscu zbyt zacienionym - do przesadzenia.

Ewa, w tym chyba jest tez urok, po dwóch tygodniach kwitnienia , cały rok czeka się na następny spektakl .
Werbeny czekają na posadzenie, miało padać, a tutaj ani kropli. Lubię sadzić przed deszczem, albo po deszczu.

W cieniu - zacieniona 19:16, 20 maj 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...miła niespodzianka.Dziękuję
Aniu jak mają się Twoje Renkowe dzwonki?U mnie chyba je podmroziło...albo nie były hartowane.

a te dzwonki to juz ci kwitną ?
Wszystkiego po trochu 19:16, 20 maj 2015

Do góry

Kupiłam sobie dzisiaj Klona Shirasawy Aureum i żurawkę Midnight Rose Select

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies