Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ
15:49, 05 mar 2023
Na budowie coś się dzieje, ale bardzo wolno. Nadal siedzimy w ziemi. Na zdjęciu widać, że moje biedne drzewka będą mieć cien przez większość dnia.... Ehhhh no nie można mieć wszystkiego.
coś się dzieje, czyli też mój teren na wysadzenia będzie mniejszy niż w ub roku. No i ryzyko zniszczen większe bo i jeszcze wykopy nas czekaja [zbiorniki na wode, teren do rozsączania...]
Duża, ogromna nadzieja, że jesienią, pewnie bardziej późną niż wczesną, uda się rozpocząć prace przygotowawcze ogrodu. Plan byłby taki:
- wyrównanie a raczej wyprofilowanie terenu
- wyprowadzenie prądu i ujęć do wody [podlewania nie planuję
- wyznaczenie rabat
- zasianie trawy
- przesadzenie klonów z obecnego ogródka [bardzo późna jesien]
- posadzenie drzew
- trochę mniejszych nasadzen i przesadzen z obecnego ogródka.
Jeśli uda się zrobić co powyżej to będę bardzo zadowolona. no i oczywiście przeprowadzka gdzieś w grudniu.
coś się dzieje, czyli też mój teren na wysadzenia będzie mniejszy niż w ub roku. No i ryzyko zniszczen większe bo i jeszcze wykopy nas czekaja [zbiorniki na wode, teren do rozsączania...]
Duża, ogromna nadzieja, że jesienią, pewnie bardziej późną niż wczesną, uda się rozpocząć prace przygotowawcze ogrodu. Plan byłby taki:
- wyrównanie a raczej wyprofilowanie terenu
- wyprowadzenie prądu i ujęć do wody [podlewania nie planuję
- wyznaczenie rabat
- zasianie trawy
- przesadzenie klonów z obecnego ogródka [bardzo późna jesien]
- posadzenie drzew
- trochę mniejszych nasadzen i przesadzen z obecnego ogródka.
Jeśli uda się zrobić co powyżej to będę bardzo zadowolona. no i oczywiście przeprowadzka gdzieś w grudniu.