Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:35, 16 kwi 2015

Do góry
anna_p_k napisał(a)
mój tatko stworzył mi taką donicę, wynalazł starą bardzo starą nieużywaną donice i miał wizje jej pomalowania uzgodniony był kolor hm kolor farby co już posiadał i zapewniam nie był wyglądem zbliżony do tego co ujżałam, najpierw na tą czerwiń doznałam szoku i się zastanawiałam kto mi tak zepsuł donicę mąż? czy tato?... później stwierdziłam, że jednak podoba mi się pierwotnie miałam mięć tam jakiś kolor kwiatów np. hortensje różowe a cóż kolor doniczki się zmienił więc róż odpada jak myślicie czy dać niezawodną w kolorze białym czy też polecicie mi inną kompozycję nadmienie że na oknach mam zawsze białe surfinie ... w tym roku raczej przy jednej donicy zostanę ale w kolejnych latach mam zamiar uzupełniać ich ilość

Podoba mi się kolor doniczki . Myślę, że z białymi kwiatami powinno być dobrze . I doniczka, i kwiaty będą ładnie wyglądać
Ogródek Rumiankowej 11:33, 16 kwi 2015

Do góry
No właśnie nie wiem, jakim cudem, to są chyba kosaćce (tak wyglądają) - w miliony cebulek zaopatruje nas moja niezawodna mama więc tak do końca niestety nie znam odmian.

Ale ponieważ wyszło słońce, mam jeszcze fotki z tarasu. Widok na 2 stronę ogrodu, zupełnie nietknietą przez nas jeszcze. I widok w dal póki co bez zabudowy, przez co strasznie tu wieje, ale za to jest przestrzeń.

Taras jest wysoko nad gruntem, działka po tej stronie ma spadek, będzie pewnością trudniejsza w aranżacji, ale może wyjdzie ciekawie

A tu moje tarasowe/doniczkowe:
- Azalia
- Wawrzyn szlachetny
- Lawenda na pniu

i symetrycznie
- Azalia w innym odcieniu
- Rozmaryn
- Lawenda na pniu

Pod samą szybą wciśnięte są donice z tujami (2 szt. Miriam i 2 szt. Aurea Nana) powędrują na górę frontowej skarpy (nad lawendy z różami).

Musiałam je tak ścisnąć donicami, bo wieje... od razu je wczoraj powywalało :/

Wszystkiego po trochu 11:31, 16 kwi 2015

Do góry
Dalsza wiosna w moim ogrodzie

Hiacynty

kokoryczka

serduszka okazała biala i czerwona

bodziszek , nie wim jaki?

szafirki

"W kolorze blue" 11:31, 16 kwi 2015

Do góry
"W kolorze blue" 11:29, 16 kwi 2015

Do góry
to zdjęcie jest z ok sierpnia obcięłam gałezie bo miał brzydkie liście co widać
za to odrosty ładne czerwone
to jest z ok maja liście jeszcze ładnie wyglądają

a tak wczesną wiosną

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:28, 16 kwi 2015

Do góry
Parę wczorajszych fotek - z góry przepraszam za jakość, ale robione komórką, w ostrym słońcu.
Coś niecoś widać

Front i wymieniona kosteczka z cisa pod jedną z wiśni:

Uwielbiam soczystość koloru hakone!

Rabata z umbrami
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:21, 16 kwi 2015

Do góry
trzcinnik goni, a czoski juz mają suche końce liści- no trudno taka ich natura

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:19, 16 kwi 2015

Do góry
stipy po cięciu też idą w górę

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 11:18, 16 kwi 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
A ja poszukuje osób które maja ułożone kostką obrzeża pomiędzy trawnikiem a rabatą, ale interesują mnie obrzeża które nie są na zaprawie a jedynie ułożone głębiej w ziemi.
Kto ma tak zrobioną rabatę??? Jeśli mogę poprosić o jej zdjęcia i opis jak sie spisuje po kilku latach.

Tak jak napisali poprzednicy nigdy więcej. Właśnie jestem na etapie powolnej likwidacji tych kółek, choc ze względu na rozmiay niektórych krzaków, bedą musiały pozostać, lub zmienię na palisady betonowe 15 cm kopane wgłąb.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:18, 16 kwi 2015

Do góry
jarzmianki dosłownie świeca na rabataych, obiedki też opierdziałam i rosną

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:17, 16 kwi 2015

Do góry
juz się tarasujemy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:16, 16 kwi 2015

Do góry
bedą w tym roku białe duże czosnki

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:15, 16 kwi 2015

Do góry
szafirki już są i hiacynty

ps. dla tych którzy sobie pomysleli że brzydko bo kancików przy krawęznikach brak od razu pisze że nigdy nie będzie inaczej bo szkoda mi czasu na to , też trzeba se pożyć, nei dajmy sie, zwariować i tak spędzam w ogrodzie mnóstwo czasu.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:12, 16 kwi 2015

Do góry

toż to piękność jest !uwielbiam go
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:12, 16 kwi 2015

Do góry
wersja robocza z obsadzania donicy ogniskowej, będzie rozchodnik ze stipą
stipe siałam i ja w niedzielę wysadziąlm(jak nei przezyje to kupie gotowe potem)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 16 kwi 2015

Do góry
Agrest bedzie
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 11:10, 16 kwi 2015

Do góry

Jeszcze raz w sprawie tuji. Myślałam że moje to Tuja smaragd (po lewej) ale wujek mówi, że jego też smaragd (po prawej). A przecież są rozne. Po lewej ma grubsze gałazki, bardziej sztywne, kolor jaśniejszy i bardziej żywy. Po prawej cieńsze, kolor ciemniejszy.

Zbliżenie na gałązkę od wujka:

Zbliżenie na moją gałązkę:

Co o tym sądzicie? Jakie to tuje Waszym zdaniem?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:10, 16 kwi 2015

Do góry
jak była piękna pogoda to ja byłam pięknie chora, jak już mi trochę lepiej, to piździ tak, że wyjść się na dwór boję

stokrotki tylko przez okno podziwiam

mam takie miejsce za płotem na uboczu, gdzie wyrzucam śmieci zielone, przez co z czasem równam teren lepszą ziemią jak się już zrobi ala kompost, wyrzuciłam tam też w tamtym roku przesuszone cebule, które miałam w domu i byłam pewna, że nic z nich nie będzie a tu psikus taki, że ho ho!

ponieważ miejsce jest niewidoczne,szkoda było znalezisko zostawić a ponieważ wiatr połamał mi moje pięknie pachnące hiacynty....

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:09, 16 kwi 2015

Do góry
Moczę papu gołębie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 16 kwi 2015

Do góry
Pierdołki z saskiej stodołki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies