Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

rozajerycha 16:21, 12 kwi 2015

Witaj Robercie.
Cieszę się,że się odezwałeś.Masz rację powinieneś myśleć przede wszystkim o sobie.Tyle już pokazałeś,że wystarczy na wspomnienia ))
Odpoczywaj i korzystaj tylko czasami napisz,ze u Ciebie wszystko w porządku.
Pozdrawiam,ściskam
Martek
Klamber 22:42, 19 kwi 2015

Witam serdecznie.
Marto bardzo dziękuję że się odezwałaś, miło z twojej strony. Już w tygodniu próbowałem się odezwać ale nie było kiedy. Tylko zdjęcia udało mi się naszykować. Powiem Ci że muszę się wcześnie kłaść, gdyż potem w ogóle nie mam siły, nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy dopada mnie sks. U mnie już od tygodnia lato, na początku tygodnia noce jeszcze były zimne po 2-3ºC, ale teraz już jest w nocy, 8-9 a w dzień koło 20ºC. Wczoraj z roboty wracałem w kruciakach, było super. Cały tydzień już jeździłem rowerem do pracy. W ogródkach kwitną przebiśniegi i hiacynty a żonkile i tulipany już mają wielkie pąki. Tu wszystko rośnie w takim tempie, nie nadążam za tym. Na podwórku mam tyle roboty po zimie, że brało mnie zwątpienie ale już z grubsza ogarnąłem. Trawa się zazieleniła i gąski mi się pasą. Trochę się nimi martwię, bo trza sypać nawozem a one nie dadzą się przegonić. Dobrze że mam dużo sprzętu to robota nawet ładnie idzie. W tygodniu dmuchawą wydmuchałem z kszaczorów stare liście, wygrabiłem na środek i traktorem wszystko zgrabiłem. Ta zgrabiarka jest po prostu rewelacyjna, chciałbym mieć ten sprzęt u siebie w domu. Tu John Deere z przyczepą i zgrabiarką kosztuje 2,5 tysiaka. Kosiarka jest w nim zamontowana na stałe. Ptaki szaleją, śpiewają, noszą towar na gniazda, Fajnie tak postać i popatrzyć na te wiosenne ożywienie. Trzy tygodnie temu byłem na wycieczce za Toronto, pojechałem pociągiem 5 stacji do Rouge Hill i wróciłem do domu rowerem, było 0º ale słońce mocno grzało i nie zmarzłem. To fotki z tej wycieczki, pozdrówka dla wszystkich.

monteverde 23:30, 19 kwi 2015

Hej Robert, kupę czasu zostawiam Ci kwiatek z naszej wiosny choć zimnej ale kwiecistej pozdrówka
Borbetka 08:57, 20 kwi 2015

Cześć Robert. To dobrze słyszeć, że u Ciebie wszystko w porządku.
rozajerycha 17:33, 10 maj 2015

Piekne miejsca i bardzo dobre zdjęcia jak zawsze Robert.
Życzę Ci dużo sił i zdrowia wtedy i ja skorzystam z tych reportarzy ))
Klamber 04:17, 13 maj 2015

Witam wszystkich i dziękuję Ani, Monice oraz Marcie za wpisy.U mnie już lato, jeżdżę w krótkich spodenkach do pracy, noce są po 15-17⁰ a wilgotność 95%. Niedawno pokazywałem zamarzniętą Niagarę a dziś kwitną bzy i jabłonki. W maju zrobiłem już 800 zdjęć. Nie wiem co pokazać, fotki mam obłędne. Czasu nie mam w ogóle, cały wolny czas spędzam na łonie tutejszej cudnej natury. Tydzień temu byłem na północy na bagnach i w następny długi weekend też jadę z rowerem. Ptaków tam był ogrom fot na trzaskałem. Nareszcie trafiłem Yellow Warbla. Poszedłem na wyschnięte bagno, gdzie rosły wierzby i derenie a tam było ich mnóstwo i pięknie śpiewały. Było cieplutko i noc upalna ale burzowo. W nocy ptaki śpiewały na bagnach, niesamowicie a rano na drzewach był taki koncert że od razu ubrałem się i poleciałem na podwórko. W pracy mam już pierwsze sianokosy. Trawa rośnie jak głupia. Moje miscanty mają już po 15 cm, kwitną irysy a funkie już się rozwinęły całkowicie. W tamtym tygodniu było po 28⁰ i ciepłe noce, to wszystko prawie eksplodowało. W pracy zobaczyłem gniazdo kardynała na małej sosence, to będę mógł zrobić ładne fotki . niestety nie mam czasu na długie rozpisywanie się, choć pisać jest o czym. Postaram się pokazać trochę fotek, naprawdę są przepiękne, pozdrówka.

Bogdzia 06:32, 13 maj 2015

Piękne zdjecia , fajnie ze sie odezwałes.Pozdrówka.
zawitka 08:09, 19 maj 2015

Witaj znowu Robert fajnie z Tobą zwiedza się Swiat .Dobrze że jesteś I o nas nie zapomniałeś Zdjęcia cudowne I zwierzaczki ,Nie zapracujsię nam Posyłam Ci kwiatycha za cudowne zdjęcia .

rozajerycha 23:47, 07 lip 2015

Robercie cudny ten szop i ptaki też.
Pozdrawiam z upalnego kraju
Martek
magdziam 09:35, 25 sie 2015

ostatnio rzadko jestem na ogrodowisku, ale do Ciebie zawsze zaglądam. Pozdrawiam ze śląska, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok