Jeden szkodnik pojechał do lasu rezerwatu... mąż i wąż w aucie ... brrr ja bym nie pojechała.. jakoś nie lubię żadnych ślizgaczy.
Uratował maż życie naszej ropuszce... jak powiedziałam, że mamy zaskrońca to bacznie obserwował kałużę.. usłyszałam jak mnie woła, wiec aparat w garść i bieg. Znaczy coś się dzieje.. i siedziało. Ślizgacz zżerał naszą ropuchę!!!!!!
Zaskrońce mają zęby ... widać biały garnitur na foto.. '
Myślałam, że lawenda nie odbije ale ruszyła, uwielbiam ją
Mam ją chyba za gęsto posadzoną
Jak widać na załączonym obrazku budowa w trakcie, końca nie widać
Ograniczone możliwości finansowe więc i szału nie ma w zakupach roślin. To co kupię to dzielę jak się da więc przez kilka lat efektów spektakularnych nie będzie
Rabata pod świerkami pracuję nad nią cały czas ale nie jestem z niej zadowolona - brakuje mi tu czegoś - a może po prostu rośliny muszą urosnąć. zebrinusy są prawie niewidoczne na tych zdjęciach.
Bardzo mi nie pasuję użycia tego preparatu Starane na trawnik,ale sytuacja mnie chyba przerasta. Boję sie wszelkiej chemii- mam na myśli zdrowie moich najbliższych i również mojego psiaka. Brak już mi pomysłu,więc wklejam zdjęcia mojego trawnika i proszę o rady.
Teraz wiosna i pogoda sprzyja,więc u mnie rozpanosiły sie mniszki,babka i koniczyna.
A przez drogę,za moim ogrodzeniem mam łąki,zarośnięte chwastami.
Poradzcie co robić -jestem gotowa to ręcznie usuwać,ale czy dam radę?
Nasadzenia na rabacie przy wejściu do domu zakończone
do efektu ostatecznego brakuje:
- białego żwirku
- wyrośnięcia hortensji limelight, które są zasadzone z tyłu kompozycji
Bukszpany są "opatulone" dookoła bordowo-fioletowymi żurawkami, ktore słabo na zdjęciu widac z racji koloru i małych rozmiarów (rozsadzałam je z 2 dużych kęp)