Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:32, 04 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Macham niedzielnie i kolorowo tak jak masz w ogrodku

Witam nocna już poniedziałkową porą.ale dnia braknie
Ja bardzo lubię kolorowo i cały czas zmienny ogród tętniący życie, roślinkami..A teraz ptaki śpiewają,żaby kumkają..Miodzio

jeszcze sobie kwitnie

Przekwitają

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:32, 04 maj 2015

Do góry
Przegonilas Bawarie z wiosna, no cos podobnego Moje Rubensy calusienkie w pakach ale leniuchy jedne czekaja na sloneczko, otwarte tylko pojeyncze kwiatuszki
Na to Twoje Turbo groze paluchem...
W ogródku Iwony 22:31, 04 maj 2015

Do góry
Magnolia dalej zachwyca.

Gdzieś wśród łąk 22:29, 04 maj 2015

Do góry
Chciałam sie przywitać
Wspaniała ta skarpa!! Co to jest za roślina ta duża chyba fioletowa? te poniżej to lawendy?
Przepiękna skarpa! Świetnie w tej aranżacji wygląda juka!

jambosana napisał(a)
I z dziś, czy z niemal dziś:

Ogród w Puszczykowie 22:29, 04 maj 2015

Do góry

I jeszcze widoczki nocne

Rewelacja coś pięknego .U Ciebie ziemniaki już wypuszczają łodygi a ja dziś posadziłam do gruntu.
Nadzieja na piękny ogród 22:28, 04 maj 2015

Do góry
Dzisiaj zauważyłam że moja jedyna azalia ma pączki
W ogródku Iwony 22:27, 04 maj 2015

Do góry
Widoczki

W tym roku moje szafirki kwitną słabiej. Ciekawe co im nie pasuje?
Nadzieja na piękny ogród 22:26, 04 maj 2015

Do góry
Wysepka uprzątnięta z roślin

Część roślin powędrowała na tą rabatę, między kostrzewę wsadziłam krwawnik czerwony.

Tulipany poszły pod klon ale jakoś mi tu nie pasują

Moja działka na Dębowym Lesie 22:26, 04 maj 2015

Do góry
quote=BusyBee napisał(a)]

Właśnie zastanawiałam się jakie to tulipany- bardzo mi się podobają- mam ich cały rząd, a nie znałam nazwy- trzeba zapisać
W zeszłym roku kwitły bardzo obficie,.... w tym są znacznie drobniejsze, ale co tam ...nakarmimy i może wysilą się next year

Cudne Twoje hosty, aż kipią z rabaty....Pięęknie

Ja często też zdefiniuje sobie jakaś roślinkę lub odmianę, zaglądając do innych.Takie to korzyści.Ale i są minusy, bo rodzi się więcej chciejstw.a ciągle człowiek myśli,że już wszystko ma.a potem, jeszcze to , i znowu to kupuje i chce.ciekawe , czy to kiedyś skończy ??

BusyBee napisał(a)

Czy to się jakoś jeszcze nazywa, czy tak po prostu- rajska jabłoń?? ma swoje 5 minut teraz ...a jak wygląda później- listki nadal bordowe? ...i czy ją tniesz? czy rośnie duża?

To Rajska Jabłoń Royalty.Ma tera borowe mocno liście, potem ciemna zieleń łana z brązem i borem.Ładna
Zaczynam ją przycinać.Ale złe mi mąż przyciął jak drzewka owocowe przerzedził.Na drugi rok, powiedziała ,że ja sam.Chcę tworzyć jej bardziej kulisty kształt.
Nie wiem co to za maleństwo ( roślinka) tak pięknie kwitnie

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:22, 04 maj 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
ale wiosennie i kolorowo
wpadłam sprawdzić, kto do mnie zajrzał a tu widzę na zmianę avatarka się nabrałam

Zmiana avatara bo wyglądało na to że nic tylko leżę i pachnę

A tak naprawdę to ciężko pracuję, cały czas otrząsam darń z ziemi, wybieram kamyczki, gruz i korzonki. Pleców i nóg już nie czuję. Niby dużo terenu pod przyszły trawnik nie ma ale tak tylko się wydawało. Zajęło mi to w sumie bite trzy dni od 8 do 20 z małymi przerwami na papu.
Utrudnieniem jest gruz, którym kiedyś zasypaliśmy wjazd do garażu. Zajmuje to 1/3 powierzchni trawnika. Wybieram na sporą głębokość by trawa miała szanse tam zafunkcjonować.
A to efekt mojej pracy w sobotę o godz 20 Dziś już została końcóweczka, myślę że jutro skończę

Teraz kolejno czas na nawadnianie i nawiezienie ziemi a potem przygotowanie pod sianie i sianie
Nie mogę się doczekać tego kawałka zielonej murawy To dodaje mi pawera
W ogródku Iwony 22:20, 04 maj 2015

Do góry
Kule bukszpanowe ożyły.

Mnóstwo pąków na wisterii co mnie niezwykle cieszy.

Rabata funkiowa zazieleniła się. Przoduje Stiletto.

W cieniu - zacieniona 22:20, 04 maj 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Bogusiu a czy to prawda,że świecznica ma dość nieprzyjemny zapach ?
No nie wiem...pachniała słodko i delikatnie,dosyć intensywnie.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 04 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Aniu, jakie odległości masz między hostami? Mam wiecznie problem jak gęsto je sadzić.

Ja mam gęsto zbyt gęsto,posadzone hosty.ale chciałam ich dużo,A miejsca mniejWiesz jedne, te dużo potrzebują więcej miejsca.W ubiegłym roku takie 3 przesadziłam na inne miejsca , bo zasłaniały mi inne
Jedne do 50cm ,do 40cm .inne do 30 .
War Paint - teraz jest cudna

hosta mieke
Ogródek Iwony 22:17, 04 maj 2015

Do góry
Metamorfoza dla Gosi z Jak ożywić ...
Przed - jałowiec był podcinany, bo rósł zbyt wielki. Po podcięciu brzydko wyglądały gałązki, od spodu brązowe, zabierał dużo wody, na dodatek nie lubią jego towarzystwa grusze, zaczynają chorować.

W sobotę wyleciał z tego miejsca. Jego miejsce zajęły tuje szmaragd i magnolia Spectrum. Celem było w przyszłości przysłonięcie miejsca od strony ulicy.
Po:

Muszę jeszcze przemyśleć, co dać magnolii w nogi, aby jej nie zaszkodziło to
W ogródku Iwony 22:13, 04 maj 2015

Do góry
Najwcześniejszy mój rododendron NN.

Cunnighams White zaczyna rozwijać pączki. Dotychczas on był najwcześniejszy ale różowy go wyprzedził.

Zaczyna kwitnąć pierwsza azalia japońska.
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 22:12, 04 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moim zdaniem nic nie dosadzaj i nic juz z nimi nie rób. Jesli bedą podlewane to za trzy lata sie połącza i bedzie dobrze a jesli przed nimi posadzisz np tawuły to tam gdzie nie bedzie dochodziło słońce wyłysieja i stana sie do niczego nie potrzebne.Tak posadzone jak teraz juz odrywaja uwagę od tego co sie dzieje na ulicy a co rok bedzie lepiej.Jesli masz inne miejsce gdzie mozesz posadzic te białe tawuły jako zywopłot to posadz bo jest piekny , też taki mam.

Bogdziu, po drugiej stronie planuje "zieloną ścianę" z thuj aureospicata, mam te tawułki: jedną w tym jęzorze, a drugą przed oknem

sa piękne o tej porze
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:09, 04 maj 2015

Do góry
Ewa

Kasia miałem raz bardzo nieliczne przyrosty ale nie pamiętam jak były rozrzucone, kaukaski startuje dużo później jak pozostałe świerki - u mnie jeszcze całkowicie śpi a inne mają już kitki

piwonia delikatna i papuzi Black Parrot którego historia(cebula mateczna) sięga jeszcze zamierzchłych czasów gdy cebule tulipanów inne niż zwykłe czerwone i żółte zdobywało się przez znajomości i kontakty a nie zamawiało się w sieci, ten przyjechał ze mną ze starej działki i gdzieś zaginął(z pozostałymi) by po latach wyskoczyć w innym miejscu

Moja bajka 22:07, 04 maj 2015

Do góry
Pooglądałam i po podglądałam znowu twój ogródek piękne tulipany, glicynia super też na nią choruję, a pomysł skrzyneczki=półeczki fantastyczny

glicynia co dzień to piękniejsza
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:04, 04 maj 2015

Do góry
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:58, 04 maj 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies