Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 13:24, 12 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia

Ola ten ład i porządek jest wręcz nieprzyzwoity, chyba Cię odwiedzę z moją trójcą nieświętą

Murek pod ciurkadełko i oczko - REWELACJA !! To będzie hicior !
Pozdrawiam niedzielnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:17, 12 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Mądra Babcia!
Jak będzie Muminka, to kwiatki sobie upodoba, bo wianki wić będzie chciała, bukieciki dla Babci i Mamy robić. I wtedy nauki będą potrzebne.

Aniu, kiedy mniej więcej tojeść orszelinowa z ziemi wyłazi?

Basiu praktycznie jeszcze nie widać. Ona dość późno rusza, jak grzebniesz w ziemi to zobaczysz różowe kłącza.

Patrzę na twój awatarek.. i widzę miłki od Bogdzi.. bałam się, że już ich nie mam, ale są.. i zaczynają kwitnąć. Wypieliłam stipę z ich sąsiedztwa Już stipy z foto koło miłków nie ma

Edit.. będzie pomocnik do łopaty Kwiatki niezagrożone

Ogród nasz 13:16, 12 kwi 2015

Do góry
aptu napisał(a)
Ale ślicznie u Ciebie w ogrodzie, zazdroszczę
Widzę, że część rabat masz już wysypane korą to czyba troszkę niefajnie będzie wyglądało jak nagle, z nikąd się pojawi żwirek - ale może ja się nie znam

Pozdrawiam

żwirek? gdzies o nim wspomniałam?

ze względu na tego psiutka i szkodnika

kora musiała zniknąc z pewnych rabat i aktualnie zmieniło się na tak

/original.JPG[/img]

a rabata koło kojca nabierze nowego kształtu i zostanie uzupełniona kamykami

na stan trawnika nie patrzcie jestem po wertykulacji więc masakra; szkoa, ze nie mogłam sobie pozwolic na cały ogród od razu tylko po jednej rabacie ale nic, nikt nie powiedział, że będzie łatwo

Ogród Mirelli 13:04, 12 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wertykulacja, aeracja, dosiewka, nawóz, podlewanie - wszystko wykonane, teraz czekamy, aż trawa ruszy
Jeszcze tylko do zrobienia kanciki

Jestem pod wrażeniem, trawniczek będzie wyglądał elegancko. Ja w tym roku nie dam rady tyle zdziałać. Nie mogę się uporać z innymi sprawami. Dzisiaj u nas wieje, ale i tak wybywam za chwilę na drugą działkę. Miłego wypoczynku
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:02, 12 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ale kupiłas tę w sześciopaku? słuchaj jak ja swoją posadziłam to byla malusia, ale Marta kazała mi ją obciąć (jeszcze mniejsza sie zrobiła-lupy trza było) i to co obcięlam to sobie w ziemię powsadząlm i do domku wzięłam na miesiąc, dbałam , pieściłam i korzeniami mi się odwdzięczyła, wtedy juz miałam własne sadzonki na dolną lawendową rabatę te co naprzeciwko donicy jest

Małgoś o ile mam przyciąć te maleństwa ?
Hirutkowy raj:)) 13:01, 12 kwi 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Mam dwa na dzisiaj pytanie,dylematy

czy przyciąc nisko tę szławie nn

ta róza parkowa nn jakoś wysoko mi wyrosła ,ciąc nisko ?

Jeśli to parkowa róża,to nie tnij jeszcze w tym sezonie, tylko przemarznięte końcówki, jeśli są.
Zobaczysz w tym sezonie jak będzie budowała krzaczek.
Jeśli będzie nieforemny,to ją w następnym sezonie potraktujesz sekatorem
Początki w Kruklandii 13:00, 12 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
macham i lece dalej poka prezent/ty

Hyhy

Przez okno, bo wieje i się nie chce wychodzić
Prawie - jak ogród 12:56, 12 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

I przycięte topiary...

a nie chciałabyś mu zawiesić obciążników na gałązki,żeby zrobił się bardziej rozłożysty??
Ogród tworzony z pasją 12:53, 12 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Jak już forsycja w takiej formie, to wiosna zdecydowanie w pełni

Oczywiście, że w pełni. Nawet lilie wychodzą.
Za karę na koniec ogrodu... 12:51, 12 kwi 2015

Do góry
jona napisał(a)
Witaj . Bardzo mi się u Ciebie podoba. Chciałaby też mieć więcej drzew i też w większości byłyby to liściaste . Działkę mam małą i musiałabym zrezygnować z warzywnika, a siać warzywka kocham .
Które drzewa lubisz najbardziej?

Joasiu witaj i dziękuję za miłe słowo

Najbardziej lubię buki, za pokrój, połysk na liściach, jesienną ściółkę z liści... w buczynach o każdej porze roku panuje magiczny nastrój. W ogrodzie mam tylko buki kolumnowe Dawyck Purple, Dawyck Gold oraz Pendulę.

To zdjęcie sprzed trzech lat

Poza tym w moim ogrodzie najbardziej lubię parocję perską, brzozy pożyteczne, tulipanowce, platany (mam dwa), graba pendulę, wiśnie Amanogawy, klona Royal Red i ambrowca oczywiście

Wiem, że kiedyś będzie kłopot z liśćmi, ale uważam, że zalety drzew przewyższają ich kłopotliwość. I boleję, że na terenach podmiejskich (na takich mieszkam) działki są coraz mniejsze, zabudowa coraz gęstsza (oczywiście rozumiem względy ekonomiczne) a drzew bardzo brakuje

I bliskie mi są słowa Magdaleny Morskiej, która na początku XIXw. pisała:
"Każde stare drzewo jest skarbem nieocenionym we względzie upięknienia miejsca"
Skąpana w słońcu 12:48, 12 kwi 2015

Do góry
jona napisał(a)
Dziękuję za informacje o sasankach . Będę siać

Sprawdź termin przydatności do siewu. Jak Ci się nie uda to Ci wyślę nasiona. Mam tez białe i fioletowe sasanki

Białe przesadzałam niedawno, ale ładnie startują

Ogród pod trzema dębami 12:46, 12 kwi 2015

Do góry
Jeszcze cebulowe. Napisałam cały post ale mi zjadło. Więc tylko obrazki .

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:45, 12 kwi 2015

Do góry
A w ogódku słonko sprzyja na tyle że i śierściuchowi na kontemplację się zebrało

Jakoś niedawno luby z łazienki krzyczy: "Jacyś ludzie oglądają nasz ogródek" [podjazd bo ogródka nie ma szans z ulicy zobaczyć). A że akuratnie miałam z aparatem wyjść to się powstrzymałam bo by się ludzie jeszcze przestraszyli że coś złego robią skoro ja z aparatem od razu wyskakuję hehe
Trzeba to przemienić w pozytywną energię lubego "no zobacz jak inni podziwiają, może jednak warto coś niecoś porobić czasem". Choć wczoraj dokończył światło, więc mogłam dosadzić parę cisów do szpaleru oraz posadzić tego z gołym korzeniem kupionego i przyciąć go w stożek. Ale jako że obstawiłam cisami w doniczkach to nie ma co pokazywać.
Za to trzmielina na patyczkach - czyli słoneczka jak to Marzenka mówi - ma ładne przyrosty. Mam nadzieję, że pryskanie miedzianem pozwoli im uniknąć choroby.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:28, 12 kwi 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Ale zdrowa próchnica na tej rabacie.
Będzie na niej rosło, aż będzie słychać.

No ja myślę !!!
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:24, 12 kwi 2015

Do góry
W domu jeszcze wielkanocne dekoracje... porównanie narcyzów, obie doniczki stoją w domu, z tym że te niższe i żywsze stoją na oknie gdzie od 2-3 dni jest ono ciągle otwarte, a te wyższe stoją na stole razem z królikami. Dziś nastąpiła podmiana.
Kosolkowa Pasja 12:19, 12 kwi 2015

Do góry
Wczoraj rozkwitły pierwsze tulipanki. Pięknie było. Niestety w nocy wichura i ulewa, spać nie moglismy, tak huczało, aż strach..
Ogród pod trzema dębami 12:19, 12 kwi 2015

Do góry
Zaczyna kwitnąć magnolia. U mnie ma postać raczej małego drzewka. W tym roku po nawozie będzie miała sporo kwiatów.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:17, 12 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

No slicznie, ślicznie...
Jak to się wszystko rozrośnie, to będzie bajka
Kosolkowa Pasja 12:15, 12 kwi 2015

Do góry
Co się stało kwiatom ... 12:11, 12 kwi 2015

Do góry
I coś co wpadło w obiektyw...czyli miks kolorów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies