Nie wszystko.. patrz wyżej. piwonia po 7 latach 2 kwiatki i 30 cm. Ale ładna.. to fakt, chociaż miała być żółta
Pieris (duży, ponad 1,5m) ładnie przetrwał zimę.. zakwitł.. i padł.. coś odbija na dole.. i tak co roku. Zmieniłam mu miejscówkę i ma mnie w nosie Chyba się pożegnamy definitywnie.. chociaż przyrosty ma śliczne..
Danusia, Madżen.
Unikam donic jak ognia.. ogrodu mi wystarczy
Mam 3 donice gierczusiowe na sezonowe i czasami 3 na oknach.... i o te 3 najczęściej za dużo
Ktoś się pytał jak nowa rabata.. ano kawałek dzióbnięty by posadzić róże.. i jak nocka w sobotę mnie dorwała tak sprzęt się został.. i stoi i będzie stał do soboty..
Foto stare... teraz wody w taczce do połowy Dziś zlałam trochę
Zgodnie z planem na ten tydzien ruszylam z pracami przy tworzeniu nowej dlugiej rabaty, na tle tujek. Obecnie sa tam 3 wystajace rabaty i pojedyncze nasadzenia. Troche jestem ograniczona faktem że tuz obok ma POS więc nie mogę zbytnio szalec.
Rabate robie glownie z roslin przesadzonych z innych rabat, ktore mocno mi się rozrosly. Na dziś ulozylam na trawie kostke aby okreslic przyblizony ksztalt rabat i przesadzilam 2 iglaki: tuje columnaris niebieskawa i tuje aurescens zolciutka.
Justynko ładnie to rozrysowałaś.Dziękuję.
Bergenie gdzieś chciałabym tam dać.Nawiązywałyby kolorkiem do berberysów z frontu.Te buksiki i trawki to mus mieć
Witam, posiadam w swoim ogrodzie ok 30 tui szmaragd (drzewka są 3 letnie). 3 tyg temu jedno z drzewek zaczeło lekko żółknąć/ brązowieć. Nie wiem czym to może być spowodowane? Na wiosnę wszystkie drzewka zostały podsypane nawozem. Będę wdzęczny za pomoc.