Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U "Zielonej" Ogrodniczki :)

U "Zielonej" Ogrodniczki :)

IzaK 11:13, 08 maj 2015

anna_p_k napisał(a)
czyli fitness uprawiałaś w ogrodzie wyjdzie na plus tawuły urosną i tak Ty miałaś je starsznie duże moje malutkie więc nie przecinałam ale dobrze że dowiedziałam się u Ciebie że jednak można

taki fitness to ja lubię
Aniu moje pewnie maleńkie jak u Ciebie, dośc mocno je przycięłam bo strasznie powichrowane były...
musze tez domówić ze trzy sztuki i dosadzić, trzmielin pewnie z 8...
i hosty muszę kupić bo mam dwie duże sosny, pod którymi coś tam posadziłam - niestety nie z wizją ogrodowiskową... i teraz musze to jakoś "uporządkować"
rosną tam roślinki sprezentowane przez gości, coś tam sama dosadziłam... muszę z tym koniecznie porządek zrobić
anna_p_k 12:40, 08 maj 2015

ja własnie jestem na etapanie dawania host na skarpe od północnej stronie nie bardzo tam cień ale spróbuję jakie tam będą mam je od mamy a dokaldnie swoje pomniejszała na jeseń wyrzuciła na działkę naszą obok i wypuściły więc wczoraj całe taczki przywiozłam i pomału wsadzam a co hosty nie są ogrodowiskowe? czy to co masz teraz tam
anna_p_k 12:42, 08 maj 2015

a doczytałam co to teraz tam masz musisz upoarzadkować eee wrzucaj fote a nóż nową modę zapoczątkujesz i nie bebędziesz musiała zmieniać
anna_p_k 12:44, 08 maj 2015

a co prezentów hehe wiem cos o tym mój teść jak jeszcze nie był nim ale już postanowiliśmy że budujemy z M. dom to wręczył nam pierwsze drzewko do ogrodu - oliwkę prosto z Włoch która żywot swój zakończyła pierwszej zimy ale się nie poddaje znów cos wspomina o oliwce
IzaK 14:13, 08 maj 2015

anna_p_k napisał(a)
a doczytałam co to teraz tam masz musisz upoarzadkować eee wrzucaj fote a nóż nową modę zapoczątkujesz i nie bebędziesz musiała zmieniać

coś TY... to wszystko jest tak maleńkie, że ginie w korze... poza tym brzydką korę nam tym razem przywieźli - nie jestem zadowolona... no ale wymieniać już nie będę... jak to choć trochę się rozrośnie to zrobię zdjecie....

nową modę haha moda jest: ogrodowiskowa

a z historii o oliwce się uśmiałam, choć drzewka mi żal... tym razem może dostaniesz drzewko pomarańczowe
anna_p_k 15:01, 08 maj 2015

już widzę te cudne pomarańcze na podkarpaciu
IzaK 18:22, 13 maj 2015

Zrobiłam ostatnio "kanciki" przy rabatach, z czasem dojdę do wprawy mam nadzieję. Tak się zastanawiam czy posadzić coś przed lawendą... np trzmielinę żółtą, czy za dużo trzmielin, bo są już na pniu... a może gęsiówkę macedońską? Zdjęcie do ... bo cień mi się "wkradł" wybaczcie...

IzaK 18:28, 13 maj 2015

Mam też rabatę tzw misz-masz, na której rośnie jarzębina biała szczepiona pniu, która podsadzona jest szałwią różową, pęcherznica, pieris, któremu chyba zrobię out, i inne podarowane roślinki... Chciałabym ją uporządkować i tak sobie myślę, czy nie posadzic na niej hortensji limeligt... wszystkie rośliny musiałabym albo komuś oddać albo wcisnąć gdzieś tymczasowo...

Tak to wygląda:

ana_art 20:26, 13 maj 2015

IzaK napisał(a)
Zrobiłam ostatnio "kanciki" przy rabatach, z czasem dojdę do wprawy mam nadzieję. Tak się zastanawiam czy posadzić coś przed lawendą... np trzmielinę żółtą, czy za dużo trzmielin, bo są już na pniu... a może gęsiówkę macedońską? Zdjęcie do ... bo cień mi się "wkradł" wybaczcie...

nic nie sadź, lawenda się rozrośnie, aż będzie wychodziła na trawnik
IzaK 21:09, 13 maj 2015

to będę czekać aż się rozrośnie

i już wiem, że jesienią wsadzę tam duuuużo więcej tulipanów