I jeszcze chciałam powiedzieć, ze dzisiaj po raz pierwszy poczułam prawdziwą wiosnę
bylo ciepło, słonecznie puściłam podlewanie coby nawóz na trawniku rozpuścić
Kasiu, jeśli oba są z siewu, to mogą się róznić nie tylko kolorem kwiatów, ale i wysokością. Fakt przesadzania mógł również wpłynąć na jego kondycję. Ale w przyszłym roku, jak się dobrze umiejscowi, na pewno będzie dorodny.
A to dla Ciebie moje miodunki. Po starych liściach ani śladu.
Skala właśnie taka, tylko korony drzew luźniejsze i czerwone, bo to nie mają być wiśnie Umbraculifera tylko śliwy wiśniowe. Wybrałabym szczepione na pniu. Pieniek będzie wyprowadzony, prosty i dopiero od miejsca szczepienia się rozgałęziać będą.
Po lewej żywopłot z choin może być krótszy, bo tam jakieś już inne tło wchodzi, a po prawej jeszcze drzewko się dołoży i będzie ok.
Nie jest łatwo zaprojektować taką długą wąską rabatę. Szybko bałaganu można narobić. Ja mam 3 takie do zagospodarowania, szerokie na 1m.
Chyba jeszcze musze wiele czasu spędzić czytając o projektowaniu ogrodów, by zrozumieć o co Ci i innym osobom dającym mi radę chodzi Oczywiście wszystkim za jakąkolwiek pomoc dziękuję.
A czy moglabyś mi wytłumaczyć dokładnie jak podzielić ten pasek,nie mogę sobie tego wyobrazić. W tej chwili to jakoś tak monotonnie wygląda.
Posadziłam kilka krzaczków poziomek w odmianie Regina . Poziomki są fajne na małych działkach, bo mają wysyp owoców wiosną, a potem owocują przez całe lato, chociaż mniej intensywnie. Dzieci uwielbiają wyszukiwać dojrzewające poziomki.
Oglądałam z niekłamaną przyjemnością, naszą Rosamundę uroczą zwłaszcza. Może też bym sobie została taką "byłą prawniczką".
To właśnie bylinówka Rosamundy w Upton Grey, ta sama co na filmie.
Lubię oglądać w tych programach miejsca, w których byłam.
PRzy okazji nadrobiłam cztery nowe odcinki GW na YT.