Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:52, 10 kwi 2015

Do góry
Ach ten kwiecień - pełen kwiecia

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:51, 10 kwi 2015

Do góry

Wiosennie się zrobiło.
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:50, 10 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje rozwijające się pięknotki.Robią wrażenie!Dzisiaj na pewno "tańczysz" w ogródeczku...pogoda piękna.Pozdrawiam.

Bogusiu do 19.00 byłam ale ślicznie i gorąco było jeszcze teraz jest 14 st.C
Obcinałam róże już nie czekam odkopywałam kopczyki pryskałam na grzyba wieczorem i zasiliłam róże nawozem dla nich zrobiłam dzisiaj 25 krzewów do tego rozsadziłam Kobeę białą i fioletową i podzióbałam między roślinami aha i wywiozłam 2 wózki śmieci, patyków po różach, kilka wsadziłam do ziemi jak Marek tylko maczałam w ukorzeniaczu i tak zleciał dzień jutro dalsza praca wśród róż
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:50, 10 kwi 2015

Do góry
zajechałam do Biedronki zobaczyć co mają ciekawego i wypatrzyłam camelię

no i teraz siedzę i dumam czy sobie zakupić
ma ktoś doświadczenie w uprawie tej rośliny?
na zdjęciu ładna
Czasem słońce czasem deszcz 20:49, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Takie prezenty sobie poczyniłam, tylko nie wiem czy używać czy powiesić na ścianie
Zdjęcia robione bezpośrednio po zakupach drżącą ręką
Piękne, ciekawe jak z trwałością. Ja mam nozyce do topiarów, nowy nabytek i ten, tak samo jak sadzarka bdb jest
Jurajski Ogród 20:48, 10 kwi 2015

Do góry
Dla Marzenki przycięta santolina - z bliska

Kosolkowa Pasja 20:48, 10 kwi 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Olu.
W ogrodnictwie do żadnych prac nie używamy szpadla. Szpadel służy jedynie do wykopania dołów gdy chcemy posadzić rośliny. Tak przygotowany teren pokrywa się w całości kompostem lub obornikiem i okrywa się wprowadzoną materię organiczną przy pomocy wideł amerykańskich. Odwracając szpadlem wierzchnią warstwę gleby na głębokość sztycha o 180* niszczysz tym samym pożyteczne bakterie tlenowe które odżywiają Twoje rośliny.
Nie obawiaj się także o swój trawnik po wykonanej wertykulacji. Zobacz jak wygląda murawa po prawidłowo wykonanym zabiegu. Mariusz w poszczególnych ujęciach pokazał jak wygląda darń przed i po wykonaniu tej czynności. W maju w tym miejscu będzie piękny trawniczek. https://www.ogrodowisko.pl/watek/790-klopoty-z-trawnikiem?page=85

Waldku - ale czy można gestykulować trawnik posiany w ubiegłym roku i czy wygrabianie ręczne grabiami coś da ? bo ja właśnie zaczęłam, tak urobić się bez senuu tez nei ma co

ps Sorry Olu że na Twoim wątku
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:47, 10 kwi 2015

Do góry
zakupiłam w Leclecu piwonie, tanio bardzo, polowałam na ten kremowy z różowymi smugami w środku, ciekawa jestem go w naturze

Mój ogród pod górkę... 20:45, 10 kwi 2015

Do góry
I moje poczochrańce:

I trzmielina, a za nią miejsce na buki.

I jeszcze raz ambrowiec w towarzystwie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:42, 10 kwi 2015

Do góry

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:38, 10 kwi 2015

Do góry
zdjęcia a proszę bardzo

zawartość paczki to kłącza i cebule, udało mi się cześć dzisiaj posadzić

hostę kupiłam na próbę - ciekawe czy rzeczywiście będzie taka biała

tu cebula hippeastrum, nawet spora jest

Mały ogród, ale duuużo radości 20:37, 10 kwi 2015

Do góry
Pomocy
Mam taką paskudną studzienkę, gdzie znajdują się liczniki wodomierzowe. I co ja mam z nią zrobić?. Musi być do niej dostęp, bo co miesiąc inkasent nurkuje w tej studzience(tak na marginesie pogratulować wodociągom technologii w 21 wieku!). Pomysły mam takie:
1. Przerobić linię rabaty tak, aby obejmowała to wieko i coś posadzić, tylko co, kompletnie nie mam pomysłu?
2. Pociągnąć linię rabaty do połowy beczki i j.w.
Pomóżcie proszę, bo nie mogę patrzeć. Wcześniej próbowalam postawić tam jakąś donicę, ale jeszcze bardziej rzuca się w oczy to paskudztwo.

Mój ogród pod górkę... 20:36, 10 kwi 2015

Do góry
Trawnikiem w przeciwieństwie do cisów mogę się pochwalić

I moje nowe nasadzenia. Nie patrzeć na niezbyt dokładnie wygrabioną ziemię i resztki żwiru - poprawię się, ale już nie dziś, bo ciemno.

Cisy przytnę, ale dzisiaj nie dałam już rady

Tu Nigry, hortensje, kiścienie i brakuje jeszcze pod kiścieniem czegoś - może jakaś trawka jeśli ktoś ma pomysła, to chętnie skorzystam. Jałowce za Nigrami do wykopania, ale muszą poczekać, bo wyprowadzają się w góry.

Tu tawuły ze skalnicą, którą muszę przesadzić, ale tak pięknie kwitnie, że żal mi ją było dzisiaj ruszyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 10 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

trzcinniki z czosnkiem

w to zdjęcie mogę się gapić bez końca
idealnie współgrają kolory
nie ma nic zbędnego
mistrzostwo

W cieniu - zacieniona 20:30, 10 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Szczawik trójkątny...przyniosłam z piwnicy,ładnie przezimował...rozsadzałam do pojemników...bardzo ładnie się pomnożył...wyszło 30 pojemniczków.
...a tak wygląda wcześniej posadzony obok fuksji.

Ale ci się namnożyło to te odemnie,czy miałas jeszcze swoje ? bo ja ci kilka tylko posłałam.
Działka wkoło Lubczyka :) 20:30, 10 kwi 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Znalazłam miejsce dla leszczyny-oczywiście proszę Was w tej kwestii o dalsze rady.
Tu gdzie kamień byłaby leszczyna

To jest na końcu sadu, przed kompostem-i co Wy na to?

Wołasz to jestem generalnie moje zdanie znasz na temat leszczyny )))
jak na końcu sadu i przy kompoście to jest to odpowiednie miejsce dla niej korzenie leszczyny rozpanoszą się wprawdzie dookoła, również pod trawnikiem na jakieś 5 metrów może więcej no i mszyca bardzo lubi leszczynę jak bylinki nie będą chciały rosnąć to będziesz wiedziała dlaczego
I pomyśleć, że kiedyś ja tak mocno walczyłam o moje leszczyny, które i tak dokonały żywota pod siekierą a już na pierwszych stronach mojego wątku ostrzegano mnie przed leszczyną powiem więcej, nadal odbija gdzieś od kawałków pędów, których nie wyrwałam, jak również z orzeszków, które np. nornica zaciągnęła do norki lub spadły
Mnie już nic do niej nie przekona, ale dobrze, że usunęłaś ją z rabaty reprezentacyjnej
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:28, 10 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj mój trawnik wygląda jak po sianokosach. Wcześniej Andrzej skosił trawnik.
Teraz tylko nawóz i woda i czekamy na zielony dywanik
Krzysztof, to zdjęcia dla Ciebie Kiedy jedziesz po sprzęt?
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:27, 10 kwi 2015

Do góry
Gosia znając Ciebie to prędzej czy później coś upchniesz
są dwie szkoły: babcine rosły byle gdzie przez lata bez kopania i zabiegów, druga kopać po zaschnięciu łodyg i wsadzać (z drenażem)gdy zaczynają puszczać korzonki.

Skłaniam się do pośredniego sposobu raz na 2-3 lata.

Kardowka 20:25, 10 kwi 2015

Do góry
Sa tez carexy, mini mini

Makowo na Kociewiu 20:23, 10 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Sześciany bardzo ciekawe Fajnie wyglądają w grupie

Mały ogrodnik zadowolony Widać, że przebywanie w ogrodzie to wielka radocha

Ewuniu myślę, ze ten sezon Franuś i Bruno poddadzą Makowo wielkiej próbie wytrzymałości ale mam nadzieję, ze później będę miała w nich pomocników takich jak moja Agatka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies