Miałem kupić 4 sanseviery, ale nie sądziłem, że to zielsko jest tak pieruńsko drogie Dlatego są dwie sztuki - i dobrze, bo 4 by nie weszły Donice były tu w ilości sztuk 3, ale zawadzały i ostała się tylko jedna Dwie pozostałe będą... no właśnie nie wiem jeszcze gdzie Prawdopodobnie na froncie
Kupiłem dzisiaj również bratki - purpurowe, niemal czarne Jak kopiować to tylko najlepszych - w tym wypadku Danusię Jeśli śnieg stopnieje to bratki trafią do gruntu Na razie dwie sztuki posadziłem w szklanej misie dla cioci
Na zewnątrz zapanował świąteczny klimat Tylko... święte nie te Dobrą stroną takiej pogody jest to, że nie widać przekopanych rabat i regenerującego się trawnika
Masz racje ona nabiera lekko fioletowego koloru , zaczyna mi sie podobac ale denerwuje mnie ze nie dostałam tego co chciałam. Przy mnie wystawiono te piwonie do sprzedaży i pierwsza ją kupiłam , nie powinno byc pomyłki. Teraz wyglada tak
Witajcie krótki meldunek z mikro ogrodu u mnie wygląda , jakby zbliżały się święta Bożego narodzenia a nie Wielkanocne jak nie śnieg , to grad katastrofa w ubiegłym roku też miałam krokusy w grudniu i śnieg w kwietniu , ale czemu to staje sie regułą ??? Tęsknie za wiosenką i podmuchami ciepłego powietrza..za momentam o których mówimy ,że wiosną czuć..ajjjjjjj...... Nie znamy jakiejś zaklinaczki pogody ??
Bajeczny widok O tej porze roku możliwy do osiągnięcia tylko w donicach Szkoda że prymule trochę ścięło ale nie ma tragedii Biało-niebiesko-żółta kolorystyka to dobre połączenie Pozdrawiam
Iwonko, było mi bardzo miło Ciebie poznać i równiez dziękuję za sympatyczne spotkanie I oczywiście za róże, zaczęłam je sadzić w słońcu, a skończyłam w śniegu, zrobiłam kopczyki i okryłam gałązkami. Latem będą piękne
Pastella naprawdę śliczna, ale trudna w zestawieniach, tak jak mówiłyśmy.
Dzięki za piękne fotki
A może obwódka z lawendy..? I cała rabata taki bardziej suchy charakter by miała, by do jukk pasować. Obwódka z lawendy, a w środku rabaty rośliny na słońce znoszące suchsze warunki, czyli kosodrzewina (np. 2-3 sztuki), a wokół niej rozchodniki, trawki (rozplenice?), szałwie, może jeżówki..? Taki miks jak tutaj. Albo coś jak tutaj. Szałwie byłyby super, pięknie się komponują z żółtymi kwiatkami - jak tu albo z trawami jak tutaj
Rabata różana (np. z obwódką lawendową jak ta) chyba by nie pasowała do jukk...
Mirka Ty tu nie zagaduj- byłem u Ciebie i zobaczyłem cudowny ogród. Jakie dojrzałe i wypielęgnowane rośliny!
Co do trawki elata, to zobacz w styczniu tego roku jeszcze tak wyglądała.